Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

FREEDAY

Ένας ακόμα αγαπημένος φίλος, πολυπράγμων και μέγας νοικοκύρης, αποφάσισε στο εξής να μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες και τις προτάσεις του από τις μαγειρικές του, την αγάπη του για την αντρική μόδα, τον αθλητισμό, το ποδήλατό του, τα στέκια του στην πρωτεύουσα, καθώς και ό,τι άλλο κατά καιρούς του αρέσει. Ας τον καλοσωρίσουμε παρέα και ας του ευχηθούμε "Καλή αρχή".

Σήμερα κάνει το ντεμπούτο του στο maresei.gr, μεταφέροντάς μας στους δρόμους της Αθήνας τις νύχτες της Παρασκευής. Θα μας πείσει άραγε να δούμε τα βράδια της Παρασκευής με άλλο μάτι; Ας διαβάσουμε παρέα όσα μας έγραψε...

Παρασκευή στην Αθήνα και δεν έχετε παρέα ή δε βρίσκετε πού να πάτε; Χμμμ, αν έχετε ποδήλατο είτε κάτι σε ποδήλατο, λύσατε το «πρόβλημά» σας.

Με πάνω από 1000 άτομα να συμμετέχουν και διάρκεια πάνω από 5 ώρες ακολουθώντας χαλαρό ρυθμό, τέρμα οι δικαιολογίες για να μένετε σπίτι. Και αν δε το κατάλαβατε, συμμετέχετε στη FREEDAY που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στην Αθήνα.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια παρέα φίλων πριν τεσσεράμισι χρόνια περίπου, άρχισε τελείως ερασιτεχνικά να «κόβει» βραδινές βολτες στην Αθήνα, σε διάφορες γειτονιές ανανεώνοντας συνεχώς τα ραντεβού για διαφορετικό προορισμό. Πολύ γρήγορα οι ''πρωτοπόροι'' κοίταξαν πίσω τους και διέκριναν 100 και το 2009... περί τους 1000 ποδηλάτες. Ανεξάρτητα από το κίνητρο του καθενός, όπως καταλαβαίνετε το γεγονός αυτο δε θα μπορούσε να μείνει χωρίς οργάνωση.

Οπότε τι έχουμε;
• Ένα άτυπο ραντεβού στο σταθμό του Θησείου 9:30μ.μ. τις Παρασκευές (πλην Αυγούστου και μεγάλων εορτών), με το ποδηλατάκι μας και εκατοντάδες άλλους ποδηλάτες
• Συνοδεία από αυτοκίνητο της τροχαίας (υπάρχουν θερμόαιμοι τόσο οδηγοί όσο και ποδηλάτες)
• Ιατρική κάλυψη (ποδηλατοκινούμενη)
• Άτομα του FREEDAY που ρυθμίζουν την κυκλοφορία κατά την πορεία
• Μα πάνω απ' όλα έχουμε καλή διάθεση και όρεξη για ποδήλατο

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε διαδρομή ανακοινώνονται τις Πέμπτες στην αντίστοιχη σελίδα της FREEDAY στο facebook.

Ενδιαφέρουσα και αξιοσημείωτη για ένα νέο συμμετέχοντα στην κίνηση της freeday (κοιτώντας σφαιρικά και από άλλη σκοπιά τη δράση) είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των ποδηλατιστών. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσεις για οποιονδήποτε λόγο και να μη σε ρωτήσουν καμιά δεκαριά άτομα «Φίλε όλα καλά;».

Κατά τα άλλα, οι αντιδράσεις του κόσμου ποικίλλουν. Επευφημίες και εκφράσεις συμπαράστασης αλλά και εκνευρισμένοι οδηγοί που δυσανασχετούν έντονα με την ποδηλατική ουρά η οποία καθυστερεί τη συνάντησή τους με το επόμενο μποτιλιάρισμα! Πάντως τίποτε δεν αλλάζει το μονίμως χαρούμενο και γιορτινό κλίμα της βόλτας με την τεράστια ποικιλία από ποδήλατα, τις ορεξάτες φάτσες και τα άπειρα κουδουνίσματα.

Μ' αυτά και μ' αυτά και αφού διανύουμε από 30 εώς 60 χλμ. κάθε Παρασκευή, επιστρέφουμε ξανά στο Θησείο με το ρολόι να δείχνει ''χαλαρά'' 03:00 π.μ. Εξαίρεση αποτελούν οι πορωμένοι με τα δίτροχα οι οποίοι συνεχίζουν με την ''παλαβοβόλτα'' μέχρι πρωίας.

Τι λέτε; Είστε για μια βόλτα την επόμενη Παρασκευή; 

Φωτογραφία: FREEDAY

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούλιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
25.08.2016

Η Γέφυρα των Μυστικών

Η Γέφυρα των Μυστικών

Φέτος στις διακοπές μπορεί να διάβασα μόνο τρία βιβλία αλλά πέτυχα διάνα στις επιλογές μου! Τρία βιβλία... ένα κι ένα!

Ομολογώ πως γενικά τρία βιβλία για μένα είναι λίγα, πολύ λίγα! Ωστόσο, δεδομένων των συνθηκών, με τον Φίλιππο και την μπέμπα να κοιμούνται ελάιχστα μέσα στη μέρα, η εξοικονόμηση έστω και δέκα λεπτών δικών ΜΟΥ πριν παραδοθώ στην αγκαλιά του Μορφέα, ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση!

Περισσότερα...
05.02.2013
Χειροποίητος γιακάς

Ώρα για δημιουργική εκτόνωση με χειροποίητες κατασκευές... Τη ραπτική μπορεί να μην την κατέχουμε αλλά για όλα υπάρχει πρώτη φορά και φυσικά ποτέ δε χάνουμε τη διάθεσή μας για δημιουργικούς πειραματισμούς.

Περισσότερα...
02.09.2014

Ο τοίχος του παιδικού δωματίου

Ο τοίχος του παιδικού δωματίου

Τελευταία αυτή η ιδέα μας βασάννισε αρκετά. Τι να κάνουμε με το παιδικό δωμάτιο; Να βάψουμε έναν τοίχο; Γαλάζιο; Θαλασσί; Οινοπνευματί; Μπλε; Πολύ αγορίστικο... Κάτι πιο ουδέτερο και συνάμα φωτεινό και συνάμα ευκολοσυνδύαστο και συνάμα δροσερό...; Όλα τα θέλαμε και αφού ψάξαμε στα χρωματοπωλεία όλης της πόλης για το τέλειο χρώμα, καταλήξαμε σε ένα μπλε-πράσινο, το χρώμα του νερού στο Ιόνιο. Ούτε μπλε ούτε πράσινο ούτε τιρκουάζ... το χρώμα των υπέροχων νερών σε κάποια σημεία του Ιονίου. 

Περισσότερα...
15.11.2013
John Newman - Love Me Again

Καλημέρα! Η Παρασκευή είναι εδώ και αυτό μόνο είναι αρκετό για να μας φτιάξει η διάθεση. Ξεκινάμε λοιπόν την ημέρα μας με μουσική. 

Περισσότερα...
04.07.2013

Παράλια Λάρισας: Ένας υπέροχος καλοκαιρινός προορισμός

Παράλια Λάρισας: Ένας υπέροχος καλοκαιρινός προορισμός

Λάρισα δε σημαίνει μόνο κάμπος. Σημαίνει και καταπληκτικές παραλίες, υπέροχα βουνά και λαγκάδια. Μεγάλο τμήμα του Ολύμπου, ο Κίσσαβος και το Μαυροβούνι είναι βουνά της Λάρισας. Όμως μια που οδεύουμε προς το καλοκαίρι, ας "κολυμπήσουμε" στις όμορφες παραλίες.

Περισσότερα...
13.08.2013

Με κομμένη την ανάσα

Με κομμένη την ανάσα

Πόση θέληση πρέπει να έχει κάποιος για να ανέβει στο ψηλότερο σημείο της Ελλάδας, στην κορυφή του Ολύμπου; Πόση δύναμη πρέπει να κρύβει μέσα του;

Περισσότερα...
07.11.2012
Ομελέτα για πρωινό

Ξεκινάμε την ημέρα μας πάντα με ένα δυναμωτικό πρωινό! Είναι το πιο μικρό δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον οργανισμό μας! Μια γρήγορη ομελέτα είναι μια πολύ καλή λύση για να πάρουμε την απαραίτητη ενέργεια!

Περισσότερα...
23.01.2013
Ο Νερόμυλος στην Πύλη Τρικάλων

Επηρεασμένη από τις τελευταίες βόλτες σε βουνά και σε ποτάμια, θυμήθηκα άλλη μια κυριακάτικη βόλτα λίγο πριν τις γιορτές στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Περισσότερα...
10.02.2017

Μια Κυριακή του Φεβρουαρίου που ήρθε η άνοιξη

Μια Κυριακή του Φεβρουαρίου που ήρθε η άνοιξη

Είναι κάποια πρωινά που ξυπνάς και όλα μοιάζουν λίγο διαφορετικά. Σαν κάποιος να ανακάτεψε το σύμπαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι κάποιες μέρες που μπορεί να βρίσκονται στην καρδιά ενός χειμώνα αλλά κουβαλάνε μέσα τους την άνοιξη. Έτσι απλά σε μια στιγμή αλλάζει η ατμόσφαιρα, γλυκαίνει και σου γαργαλάει την ψυχή. Όσο κι αν κάποιοι ενοχλητικοί επιμένουν ότι είμαστε ακόμα στο Φεβρουάριο, ή κάποιοι πιο ρεαλιστές ότι η εξήγηση είναι απλή και λέγεται «νοτιάς», την Κυριακή που μας πέρασε είχαμε άνοιξη, ξεκάθαρα. Αυτή η γλυκιά, δροσερή αίσθηση που μας μεθάει. Και εμένα αυτός ο αέρας της άνοιξης με ξεσηκώνει, μου χαρίζει ενέργεια, έμπνευση και πηγαία χαρά και κυρίως μου απαγορεύει να μείνω σε κλειστό χώρο.

Περισσότερα...
17.03.2013
75 brazil street - Nicola Fassano

 Συνεχίζουμε αποκριάτικα...

Περισσότερα...
20.03.2013
Στο ηλιοβασίλεμα

Σήμερα ξεκινήσαμε τη μέρα μας μουσικά με ένα τραγούδι που ταξιδεύει περισσότερα από 50 χρόνια σε όλον τον κόσμο, αποκτώντας όλο και περισσότερους φίλους, συνεχίσαμε με μια φωτογραφική βόλτα στη Θράκη και τον ποταμό Άρδα, και κάπως έτσι θα την κλείσουμε...

Περισσότερα...
21.10.2013
Νατάσσα Μποφίλιου - Άνω τελεία

Ας βάλουμε μια άνω τελεία σε ό,τι μας απασχόλησε σήμερα κι ας χαλαρώσουμε. Η Νατάσσα Μποφίλιου μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό.

Περισσότερα...
08.10.2012
Melanie Fiona - Monday Morning

Ώρα να ανέβουμε με ένα από τα κλασικά δευτεριάτικα τραγούδια!

Περισσότερα...
06.06.2014

Τα ράφια... "χωνευτά"

Τα ράφια... "χωνευτά"

Αυτή η τεχνική των ραφιών "μέσα στον τοίχο" είναι μια πολύ καλή λύση, πολύ πρακτική, πολύ όμορφη! Σου δίνουν χώρο για αποθήκευση και διακόσμηση, μπορείς να εκμεταλλευτείς και να αναδείξεις γωνιές του σπιτιού, χωρίς να έχεις έπιπλα να προεξέχουν, να μπουκώνουν το χώρο και να σε γεμίζουν μελανιές, όταν είσαι απρόσεκτος. Και δυο-τρεις από εμάς είμαστε επιρρεπείς στους αυτοτραυματισμούς... Τα έπιπλα φταίνε που μετακινούνται από μόνα τους και μπαίνουν μπροστά μας!

Περισσότερα...
19.01.2014

Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο

Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο

Άλλη μια ωραία πρωτοβουλία του Μεγάρου Μουσικής για μικρά και μεγάλα παιδιά που μας αρέσει πολύ!

Περισσότερα...
12.04.2013
Χαμογελάστε!

Καλημέρα με κέφι και χαμόγελο! Σήμερα θα πάμε να αγοράσουμε φυτά για το μπαλκόνι! Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσουμε όσα ξεράθηκαν, να γεμίσουμε τις άδειες γλάστρες, να αποκτήσουμε και μερικά καινούρια λουλούδια, οπωσδήποτε αρκετά αρωματικά φυτά, να αξιοποιήσουμε και τις παλέτες για τη διακόσμηση του μπαλκονιού.. Ελπίζω να γίνει όμορφο και σύντομα να σας δείξουμε φωτογραφίες!

Περισσότερα...
18.02.2015

Ιδέες για αποκριάτικες δημιουργίες

Ιδέες για αποκριάτικες δημιουργίες

Οι Απόκριες έφτασαν και μαζί τους πλησιάζει το πολυπόθητο τριήμερο. Πάρτι, εκδηλώσεις, παρέλαση, ξέφρενος χορός, οικογενειακές στιγμές... όλα θα χωρέσουν μέσα στο προσεχές τριήμερο.

Σας έχουμε μερικές προτάσεις για δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά ή για εμπνευσμένες κατασκευές για μικρούς και μεγάλους οπαδούς του Καρναβαλιού. Δείτε ιδέες και αναλάβετε δράση ακόμα και για κατασκευές της τελευταίας στιγμής!

Περισσότερα...
19.01.2013
A little magic

Πράγματι! Ας προσθέσουμε λοιπόν λίγη "μαγεία" στην καθημερινότητά μας..

Περισσότερα...
09.01.2013
Imagine

"A dream you dream alone is only a dream.

A dream you dream together is a reality."

John Lennon, Άγγλος μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης, ιδρυτικό μέλος των Beatles.

Περισσότερα...
09.02.2015

Πόσες αγκαλιές μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί;

Πόσες αγκαλιές μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί;

Μπορεί η πολλή αγκαλιά να κάνει ένα παιδί να κολλήσει πάνω σου; Μπορεί η συνεχής αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά να το κάνουν να ντρέπεται και να μη θέλει να πάει σε άλλα άτομα; Μπορεί να το κάνουν να μην προσπαθεί να μπουσουλήσει, να περπατήσει, να διεκδικήσει κάτι που θέλει να πάρει; Ισχύει η άποψη των παλιότερων μανάδων, και νυν γιαγάδων, που έλεγαν ότι η πολλή αγκαλιά κάνει τα παιδιά κακομαθημένα; Και τι γίνεται με τα χέρια σου που όλη μέρα πονάνε, τη μέση σου που δεν αντέχει πια, τη στοίβα με τα ρούχα που περιμένουν ασιδέρωτα για μέρες, τα πιάτα στο νεροχύτη ή τα σκορπισμένα παιχνίδια στο πάτωμα;

Περισσότερα...
05.12.2012

Χειροποίητες δημιουργίες...έστω και σε παιδική εκδοχή

Χειροποίητες δημιουργίες...έστω και σε παιδική εκδοχή

Ακόμα και τα πιο απλά δωράκια μπορεί να μπουν σε ένα ξεχωριστό χειροποίητο περιτύλιγμα, αποκτώντας ειδική αξία.

Περισσότερα...
24.12.2014

Σπιτικά μπισκοτοκουλουράκια κανέλας

Σπιτικά μπισκοτοκουλουράκια κανέλας

Σιγοτραγουδώντας το "πλάθω - πλάθω κουλουράκια" φτιάξαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μπισκοτάκια κανέλας και μοιράσαμε σε φίλους και γνωστούς. Είναι νόστιμα, είναι τραγανά, είναι εύπλαστα, είναι παιχνίδι όταν έχεις και παιδιά να ασχολούνται... είναι και νηστίσιμα για όσους μπαίνουν και στο θρησκευτικό πνεύμα των ημερών. Είναι για όλους ;)

Περισσότερα...
17.02.2014

BAFTA 2014: Οι νικητές

BAFTA 2014: Οι νικητές

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των βραβείων. Μετά τις Χρυσές Σφαίρες λοιπόν και πριν τα Όσκαρ, ήρθε η σειρά των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA.

Περισσότερα...
28.01.2013
Νέες χρήσεις για τις παλιές ξύλινες σκάλες

Είναι μερικά πράγματα που δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένα. Και όταν τα δούμε με φαντασία μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να δημιουργήσουμε όμορφες γωνιές.

Περισσότερα...