Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

All about my Cakes: Όλες οι συνταγές συγκεντρωμένες

Όπως ίσως έχετε καταλάβει, τα κέικ τα λατρεύω! Μ' αρέσουν τόσο πολύ! Και μ' αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές, να κάνω δικές μου παραλλαγές, να προσαρμόζω τα υλικά που έχω στο σπίτι, ενώ συχνά απλώς σκέφτομαι "Τι θα ήθελα να έχει μέσα το κέικ μου; Τι θα ήθελα να φάω;" και με οδηγό την απάντησή μου, τροποποιώ μια κλασική συνταγή.

Επειδή λοιπόν έχουμε πολλές συνταγές για κέικ στη σελίδα, για να  μην παιδεύεται όποιος ψάχνει, είπα να τις συγκεντρώσω σε αυτή την ανάρτηση. Βέβαια, είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσουν και άλλες κεϊκοσυνταγές, οπότε όταν βρίσκω χρόνο θα ανανεώνω την παρούσα ανάρτηση.

Ξεκινάμε ολοταχώς λοιπόν.

Υπέροχο σοκολατένιο κέικ: Πρέπει να το δοκιμάσετε! Όσες φίλες το δοκίμασαν, το έφτιαξαν πολλές φορές... Είναι νωπό σαν να έχει γλάσο μέσα αλλά δεν έχει. Μη φοβηθείτε το μίγμα, που πριν το ψήσιμο είναι αρκετά ρευστό (πιο ρευστό από τα κλασικά κέικ) και μην το παραψήσετε! Για τη συνταγή πατήστε εδώ.

chococake 7

Κέικ μήλου, υπέροχο! Μπορείτε να το κάνετε σε φόρμα του κέικ ή σε ταψί. Η φωτογραφία είναι από την εκδοχή σε ταψί που είχε ο μπουφές με τα γλυκά και στα δύο πάρτι γενεθλίων του Φίλιππου. Δείτε τη συνταγή εδώ.

apple cake 17

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται πάλι η μηλόπιτα και στο βάθος το παραπάνω σοκολατένιο κέικ στον μπουφέ των γενεθλίων.

birthday party 2

Σε εκδοχή ατομικών κέικ, τα υπέροχα cupcakes σοκολάτας με άρωμα καφέ και βανίλιας συνοδεύουν εκπληκτικά τον καφέ σας. Ένα πείραμα που πέτυχε αφάνταστα! Τη συνταγή θα βρείτε εδώ.

vanilla coffee cupcakes

Για τις περιόδους της νηστείας, το κλασικό κέικ μήλου μεταλλάσσεται σε νηστίσιμο χωρίς να χάνει τίποτα από τη νοστιμιά του! Μια δοκιμή θα σας πείσει. Είναι αρκετά μαλακό, οπότε περιμένετε να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρετε και το κόψετε. Δείτε τη συνταγή εδώ.

apple cake without eggs

Κέικ με ταχίνι. Το ταχίνι αφήνει μια διακριτική γεύση που το διαφοροποιεί ευχάριστα από το κλασικό κέικ. Ο καλός μου λέει πως είναι το πιο νόστιμο σχετικά κλασικό κέικ που έχω κάνει. Εξαιρεί βέβαια τα σοκολατένια και να σημειώσω ότι δεν τρώει κέικ με μήλα και ξηρούς καρπούς.

tahini cake

Λεμονάτα cupcakes με λικέρ αμαρέτο για τους πιο τολμηρούς. Η συνταγή είναι εδώ.

all about cakes 3

Για τους λάτρεις της σοκολάτας έχω άλλη μια πρόταση για λαχταριστό σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας, κλασική συνταγή της μαμάς, πολύ αγαπημένη από τα παιδικά μας χρόνια. Γινόταν χαμός κάθε φορά που το έφτιαχνε και η συνταγή είχε διαδοθεί παντού! Μπορείτε να την μάθετε κι εσείς, πατώντας εδώ.

all about cakes 4

Για τα σουφλέ σοκολάτας τι να πω... Όποιος τα έχει δοκιμάσει ξέρει! Σε απλή ή πιο προχωρημένη εκδοχή με κρέμα από πάνω να γλείφεις και τα δάχτυλά σου! Κυριολεκτικά!

Συνταγή για απλά σουφλέ εδώ και για έξτρα απόλαυση εδώ. Και για πιο πολλά λιλιπούτεια κεράσματα, σουφλεδομπουκίτσες πολύ λαχταριστές, δείτε περισσότερα εδώ.

all about cakes 2

all about cakes 5

all about cakes 1

all about cakes 6

Κέικ χωρίς ζάχαρη και μάλιστα νηστίσιμο. Στα "χωρίς ζάχαρη" τα ηνία παίρνει η μητέρα και οι συνταγές της γίνονται ανάρπαστες! Το συγκεκριμένο κέικ είναι η πιο δημοφιλής συνταγή μας! Δείτε τη εδώ. Το κέικ χωρίς ζάχαρη και μάλιστα όταν περιέχουν αλεύρι ολικής άλεσης, να ξέρετε, ότι είναι λίγο πιο εύθραστα, οπότε χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή στο κόψιμο των κομματιών.

all about cakes 10

Κέικ βανίλια - κακάο, χωρίς έξτρα αρώματα. Για τους λάτρεις των κλασικών γεύσεων. Για τη συνταγή πατήστε εδώ.

all about cakes 9

Άλλο ένα κέικ χωρίς ζάχαρη και με αλεύρι ολικής άλεσης. Η συνταγή είναι διαθέσιμη εδώ. Αυτό το κέικ κατά καιρούς γίνεται με διάφορες παραλλαγές. Ξεχωρίζω αυτή που έχει και κομμάτια μήλου.

cake without sugar

Εξαιρετικά cupcakes και muffins λεμονιού σε τρεις παραλλαγές. Τα σκέφτομαι με νοσταλγία. Πρέπει να ξαναφτιάξω άμεσα! Δείτε τη συνταγή εδώ.

all about cakes 8

Και άλλα cupcakes λεμονιού με κομματάκια μαύρης σοκολάτας πασπαλισμένα με άχνη. Ταιριάζουν τέλεια με τον καφέ σας! Πατήστε εδώ για τη συνταγή.

all about cakes 7

Το κλασικό μαμαδίστικο κέικ. Το κέικ που ανέκαθεν όλοι περίμεναν πώς και πώς να φάνε κάθε φορά που ερχόταν σπίτι μας. Νομίζω πως κάποιοι ερχόταν πιο πολύ για να γευτούν το κέικ παρά για να δουν εμάς! Η μαμαδοσυνταγή εδώ.

all about cakes 11

cake 1 3

Δοκίμασα κι άλλες, πολλές, αλλά αυτή τη βασιλόπιτα δεν την αλλάζω! Και την φτιάχνω και ως απλό κέικ εκτός γιορτών. Δείτε τη συνταγή εδώ.

vasilopita

Και τώρα που τα ξαναείδα όλα αυτά, εννοείται πως θα ΄θελα πάρα πολύ ένα κομμάτι (και δύο) σπιτικό κέικ. Οπότε ήρθε η ώρα να διαλέξω συνταγή και να μπω στην κουζίνα!

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
22.03.2013

Minor Project - Great

Minor Project - Great

Τους Minor Project πλέον τους γνωρίζουμε όλοι. Έχουν καταφέρει να μας συντροφεύουν μουσικά σε πολλές καθημερινές μας στιγμές ακούγοντας μερικά από τα τραγούδια τους πολύ συχνά στο ραδιόφωνο.

Περισσότερα...
29.10.2012
Η Blair Eadie προτείνει να φορέσουμε γαλότσες

Φθινοπωρινός καιρός, βροχή, ομίχλη, ήλιος και πάλι βροχή... Καιρός για γαλότσες!

Περισσότερα...
09.01.2013
Το πιο νόστιμο κοκτέιλ

Υπάρχουν cocktails, χυμοί και τόσα άλλα δροσερά ροφήματα. Αυτό όμως είναι σίγουρα το πιο νόστιμο και θρεπτικό μη αλκοολούχο cocktail φρούτων!

Περισσότερα...
03.07.2014

Λαμπερά, πολύτιμα "σκουπίδια"! Παίζοντας με τις πέρλες της γιαγιάς

Λαμπερά, πολύτιμα "σκουπίδια"! Παίζοντας με τις πέρλες της γιαγιάς

Μια μικρή ιστοριούλα..

Playing with granny's pearls!

Οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας φορούσαν παλιά αυτά τα μικρά μαργαριταράκια, ή αλλιώς "ρυζάκια"! Σειρές ολόκληρες με χρυσά πολύπλοκα κουμπώματα, μέσα στις μπιζουτιέρες, απαραίτητο αξεσουάρ για γιορτές, επισκέψεις, events, αλλά και για τα δικά μας κοριτσίστικα παιχνίδια!

Περισσότερα...
03.02.2013

Είμαι 29 και είμαι καλά!

Είμαι 29 και είμαι καλά!

Μια εβδομάδα πριν η καλή και πολυτάλαντη φίλη μας, που είναι πια μόνιμη ανταποκρίτρια του maresei, με αφορμή τα γενέθλιά της οργάνωσε μια μικρή γιορτή στο σπίτι της, ετοίμασε πολλά νόστιμα εδέσματα για τους φίλους της (δηλαδή για μας) και μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της και τις συνταγές της. Ας της ευχηθούμε για ακόμη μια φορά Χρόνια Πολλά και ας διαβάσουμε όσα μας έγραψε...

Περισσότερα...
29.04.2014

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο (Γκορτσιά - Οροπέδιο Μουσών)

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο (Γκορτσιά - Οροπέδιο Μουσών)

Μια πανέμορφη διαδρομή, εύκολη, ακίνδυνη αλλά απαιτητική από πλευράς φυσικής κατάστασης, είναι η ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών από τη θέση "Γκορτσιά".

Περισσότερα...
29.06.2014

Η αξέχαστη φεγγαροβραδιά - Πανσέληνος του Αυγούστου 2013

Η αξέχαστη φεγγαροβραδιά - Πανσέληνος του Αυγούστου 2013

Η πανσέληνος του Αυγούστου, είναι ένα από τα γεγονότα που κάθε καλοκαίρι οι απανταχού ρομαντικοί το περιμένουμε πως και πως. Το πιο φωτεινό φεγγάρι του έτους!

Σε διάφορες περιοχές της χώρας διοργανώνονται εκδηλώσεις και ο κόσμος έχει την ευκαιρία να χαρεί τη φωτεινή βραδιά, με μουσική, με θέατρο, με ό,τι τραβάει η καρδιά του, επιλέγοντας την αντίστοιχη εκδήλωση.

Περισσότερα...
28.05.2013
Morcheeba - Rome Wasn't Built In A Day

Ένα παλαιότερο μα πάντα αγαπημένο κομμάτι από τους Morcheeba..

Περισσότερα...
15.02.2013
Η playlist της Παρασκευής

H maresei playlist της Παρασκευής περιλαμβάνει πολύ αγαπημένα τραγούδια, απαραίτητα για να μας φτιάξουν τη διάθεση.

Περισσότερα...
01.12.2012
Καλό μήνα!

Καλό μήνα είπαμε σήμερα; Δεν είπαμε! Μόνο ότι είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και ότι είναι μια καλή ευκαιρία να βγούμε για φωτογραφίες! Καλό μας μήνα λοιπόν!

Περισσότερα...
16.11.2012

The Cure - Friday I'm In Love

The Cure - Friday I'm In Love

We love Fridays! Μας αρέσουν οι Παρασκευές!

Ξυπνάμε με άλλη διάθεση και περιμένουμε το Σαββατοκύριακο...

04.02.2014
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Ο πρόλογος για αυτό το βίντεο θα μπορούσε να συνοψιστεί στην παρακάτω φράση:

Ξεγνοιασιά έστω και για λίγα λεπτά; Αξία ανεκτίμητη!

Περισσότερα...
14.03.2016

Λουτρά Πόζαρ: Ο απόλυτος προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας

Λουτρά Πόζαρ: Ο απόλυτος προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας

Επιστρέφουμε από το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου, αφήνοντας πίσω μας την αποκριάτικη διάθεση αλλά όχι και τη διάθεση για αποδράσεις και ανανέωση με μια διαφορετική πρόταση από τη φίλη Δέσποινα.

Περισσότερα...
17.08.2013

Ανατολή στον Βροντάδο

Ανατολή στον Βροντάδο

Η πρώτη μας βόλτα στο νησί της Χίου συνεχίστηκε με κατεύθυνση τον γνωστό Βροντάδο.

Περισσότερα...
18.11.2012

Το Open House φέτος και στη Θεσσαλονίκη

Το Open House φέτος και στη Θεσσαλονίκη

Το Οpen House ήρθε στην Ελλάδα και ανοίγει πρώτα τις πόρτες του στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 24 - 25 Νοεμβρίου 2012. Για δύο μέρες όλοι οι πολίτες μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση και ξεναγήσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της πόλης.

Περισσότερα...
06.08.2013
Σταύρος Σιόλας - Διόδια

Μερικές φορές ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο, ακόμα και όταν ακούς αφηρημένα, γράφοντας, διαβάζοντας ή οδηγώντας, μπορείς να σε συγκινήσει τόσο. Είνη η μελωδία; Είναι η ερμηνεία; Είναι οι στίχοι; Είναι όλα μαζί;

Περισσότερα...
23.03.2016

Το απόλυτο banoffee

Το απόλυτο banoffee

Είναι σίγουρα το καλύτερο banoffee που έχω φάει! Το μόνο banoffee που θέλω να γευτώ και να ξαναγευτώ και να ξαναγευτώ... Το έφτιαξε η φίλη Εύη με όλη της τη μαεστρία
και με απόλυτη επιτυχία κατά γενική ομολογία! Η συνταγή όμως ανήκει στον σεφ Βάιο Πρίντζα και του αξίζουν συγχαρητήρια!

Το εκπληκτικό με αυτό το banoffee είναι πως έχει τρομερή ισορροπία στη γεύση, δεν είναι πολύ γλυκό και δε σε λιγώνει. Αυτό βέβαια σημαίνει πως πρέπει να βάλεις όριο από μόνος σου στο πόσο θα φας. Αυτό δεν πρόκειται να σε σταματήσει :)

Περισσότερα...
27.01.2014

56th Grammy Awards - Οι νικητές

56th Grammy Awards - Οι νικητές

Η εβδομάδα μας ξεκινά μουσικά με τα αποτελέσματα των βραβείων Grammy, που αποτελούν το σημαντικότερο γεγονός της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.

Περισσότερα...
31.03.2015

Η πρώτη λαμπάδα maresei

Η πρώτη λαμπάδα maresei

Φέτος για πρώτη φορά έφτιαξα πασχαλινές λαμπάδες μόνη μου. Αγόρασα λαμπάδες σε διάφορα χρώματα, χρησιμοποίησα σπάγγο, κορδέλες και διάφορα υλικά που κατά κύριο λόγο είχα στο σπίτι και ετοίμασα χειροποίητες λαμπάδες για τα βαφτιστηράκια μας και όχι μόνο...

Περισσότερα...
17.05.2016

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο Επταχώρι Καστοριάς

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο Επταχώρι Καστοριάς

Περνάς από το Επταχώρι Καστοριάς στην παλiά εθνική οδό Κοζάνης - Ιωαννίνων, είτε για Κόνιτσα - Ιωάννινα είτε για να ανέβεις στον Γράμο, βλέπεις τα πέτρινα σπίτια και την επιβλητική πέτρινη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής πάνω στον δρόμο και συνεχίζεις. Πού να φανταστείς τι χάνεις αν δεν μπεις στο χωριό. Πού να φαντασείς, αν δεν το ζήσεις, τι "κρύβει" στο εσωτερικό του και από πού να αρχίσεις; Από τη ζεστασιά των ανθρώπων και τη φιλοξενία; Από τα πέτρινα σπίτια και γραφικά καλντερίμια; Από τη θέση του χωριού κάτω από την "μπιστεριά"; Από την ιστορία του; Είναι πολλά αυτά που χαρακτηρίζουν το χωριό και μαγεύουν τους επισκέπτες.

Περισσότερα...
17.09.2013

Συμβουλές για τον ύπνο από τον Russel Foster

Συμβουλές για τον ύπνο από τον Russel Foster

Γιατί κοιμόμαστε; Πόσο σημαντικό είναι να κοιμόμαστε σωστά και τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό;

Στα ερωτήματα αυτά έψαχνε απαντήσεις ο φίλος μας ο Β., που επέλεξε να μοιραστεί αυτό το βίντεο μαζί μας.

Περισσότερα...
28.01.2013

Ain't No Mountain High Enough

Ain't No Mountain High Enough

Το κομμάτι αυτό όποτε το ακούω μου φτιάχνει τη διάθεση! Με κάνει να θέλω να ανεβάσω την ένταση και να αρχίσω να τραγουδάω μαζί με τους δύο ερμηνευτές του..

Περισσότερα...
30.07.2013
35ο River party στο Νεστόριο Καστοριάς

Αύριο 31 Ιουλίου 2013 ξεκινά το 35ο river party στο Νεστόριο Καστοριάς. Η εκδήλωση κάθε χρόνο γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία και μάλιστα η επιτυχία του 34ου river party ήταν τέτοια που το κατέταξε στη λίστα των 12 σημαντικότερων ευρωπαϊκών φεστιβάλ του "Europe Festival Awards 2012".

Περισσότερα...