Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Χριστουγεννιάτικα δώρα & συσκευασίες

Ήρθε πάλι ο καιρός να αγοράσουμε ή να ετοιμάσουμε τα δώρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είναι η στιγμή που πολλοί αγαπάμε, να ψάχνουμε, να βρίσκουμε πρωτότυπες ιδέες για δώρα στους αγαπημένους μας ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, για πολλούς είναι και ένας μικρός γλυκός μπελάς. Τι να βρούμε πάλι να πάρουμε, που να μην το έχουμε ξαναπάρει, να είναι εντός του διαθέσιμου προϋπολογισμού και να αρέσει στον παραλήπτη;

Σας έχουμε μερικές προτάσεις:

- Χαρίστε χειροποίητα είδη, γλυκά, μπισκοτάκια, παραδοσιακά προϊόντα. Σημασία δεν έχει η αξία του δώρου αλλά η διάθεσή σας να χαρίσετε κάτι σε αυτούς που αγαπάτε. Εδώ θα βρείτε μερικές λύσεις που οι δικοί μας φίλοι εκτίμησαν.

- Μπορείτε να κάνετε μια χριστουγεννιάτικη κατασκευή, όπως αυτό το στεφάνι και να το δωρίσετε σε κάποια φίλη ή στη μαμά σας ή στην κόρη σας που ξέρετε πως αγαπάει τις χειροποίητες δημιουργίες. Μπορείτε επίσης να αυτοσχεδιάσετε ακόμα και με απλά βότσαλα και μικρά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Δείτε αυτά τα βότσαλα και εμπνευστείτε για τις δικές σας κατασκευές. 

- Αν ο παραλήπτης αγαπάει τα κρασιά, τα γλυκά κουταλιού, τα βότανα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα υπέροχο καλάθι, σαν αυτό που μας πρόσφερε πέρυσι η φίλη μας Σίσσυ Κ. 

- Ένα βιβλίο, ένα φωτογραφικό λεύκωμα, ένα CD, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, ένα ρούχο, ένα κασκόλ... Επιλογές υπάρχουν πάντα. Για δείτε...

- Συνδυάστε υλικά από την κουζίνα σας και δημιουργήστε τη δική σας πρώτη ύλη για την περιποίηση προσώπου και σώματος. Τοποθετήστε τη σε ένα ωραίο βαζάκι και χαρίστε το στην αγαπημένη σας φίλη.

- Όταν πρόκειται για μικρά παιδιά, μην απορρίπτετε τα παιδικά βιβλία. Φυσικά, πάντα μπορείτε να πάρετε παιχνίδια, ρούχα, πυτζαμούλες αλλά και τα βιβλία έχουν τη χάρη τους. Βρείτε μερικές ιδέες για παιδικά βιβλία εδώ.

Και φυσικά, αν θέλετε να κλέψετε τις εντυπώσεις, μπορείτε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις συσκευασίες των δώρων σας, προσθέτοντας την προσωπική σας πινελιά και κάνοντας τους παραλήπτες να νιώθουν ξεχωριστοί! Δείτε μια πρωτότυπη ιδέα για το περιτύλιγμα των δώρων σας προσθέτοντας φωτογραφίες ή χρησιμοποιήστε απλό χαρτί, πάνω στο οποίο μπορείτε να γράψετε δικά σας μηνύματα και ευχές για τις ημέρες των εορτών και τη νέα χρονιά. Πάρτε μια ιδέα εδώ. Τέλος, μπορείτε να δημιουργήστε όμορφες συσκευασίες δώρων με τούλι, λουλούδια και κορδέλες, όπως αυτή που χάρηκαν ιδιαίτερα οι μικρές μου αγαπημένες.

Καλή τύχη, λοιπόν, στην προετοιμασία, την αναζήτηση και την επιλογή των δώρων σας! Και φυσικά, βγαίνοντας από το σπίτι μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε ένα πακέτο από τις παστίλιες για τον πόνο του άλλου, με σκοπό να ενισχύσετε το πολύτιμο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
29.01.2014

Αισίως έκλεισα κι εγώ τα 30!

Αισίως έκλεισα κι εγώ τα 30!

Την φοβόμουν λίγο αυτή τη μέρα, αλλά τελικά βρήκα τρόπο να την περάσω όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Πώς; Γιόρτασα την προηγούμενη μέρα! Όταν ακόμα ήμουν 29! Κι έτσι ανήμερα των γενεθλίων δε συνέβη κάτι, όλα καλά!

Θα ήθελα λοιπόν, λόγω αυτής της κρίσιμης ηλικιακής φάσης, να αφιερώσω στις συνομήλικες τριαντάρες κάποια αποφθέγματα διάσημων ανδρών και γυναικών.

Περισσότερα...
16.03.2015

Λεπτομέρειες οργάνωσης της κουζίνας

Λεπτομέρειες οργάνωσης της κουζίνας

Όταν κλήθηκα να επιλέξω το σχέδιο της κουζίνας στο σπίτι, το βασικό μου μέλημα ήταν να εξασφαλίσω όσο το δυνατό περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους και μπορώ να πω ότι θυσίασα εν μέρει ομορφιά και design στο βωμό της λειτουργικότητας και της πρακτικότητας. Ήθελα να μη χρειάζεται να έχω πιάτα, ποτήρια και λοιπά κουζινικά στα κλειστά ντουλάπια της βιβλιοθήκης - σύνθετου στο σαλόνι (για κρυσταλλιέρα ούτε λόγος), ήθελα να μην στριμώχνω τα μικροαντικείμενα στα ντουλάπια της κουζίνας, ήθελα να έχω όσο το δυνατό περισσότερη άνεση στην μετρίου μεγέθους κουζίνα μου.

Και τι κατάφερα;

Περισσότερα...
12.02.2013
Oversized κοσμήματα

Για κάθε ολοκληρωμένη εμφάνιση τα όμορφα ρούχα και τα περιποιημένα παπούτσια είναι απαραίτητα. Ωστόσο, τα αξεσουάρ είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Περισσότερα...
26.11.2012
Σαν πίνακας ζωγραφικής

Φωτογραφίες όμοιες με πίνακα ζωγραφικής! Ας βλέπουμε ωραίες εικόνες αυτήν την εβδομάδα για να ξεχνιέται το μυαλό και να κάνουμε έστω και νοητά μικρά ταξίδια σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα.

Περισσότερα...
29.11.2013
Ο Μύλος των Ξωτικών - 2013

Ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει τις πύλες του και ξεκινά τη λειτουργία του σήμερα, 29 Νοεμβρίου 2013, ξετυλίγοντας ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο παραμύθι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Περισσότερα...
24.05.2017

Τα κυνηγόσκυλα: Για τους λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων

Τα κυνηγόσκυλα: Για τους λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων

Έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα στη Νορβηγία, ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα στη Σκανδιναβία. Τίτλοι τρανοί! Γι' αυτό και όταν έπιασα Τα Κυνηγόσκυλα στα χέρια μου, είχα την αίσθηση πως θα είναι μια καλή συντροφιά στις μοναχικές στιγμές μου. Την αίσθηση αυτή βοήθησε και η περιγραφή στο οπισθόφυλλο. Ξεκινάει δυναμικά. Σου μεταδίδει την ένταση, τη δράση, την αγωνία.

Περισσότερα...
08.04.2014

Νηστίσιμο κέικ με μήλο, καρύδια και σταφίδες

Νηστίσιμο κέικ με μήλο, καρύδια και σταφίδες

Σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε ένα υπέροχο κέικ με μήλο, καρύδια και σταφίδες! Και μάλιστα νηστίσιμο! Έτσι θα έχουμε μια εξαιρετική λιχουδιά για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό μας καφέ.

Περισσότερα...
15.01.2013

Morcheeba - Wonders Never Cease

Morcheeba - Wonders Never Cease

Πράγματι! Οι αναζητήσεις ποτέ δε σταματούν.. αυτό άλλωστε είναι ένα από τα στοιχεία της ανθρώπινης φύσης!

Περισσότερα...
22.11.2012
Τα νέα μου αποκτήματα

Τα νέα μου αποκτήματα!

Περισσότερα...
19.10.2012

Triggerfinger - I Follow Rivers

Triggerfinger - I Follow Rivers

Εξαιρετική διασκευή του τραγουδιού της Lykke Li από τους Triggerfinger.

Απολαύστε το..

Περισσότερα...
13.10.2013

Βόλτα στο Ροδοχώρι

Βόλτα στο Ροδοχώρι
Τι λέτε για μια Κυριακάτικη βόλτα στο Ροδοχώρι με ξεναγό την ανταποκρίτριά μας από τη Θεσσαλονίκη;
Περισσότερα...
17.04.2016

Dotan - Waves

Dotan - Waves

Άλλο ένα πολύ χαλαρωτικό κομμάτι από τον Dotan.

Περισσότερα...
20.04.2013
Ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα στην Καστοριά

Η εικόνα αυτού του υπέροχου ηλιοβασιλέματος στη μαγευτική Καστοριά θα μας συντροφεύει στις μετά τη δύση του ηλίου σαββατιάτικες δραστηριότητες.

Περισσότερα...
03.08.2014

Πού να βάλω την πετσέτα μου;

Πού να βάλω την πετσέτα μου;

Πόσος κόσμος να χωρέσει σε μια παραλία...;

Περισσότερα...
15.02.2013
Η playlist της Παρασκευής

H maresei playlist της Παρασκευής περιλαμβάνει πολύ αγαπημένα τραγούδια, απαραίτητα για να μας φτιάξουν τη διάθεση.

Περισσότερα...
03.03.2013
Caro Emerald - Tangled Up

Πώς σας φαίνεται το ολοκαίνουριο κομμάτι της Caro Emerald; Εμάς πάντως μας αρέσει πολύ και θεωρούμε ότι ο ρυθμός του ταιριάζει γάντι με τη διάθεση της ημέρας!

Περισσότερα...
02.12.2015

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Προσπαθώ να μπω στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Και για να είμαι ειλικρινής δε δυσκολεύομαι πολύ.

Μ' αρέσουν τα Χριστούγεννα, η διαδικασία του στολισμού και μετά το δέντρο που δεσπόζει σε μια γωνιά του σπιτιού και η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και οι μυρωδιές και τα γλυκά μέσα στις γυάλες και το κόκκινο χρώμα παντού...

Απ' αυτό θα ξεκινήσω φέτος.

Περισσότερα...
13.04.2013
Χειροποίητες κατασκευές

Κυριακή μεσημεράκι σε καλούν για τσιπουράκι.. Όχι δε λες, αφού το θες.. Παίρνεις το κατιτίς σου και ξεκινάς.. Και εκεί που νομίζεις ότι θα φας, θα πιεις, θα πεις... και θα γυρίσεις σπίτι μ' άδεια χέρια και ίσως με βαρύ απ' το ποτό κεφάλι... Γυρνάς με τι;

Περισσότερα...
07.01.2013
Μια διαφορετική πρόταση

Τι γνωρίζετε για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων; Και πόσα ακόμα θα θέλατε να μάθετε;

Περισσότερα...
11.04.2013
Pencil Drawings

Πόσο καλά μπορεί να αποτυπωθεί μια εικόνα, πόσο καλή και πόσο πλήρης μπορεί να είναι μια ζωγραφιά με ένα μολύβι; Ίσως όσο πλήρης είναι η φωτογραφία που βλέπουμε παραπάνω; Και όσο αυτή που βλέπουμε παρακάτω..

Περισσότερα...
26.04.2013
Μικρές βιτρίνες...

Ένα από τα αγαπημένα μου στοιχεία στην κουζίνα είναι τα διάφανα γυάλινα βάζα που γεμάτα με μπαχαρικά, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, καφέ, καρπούς... αποτελούν ένα από τα διακοσμητικά στοιχεία των ραφιών και γενικότερα του χώρου της κουζίνας.

Περισσότερα...
30.01.2013

Oινογευσία vs. Καθήκον

Oινογευσία vs. Καθήκον

Τις εντυπώσεις μας για τα ΒορΟινά της Θεσσαλονίκης σας τις μεταφέραμε. Τι θα λέγατε να πάρουμε μια γεύση και από την εκδήλωση της Αθήνας;

Ανταποκριτής μας αυτή τη φορά ένας φίλος του κρασιού και δικός μας βεβαίως βεβαίως..

Περισσότερα...
20.12.2013
Παστίλιες για τον πόνο του άλλου

Καλό είναι να μην ξεχάσουμε και φέτος, κατά τις χριστουγεννιάτικες βόλτες μας, να προμηθευτούμε Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου, με σκοπό να ενισχύσουμε το έργο των Γιατρών χωρίς Σύνορα. 

Περισσότερα...
27.09.2013
Hello Friday!

Ευτυχώς η μέρα μας ξεκίνησε με ήλιο και φθινοπωρινές θερμοκρασίες που αναμένεται να ανέβουν όσο μεσημεριάζει!

Ευκαιρία για μια μοναδική Παρασκευή!

Περισσότερα...