Η σαλάτα που έκλεψε τις εντυπώσεις
Μια σαλάτα που κέρδισε την προσοχή όλων στα γιορτινά τραπέζια μας σας προκαλεί να τη δοκιμάσετε.
Ανάμεικτα πράσινα λαχανικά, όπως μαρούλι, baby σπανάκι, ρόκα, παντζαρόφυλλα, λόλο ρόσσο και άλλα λαχανικά που δεν αναγνωρίζω αλλά ψωνίζω από τον μανάβη της γειτονιάς μας συνδυάζονται υπέροχα με τραγανά και ζουμερά ντοματίνια, κάσιους και τριμμένη παρμεζάνα, καθώς περιχύνεται από σος αποτελούμενη από ελαιόλαδο, λευκό ξύδι, βαλσάμικο ξύδι με μέλι, μουστάρδα με μέλι και λίγο αλάτι. Ενίοτε προσθέτω και σουσάμι.
Προσωπικά όταν ετοιμάζω τη σαλάτα σε μια σχετικά μικρή σαλατιέρα, για τη σος χρησιμοποιώ αναλογία 1 προς 3 περίπου ελαιόλαδο με λευκό ξύδι, προσθέτω λίγο βαλσάμικο με μέλι, περισσότερο για το χρώμα, μια κοφτή κουταλιά μουστάρδα με μέλι και λίγο αλάτι. Συνήθως φτιάχνω τη σος σε ένα μικρό βαζάκι που ανακινώ καλά για να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Μόλις περιχύσω τη σαλάτα με τη σος, προσθέτω στο βαζάκι ελάχιστο έξτρα ελαιόλαδο με λευκό ξύδι, ανακατεύω καλά και ρίχνω πάνω από τα λαχανικά μου.
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και η σαλάτα γίνεται ανάρπαστη.
Στη φωτογραφία είναι η σαλάτα λίγο πριν την προσθήκη της σος.