Φρέσκος χυμός από φρούτα εποχής
Ένα μήλο και δυο ώριμα ακτινίδια μαζί με λίγο νερό μπορούν να γίνουν ένας πολύ νόστιμος και θρεπτικός χυμός.
Κάθε φορά που βλέπω τα φρούτα πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή μέσα στο ψυγείο, υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι από δω και στο εξής δε θα παραμελώ την καθημερινή κατανάλωσή τους. Και κάθε μέρα αθετώ αυτή την υπόσχεση στον εαυτό μου. Είναι σαν την υπόσχεση πως δε φάω άλλο μελομακάρονο μέχρι την Πρωτοχρονιά ή πως θα φάω μόνο ένα σοκολατάκι σήμερα. Μικρές υποσχέσεις που μάλλον τις δίνουμε απλώς για να τις αθετούμε.
Ωστόσο, σήμερα έκανα ένα διαφορετικό χυμό από φρέσκα φρούτα. Ένα μήλο και δύο ώριμα ακτινίδια μπήκαν στο μπλέντερ μαζί με λίγο νερό, πολτοποιήθηκαν και έγιναν ένας νοστιμότατος χυμός, ιδανικός για ένα θρεπτικό και ελαφρύ απογευματινό σνακ.
Ας δούμε τη θρεπτική αξία ενός τέτοιου χυμού:
Το μήλο είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο και βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης και την τόνωση του οργανισμού, ενώ ο χυμός του και πιο ήπιος για το στομάχι σε σχέση με το χυμό των εσπεριδοειδών.
Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Β-καροτίνη, αποτελεί σπουδαίο αντιοξειδωτικό και βοηθά στην προστασία της επιδερμίδας από την κούραση και την αϋπνία.
Αν σκεφτούμε λοιπόν το συνδυασμό των δύο φρούτων, είναι προφανές ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ευκαιρία να φτιάχνουμε και να απολαυμάνουμε ένα φρέσκο χυμό από μήλο και ακτινίδιο. Η μόνη επισήμανση είναι ότι πρέπει να τον καταναλώνουμε άμεσα μετά την παρασκευή του, για να μη χάνει τα θρεπτικά του συστατικά.
ΥΓ. Δείτε και άλλους συνδυασμούς φρούτων για φρέσκους χυμούς στο παλαιότερο post και προτιμήστε δυναμωτικούς χυμούς φρούτων ακόμη και στο πρωινό σας, ακόμα και αν τους συνοδεύετε με μπισκοτάκια σοκολάτας και άλλες λιχουδιές.