Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Χριστουγεννιάτικα δώρα & συσκευασίες

Ήρθε πάλι ο καιρός να αγοράσουμε ή να ετοιμάσουμε τα δώρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είναι η στιγμή που πολλοί αγαπάμε, να ψάχνουμε, να βρίσκουμε πρωτότυπες ιδέες για δώρα στους αγαπημένους μας ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, για πολλούς είναι και ένας μικρός γλυκός μπελάς. Τι να βρούμε πάλι να πάρουμε, που να μην το έχουμε ξαναπάρει, να είναι εντός του διαθέσιμου προϋπολογισμού και να αρέσει στον παραλήπτη;

Σας έχουμε μερικές προτάσεις:

- Χαρίστε χειροποίητα είδη, γλυκά, μπισκοτάκια, παραδοσιακά προϊόντα. Σημασία δεν έχει η αξία του δώρου αλλά η διάθεσή σας να χαρίσετε κάτι σε αυτούς που αγαπάτε. Εδώ θα βρείτε μερικές λύσεις που οι δικοί μας φίλοι εκτίμησαν.

- Μπορείτε να κάνετε μια χριστουγεννιάτικη κατασκευή, όπως αυτό το στεφάνι και να το δωρίσετε σε κάποια φίλη ή στη μαμά σας ή στην κόρη σας που ξέρετε πως αγαπάει τις χειροποίητες δημιουργίες. Μπορείτε επίσης να αυτοσχεδιάσετε ακόμα και με απλά βότσαλα και μικρά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Δείτε αυτά τα βότσαλα και εμπνευστείτε για τις δικές σας κατασκευές. 

- Αν ο παραλήπτης αγαπάει τα κρασιά, τα γλυκά κουταλιού, τα βότανα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα υπέροχο καλάθι, σαν αυτό που μας πρόσφερε πέρυσι η φίλη μας Σίσσυ Κ. 

- Ένα βιβλίο, ένα φωτογραφικό λεύκωμα, ένα CD, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, ένα ρούχο, ένα κασκόλ... Επιλογές υπάρχουν πάντα. Για δείτε...

- Συνδυάστε υλικά από την κουζίνα σας και δημιουργήστε τη δική σας πρώτη ύλη για την περιποίηση προσώπου και σώματος. Τοποθετήστε τη σε ένα ωραίο βαζάκι και χαρίστε το στην αγαπημένη σας φίλη.

- Όταν πρόκειται για μικρά παιδιά, μην απορρίπτετε τα παιδικά βιβλία. Φυσικά, πάντα μπορείτε να πάρετε παιχνίδια, ρούχα, πυτζαμούλες αλλά και τα βιβλία έχουν τη χάρη τους. Βρείτε μερικές ιδέες για παιδικά βιβλία εδώ.

Και φυσικά, αν θέλετε να κλέψετε τις εντυπώσεις, μπορείτε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις συσκευασίες των δώρων σας, προσθέτοντας την προσωπική σας πινελιά και κάνοντας τους παραλήπτες να νιώθουν ξεχωριστοί! Δείτε μια πρωτότυπη ιδέα για το περιτύλιγμα των δώρων σας προσθέτοντας φωτογραφίες ή χρησιμοποιήστε απλό χαρτί, πάνω στο οποίο μπορείτε να γράψετε δικά σας μηνύματα και ευχές για τις ημέρες των εορτών και τη νέα χρονιά. Πάρτε μια ιδέα εδώ. Τέλος, μπορείτε να δημιουργήστε όμορφες συσκευασίες δώρων με τούλι, λουλούδια και κορδέλες, όπως αυτή που χάρηκαν ιδιαίτερα οι μικρές μου αγαπημένες.

Καλή τύχη, λοιπόν, στην προετοιμασία, την αναζήτηση και την επιλογή των δώρων σας! Και φυσικά, βγαίνοντας από το σπίτι μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε ένα πακέτο από τις παστίλιες για τον πόνο του άλλου, με σκοπό να ενισχύσετε το πολύτιμο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
13.06.2013
Τρεις εμφανίσεις για τις βόλτες στην πόλη

Τρεις ενδυματολογικές προτάσεις από την Alyson Haley για τις ηλιόλουστες βόλτες μας στην πόλη..

Περισσότερα...
08.12.2012
Art de la table - Κυριακάτικη πρόταση

Η δική μας πρόταση για την αυριανή Κυριακή!

Περισσότερα...
09.03.2014

When Your Mind's Made Up

When Your Mind's Made Up

Mια μουσική πρόταση που μας έρχεται από το Λονδίνο..

Περισσότερα...
01.05.2015

Μόνο λουλούδια

Μόνο λουλούδια

Η άνοιξη άργησε τουλάχιστον ένα μήνα αλλά πλέον ήρθε για τα καλά! Κι έτσι φτάσαμε στον Μάιο.

Τι άλλο να σκεφτώ; Λουλούδια και μόνο λουλούδια.

Περισσότερα...
07.07.2013

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Βαλς για ενα φιλί

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Βαλς για ενα φιλί

Κλείνουμε τη μέρα μας με ένα τραγούδι της Ελεωνόρας Ζουγανέλη από το τελευταίο άλμπουμ της.

Περισσότερα...
15.02.2017

John Verdon: Η λίμνη των λύκων & Νέος διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

John Verdon: Η λίμνη των λύκων & Νέος διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου συνετέλεσε ώστε να σταματήσω την όποια ασχολία και να αφοσιωθώ στο διάβασμα.

Περισσότερα...
23.06.2014

24 και κάτι ώρες στην Πάργα και στις πηγές του Αχέροντα

24 και κάτι ώρες στην Πάργα και στις πηγές του Αχέροντα

Τι μπορείς να κάνεις μέσα σε μία μέρα; Χμ..για να δούμε..Να ξεκουραστείς, να μείνεις σπίτι, να κάνεις ότι θα έκανες ένα οποιοδήποτε άλλο Σαββατοκύριακο, αλλά ξέρεις κάτι; Μπορείς να ταξιδέψεις και αυτό είναι μάλλον το καλύτερο που έχεις να κάνεις! Αν έχεις διάθεση και καλή παρέα μέσα σ' αυτές τις λίγες ώρες μπορεί να χωρέσουν στιγμές-αποθέματα θετικής ενέργειας για μέρες! Με την αγαπημένη Εγνατία οδό από τα Γρεβενά και μετά από περίπου 2 ώρες απίστευτης διαδρομής βρεθήκαμε στην Πάργα. Δυσκολεύεσαι λίγο να πιστέψεις ότι θα ξεπροβάλει η θάλασσα μετά από τόσα βουνά κι όμως!

Περισσότερα...
12.02.2014
Woodkid - I Love You

Ένα αγαπημένο κομμάτι με ένα κινηματογραφικό video clip.

Περισσότερα...
12.07.2013

Eξωτικά Ιωάννινα

Eξωτικά Ιωάννινα

Τι λέτε για μια βόλτα στα Εξωτικά Ιωάννινα;

Περισσότερα...
09.01.2013
Eυτυχία είναι..

Πράγματι! Kαλά μας ταξίδια λοιπόν..

Περισσότερα...
26.04.2013
Μικρές βιτρίνες...

Ένα από τα αγαπημένα μου στοιχεία στην κουζίνα είναι τα διάφανα γυάλινα βάζα που γεμάτα με μπαχαρικά, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, καφέ, καρπούς... αποτελούν ένα από τα διακοσμητικά στοιχεία των ραφιών και γενικότερα του χώρου της κουζίνας.

Περισσότερα...
01.03.2013
Στο πέρασμα του χρόνου

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λίγο πολύ όλοι έχουμε βρεθεί. Έχουμε περπατήσει στους βασικούς της δρόμους, έχουμε διασχίσει τις πλατείες με τις καφετέριες και τις ταβέρνες, όπως την Πλατεία Άθωνος, την Πλατεία Ναυαρίνου, την Πλατεία Αριστοτέλους... Αλλά οι περισσότεροι επικεντρωνόμαστε στον επικείμενο καφέ ή το φαγητό.

Περισσότερα...
29.11.2016

Junior Secret Santa 2016

Junior Secret Santa 2016

Πόσο χάρηκα φέτος για τη συμμετοχή μου στο Junior Secret Santa! Έγινα ο μυστικός Άγιος Βασίλης για δυο κοριτσάκια. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω προς το παρόν τα λιγοστά που γνωρίζω για καμιά από τις δύο.

Περισσότερα...
11.07.2014

The Dandy Warhols - Mohammed

The Dandy Warhols - Mohammed

Μουσική πρόταση από έναν από τους άντρες της παρέας του maresei!

Πρόκειται για ένα πολύ χαλαρωτικό κομμάτι... ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε αυτή την ώρα για να ξεφύγουμε από τις τρέχουσες υποχρεώσεις.

Περισσότερα...
19.10.2012

Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 1ο)

Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 1ο)

Πέντε - έξι χρόνια τώρα μια από τις αγαπημένες ενασχολήσεις μου είναι η συλλογή βιβλίων, περιοδικών, σκισμένων από περιοδικά σελίδων, εκτυπωμένων από το διαδίκτυο σελίδων και γραμμένων με το χέρι σελίδων με συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!

Περισσότερα...
08.11.2012
Στιλ είναι να ξέρεις ποιος είσαι, τι θέλεις να πεις και να μη σου καίγεται καρφί.

Gore Vidal, 1925-2012, Αμερικανός συγγραφέας

13.08.2013
H φωτογραφία της ημέρας

Βροχή μετεώρων στα Μετέωρα.. 

Περισσότερα...
07.02.2013
There is only one thing that makes a dream impossible to achieve: the fear of failure.

Paulo Coelho, The Alchemist.

Περισσότερα...
02.06.2013
Τι να φορέσω;

Το ιδανικό look για τις καλοκαιρινές βόλτες στην πόλη και όχι μόνο..

Περισσότερα...
23.10.2013
Tι να φορέσω;

Πλησιάζουμε στο τέλος του φθινοπώρου, αλλά η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις. Η κατάλληλη απάντηση στην ερώτηση "Τι να φορέσω σήμερα;" δεν είναι άλλη από το ντύσιμο σε επίπεδα.

Περισσότερα...
22.11.2012
Μεσημεριανό, βραδινό, σαντουιτσάκι να 'ναι κι όποτε να 'ναι

Βάλτε φαντασία και κάντε τα πιο νόστιμα σάντουιτς!

Περισσότερα...
19.08.2013

Απέραντο Γαλάζιο

Απέραντο Γαλάζιο

Φαγητό στο "απέραντο γαλάζιο" στη νότια άκρη του νησιού, στον Άγιο Ιωάννη Βουνού με θέα τον κόλπο του Λιλικά και της Κώμης.

Περισσότερα...
22.09.2012
Μια εναλλακτική θήκη κοσμημάτων

Μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι να χρησιμοποιώ αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι με τρόπο διαφορετικό, πρωτότυπο και πρακτικό.

Περισσότερα...
27.12.2012
Καλώς όρισες Άη Βασίλη

Μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας που απεικονίζει τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα το 1960, το Μουσείο Μπενάκη προέβη στη δημοσίευση άλλης μιας γιορτινής φωτογραφίας στη σελίδα του στο facebook.

Περισσότερα...