Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

FREEDAY

Ένας ακόμα αγαπημένος φίλος, πολυπράγμων και μέγας νοικοκύρης, αποφάσισε στο εξής να μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες και τις προτάσεις του από τις μαγειρικές του, την αγάπη του για την αντρική μόδα, τον αθλητισμό, το ποδήλατό του, τα στέκια του στην πρωτεύουσα, καθώς και ό,τι άλλο κατά καιρούς του αρέσει. Ας τον καλοσωρίσουμε παρέα και ας του ευχηθούμε "Καλή αρχή".

Σήμερα κάνει το ντεμπούτο του στο maresei.gr, μεταφέροντάς μας στους δρόμους της Αθήνας τις νύχτες της Παρασκευής. Θα μας πείσει άραγε να δούμε τα βράδια της Παρασκευής με άλλο μάτι; Ας διαβάσουμε παρέα όσα μας έγραψε...

Παρασκευή στην Αθήνα και δεν έχετε παρέα ή δε βρίσκετε πού να πάτε; Χμμμ, αν έχετε ποδήλατο είτε κάτι σε ποδήλατο, λύσατε το «πρόβλημά» σας.

Με πάνω από 1000 άτομα να συμμετέχουν και διάρκεια πάνω από 5 ώρες ακολουθώντας χαλαρό ρυθμό, τέρμα οι δικαιολογίες για να μένετε σπίτι. Και αν δε το κατάλαβατε, συμμετέχετε στη FREEDAY που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στην Αθήνα.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια παρέα φίλων πριν τεσσεράμισι χρόνια περίπου, άρχισε τελείως ερασιτεχνικά να «κόβει» βραδινές βολτες στην Αθήνα, σε διάφορες γειτονιές ανανεώνοντας συνεχώς τα ραντεβού για διαφορετικό προορισμό. Πολύ γρήγορα οι ''πρωτοπόροι'' κοίταξαν πίσω τους και διέκριναν 100 και το 2009... περί τους 1000 ποδηλάτες. Ανεξάρτητα από το κίνητρο του καθενός, όπως καταλαβαίνετε το γεγονός αυτο δε θα μπορούσε να μείνει χωρίς οργάνωση.

Οπότε τι έχουμε;
• Ένα άτυπο ραντεβού στο σταθμό του Θησείου 9:30μ.μ. τις Παρασκευές (πλην Αυγούστου και μεγάλων εορτών), με το ποδηλατάκι μας και εκατοντάδες άλλους ποδηλάτες
• Συνοδεία από αυτοκίνητο της τροχαίας (υπάρχουν θερμόαιμοι τόσο οδηγοί όσο και ποδηλάτες)
• Ιατρική κάλυψη (ποδηλατοκινούμενη)
• Άτομα του FREEDAY που ρυθμίζουν την κυκλοφορία κατά την πορεία
• Μα πάνω απ' όλα έχουμε καλή διάθεση και όρεξη για ποδήλατο

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε διαδρομή ανακοινώνονται τις Πέμπτες στην αντίστοιχη σελίδα της FREEDAY στο facebook.

Ενδιαφέρουσα και αξιοσημείωτη για ένα νέο συμμετέχοντα στην κίνηση της freeday (κοιτώντας σφαιρικά και από άλλη σκοπιά τη δράση) είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των ποδηλατιστών. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσεις για οποιονδήποτε λόγο και να μη σε ρωτήσουν καμιά δεκαριά άτομα «Φίλε όλα καλά;».

Κατά τα άλλα, οι αντιδράσεις του κόσμου ποικίλλουν. Επευφημίες και εκφράσεις συμπαράστασης αλλά και εκνευρισμένοι οδηγοί που δυσανασχετούν έντονα με την ποδηλατική ουρά η οποία καθυστερεί τη συνάντησή τους με το επόμενο μποτιλιάρισμα! Πάντως τίποτε δεν αλλάζει το μονίμως χαρούμενο και γιορτινό κλίμα της βόλτας με την τεράστια ποικιλία από ποδήλατα, τις ορεξάτες φάτσες και τα άπειρα κουδουνίσματα.

Μ' αυτά και μ' αυτά και αφού διανύουμε από 30 εώς 60 χλμ. κάθε Παρασκευή, επιστρέφουμε ξανά στο Θησείο με το ρολόι να δείχνει ''χαλαρά'' 03:00 π.μ. Εξαίρεση αποτελούν οι πορωμένοι με τα δίτροχα οι οποίοι συνεχίζουν με την ''παλαβοβόλτα'' μέχρι πρωίας.

Τι λέτε; Είστε για μια βόλτα την επόμενη Παρασκευή; 

Φωτογραφία: FREEDAY

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Οκτώβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
21.12.2013

Χριστουγεννιάτικα δώρα & συσκευασίες

Χριστουγεννιάτικα δώρα & συσκευασίες

Ήρθε πάλι ο καιρός να αγοράσουμε ή να ετοιμάσουμε τα δώρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είναι η στιγμή που πολλοί αγαπάμε, να ψάχνουμε, να βρίσκουμε πρωτότυπες ιδέες για δώρα στους αγαπημένους μας ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, για πολλούς είναι και ένας μικρός γλυκός μπελάς. Τι να βρούμε πάλι να πάρουμε, που να μην το έχουμε ξαναπάρει, να είναι εντός του διαθέσιμου προϋπολογισμού και να αρέσει στον παραλήπτη;

Περισσότερα...
11.09.2013
Επιστροφή στο σχολείο

Back to school, back to reality!

Πολλές σκέψεις κι άλλες τόσες αναμνήσεις μου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτομαι αυτή την ημέρα.

Περισσότερα...
12.06.2013
Nancy Sinatra & Lee Hazlewood - Summer Wine

Ας απολαύσουμε σήμερα ένα πολύ παλιό, πολύ γνωστό κι αγαπημένο τραγούδι, άρρηκτα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι.

Περισσότερα...
19.08.2013

Απέραντο Γαλάζιο

Απέραντο Γαλάζιο

Φαγητό στο "απέραντο γαλάζιο" στη νότια άκρη του νησιού, στον Άγιο Ιωάννη Βουνού με θέα τον κόλπο του Λιλικά και της Κώμης.

Περισσότερα...
22.02.2013
Φρέσκες ...μπομπονιέρες

Μικρές πολύχρωμες ανθοδέσμες! Δεν είναι μια πρωτότυπη ιδέα για τις μπομπονιέρες του γάμου σας;

Περισσότερα...
08.04.2015

Για τον Αχιλλέα

Για τον Αχιλλέα

Λίγο μετά τη Μάγια, τη Μαργαρίτα και τον Φίλιππο, τη λαμπάδα του παρέλαβε και ο Αχιλλέας. Τελικά το project "φτιάχνουμε δικές μας λαμπάδες" έγινε ένα από τα αγαπημένα μας diy projects.

Περισσότερα...
18.09.2013
Μια χειροποίητη μπουτονιέρα

Αυτή η μπουτονιέρα τράβηξε την προσοχή μου στις βόλτες μου στο pinterest. Ίσως επειδή τα έχει όλα, χρώμα, στιλ, διαφορετικά υλικά και μπορεί να στολίσει κάθε φθινοπωρινή και χειμερινή εμφάνιση.

Περισσότερα...
11.02.2013

Κέικ με άρωμα λεμονιού σε τρεις εκδοχές

Κέικ με άρωμα λεμονιού σε τρεις εκδοχές

Μuffins με παπαρουνόσπορο, cupcakes με μαρμελάδα δαμάσκηνο και άλλα τρία μικρά κεικάκια χωρίς πρόσθετα υλικά για όσους αγαπούν το άρωμα λεμονιού στα κέικ και δε θέλουν τίποτα να χαλάει τη γεύση του.

Περισσότερα...
11.06.2015

Μια μικρή ιστορία για τον εθισμό

Μια μικρή ιστορία για τον εθισμό

Μια ταινία μικρού μήκους για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Περισσότερα...
12.12.2012
Μικρές αλλαγές για μεγαλύτερες χαρές

Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη και εξαιρετικά οικονομική ιδέα για ανανέωση σε κάποια γωνιά του σπιτού.

Περισσότερα...
08.02.2016

Η Δέσποινα και η πρότασή της για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου - DIY massage oil

Η Δέσποινα και η πρότασή της για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου - DIY massage oil

Έχεις μια φίλη, φίλη καρδιακή, φίλη που την κοιτάς και σε κοιτά και δε χρειάζεται να πεις πολλά. Φίλη που μαζί της έμαθες να μοιράζεσαι τα "μυστικά" της εφηβείας, τα καλά και τα άσχημα, το φοιτητικό χαρτζιλίκι, που το μεγαλύτερο μέρος του το έδινες στον ΟΤΕ για τις δεκάδες κλήσεις που κατόρθωναν να καλύψουν τα 504 χλμ. που σας χώριζαν. Φίλη από αυτές που δε συναντάς συχνά, φίλη που κι αν δεν της μιλάς συχνά, ξέρεις ότι χαίρεται ειλικρινά με τη χαρά σου και στενοχωριέται με τη λύπη σου.

Και έρχεται αυτή η φίλη και από αναγνώστρια, παίρνει πια ενεργό ρόλο και μπαίνει στη συγγραφική παρέα του maresei.

Περισσότερα...
08.10.2014

Ούζο παρέα με τους θρύλους, στη Σκάλα Συκαμιάς Λέσβου

Ούζο παρέα με τους θρύλους, στη Σκάλα Συκαμιάς Λέσβου

"Κατάμπροστα στο ψαρολίμανο στο μάτι του πουνέντε, ορθώνεται πάνω σε θεόρατη θαλασσοβραχιά το ξωκλήσι της Παναγιάς της γοργόνας" γράφει ο Μυριβήλης στο έργο του, αποκαλύπτοντας την πηγή της έμπνευσής του που δεν είναι άλλη από μία τοιχογραφία σ' ένα ταπεινό ξωκλήσι σ' ένα ψαροχώρι της Λέσβου, τη Σκάλα Συκαμιάς, 48 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης της Μυτιλήνης.

Περισσότερα...
08.02.2013
Για μια Παρασκευή γεμάτη λάμψη!

Άλλη μια Παρασκευή είναι εδώ! Ας προσθέσουμε λίγη λάμψη στη ζωή μας..

Περισσότερα...
16.10.2013

Moby with Wayne Coyne - The Perfect Life

Moby with Wayne Coyne - The Perfect Life

Kλείνουμε τα μάτια, πατάμε play και έτσι απλά ο πολυτάλαντος Μoby μας παρασύρει σε ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι.. και μια υπέροχη ζωή..

Περισσότερα...
28.07.2014

Οργανώστε ταξίδι για όλη την παρέα!

Οργανώστε ταξίδι για όλη την παρέα!

Για μερικούς από μας η διάθεση για ταξίδια ανά τον κόσμο δεν χάνεται ποτέ! Όσο πιο πολύ μπορούμε να ταξιδεύουμε τόσο καλύτερα! Τα ταξίδια μας δίνουν χαρά, ζωντάνια, εμπειρίες και εικόνες, ανοίγουν τους ορίζοντές μας και μας πηγαίνουν ένα βήμα πιο μπροστά. Κάθε νέος προορισμός αποκαλύπτει έναν νέο κόσμο στα μάτια μας!

Περιορισμοί βέβαια υπάρχουν κατά καιρούς αλλά ό,τι μπορούμε κάνουμε για τους καταρρίπτουμε...

Περισσότερα...
10.05.2013
Όνειρα με μάτια ανοιχτά

Μπορεί κάποιος να ονειρεύεται με μάτια ανοιχτά; 

Περισσότερα...
27.02.2013
Ονειρέψου για πάντα αλλά ζήσε το σήμερα

Και αυτό είναι τρόπος ζωής που χαρακτηρίζει την καθημερινότητά μας.

Βέβαια μπορεί κανείς να ζει χωρίς άγχος, χωρίς πίεση, χωρίς αγωνία για το αύριο και για όσα πρόκειται να έρθουν; Προφανώς και όχι!

Περισσότερα...
12.11.2012
Καλημέρα!

Hola a todos!

Καλή μας μέρα κι ας έχουμε μια χρωματιστή εβδομάδα! :-)

08.08.2013
Παρατηρώντας και φωτογραφίζοντας τη φύση

Χρώματα κι αρώματα μπλέκονται με μοναδικό τρόπο στη φύση... Λουλούδια κι έντομα γίνονται ένα μόλις δυο βήματα μακριά από τον καναπέ του σαλονιού. Βγείτε στο μπαλκόνι, στον κήπο, στο πάρκο κι απολαύστε το θέαμα!

Περισσότερα...
28.11.2012

Lily Allen - Not fair

Lily Allen - Not fair

Ακόμα κι αν η μέρα σας δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, πατήστε το play, ανεβάστε την ένταση και αφήστε τη Lily Alen να σας παρασύρει στο ρυθμό του τραγουδιού της!

13.12.2015

Ιστορίες Δώρων (by artmania)

Ιστορίες Δώρων (by artmania)

Όσο οι γιορτές πλησιάζουν τόσο οι αναζητήσεις για δώρα προς αγαπημένους ανθρώπους εντείνονται. Ψάχνουμε δώρα μικρά, συμβολικά, εντός προϋπολογισμού, και όσο γίνεται προσαρμοσμένα στην προσωπικότητα των παραληπτών.

Τι θα λέγατε για δώρα χειροποίητα, φτιαγμένα με φαντασία, μεράκι και διάθεση να ξεχωρίσουν και να ενθουσιάσουν τους φίλους μας;

Περισσότερα...
12.02.2015
Guts - Man Funk (feat. Leron Thomas)

Μέρα που είναι, ας ακούσουμε ένα κομμάτι που μας φτιάχνει τη διάθεση, όσο ετοιμαζόμαστε για την καθιερωμένη Τσικνο-έξοδο.

Περισσότερα...
20.11.2015

Νέος Διαγωνισμός - Μ' αρέσει να πλέκω #2

Νέος Διαγωνισμός - Μ' αρέσει να πλέκω #2

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε για άλλη μια χρονιά τις Εκδόσεις Μύρτος μαζί μας! Και μάλιστα για άλλη μια φορά έχουν σκοπό να βελτιώσουν τις δεξιότητές σας στο πλέξιμο!

Και πώς θα γίνει αυτό;

Περισσότερα...
09.10.2014

Sivert Høyem - Into The Sea

Sivert Høyem - Into The Sea

Ας κλείσουμε μουσικά την ημέρα μας... μέσα στη θάλασσα.

Περισσότερα...