Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Επιστροφή στο σχολείο

Back to school, back to reality!

Πολλές σκέψεις κι άλλες τόσες αναμνήσεις μου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτομαι αυτή την ημέρα.

Κάθε χρόνο την περίμενα μάλλον αρκετά ανυπόμονα. Περίμενα να ξανασυναντήσω τους φίλους του σχολείου και τους συμμαθητές μετά τις μακριές καλοκαιρινές διακοπές. Λείπαμε κιόλας όλο το καλοκαίρι, οπότε έχανα κάθε επαφή μαζί τους. Όλα τα χρόνια κάναμε 30 Αυγούστου το τελευταίο μπάνιο, φτάνοντας αισίως τα 100+ μπάνια κάθε χρόνο (η βουτιά πρωί - απόγευμα μετρούσε για διπλό μπάνιο και ήμασταν από τους τυχερούς με χωριό κοντά στη θάλασσα!) και 31 Αυγούστου επιστρέφαμε στη βάση μας. Περίμενα λοιπόν να έρθει η 11η του μήνα για να δω στον αγιασμό όλους τους παλιούς φίλους, να κάνουμε ένα "catch up" ελληνιστί και να το πιάσουμε από εκεί που το είχαμε αφήσει.

Και μόλις ο καιρός περνούσε λίγο και έστρωναν τα πράγματα και μπαίναμε για τα καλά στο λούκι του σχολείου, των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων και του διαβάσματος, τότε άρχιζε και η κόπωση και η πλήξη και ξεκινούσε η αντίστροφη μέτρηση... Πότε θα έρθουν τα Χριστούγεννα; Πότε θα έχουμε καμιά αργία; Μέχρι πότε θα διαβάζουμε; Αργότερα, στο Λύκειο αναρωτιόμασταν πότε επιτέλους θα έρθει αυτή η μέρα, που θα τελειώσουμε το σχολείο και θα τελειώσουν τα βάσανα... Βάσανα τα βλέπαμε τα πιο ξένοιαστα χρόνια μας, τα μαθητικά.

Ίσως έφταιγε που μας έλεγαν όλοι οι μεγαλύτεροι ότι η φοιτητική ζωή δεν έχει διάβασμα. Τεράστιο ψέμα! Εννοείται πως έχει. Ίσως όχι στο πρώτο εξάμηνο, ίσως όχι και στο πρώτο έτος. Τότε δε δίνεις και πολλή σημασία στη σχολή. Αντιθέτως κυνηγάς ως επί το πλείστον τις βόλτες, τις παρέες, την καλοπέραση (αν σου επιτρέπεται από τις γενικότερες συνθήκες).

Μόλις όμως συνειδητοποιήσεις ότι η σχολή πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει κι ότι έχεις μείνει λίγο πίσω, ξεκινά και το διάβασμα... Πάλι διάβασμα! Δυστυχώς ή ευτυχώς; Όταν είσαι σε αυτή τη φάση λες δυστυχώς. Όμως όταν τελειώνουν και οι σπουδές και έρχεσαι αντιμέτωπος με το παρόν και το μέλλον, με το θέμα "δουλειά" τότε όλα αλλάζουν. Τότε το 8ωρο (τουλάχιστον!) σου φαίνεται περίεργο, το ίδιο και οι ευθύνες. Τότε λες "τι καλά που ήμουν όταν διάβαζα, πόσο ξένοιαστα περνούσα, πόσο ωραία είναι να μη σε νοιάζει τι ώρα θα κοιμηθείς και αν θα ξυπνήσεις έγκαιρα για το πρωινό εργαστήριο". Τότε λες "τι καλά που ήμουν τόσα χρόνια αλλά αυτά τα χρόνια πίσω δε γυρνούν". Ούτε τα φοιτητικά ούτε τα μαθητικά. Και δεν είναι μόνο τώρα έτσι, που έτσι κι αλλιώς το θέμα "δουλειά" είναι φλέγον και σχεδόν θεωρείσαι τυχερός, όταν δουλεύεις. Έτσι "δύσκολο" το έβλεπες και πριν κάνοντας τη σύγκριση με τα χρόνια των σπουδών ή του σχολείου.

Γι αυτό λένε ότι τα μαθητικά χρόνια και η φοιτητική ζωή είναι για μια φορά, δε γυρνούν πίσω και δεν αλλάζουν. Γι αυτό πρέπει να τα χαιρόμαστε όσο περισσότερο γίνεται. Κι εδώ κολλάει και το γνωστό άσμα "Τα μαθητικά τα χρόνια δεν τ' αλλάζω με τίποτα". Δεν τα αλλάζω!

Καλή σχολική χρονιά λοιπόν σε όλους όσους σήμερα ξεκινούν μια νέα χρονιά σε όποια βαθμίδα εκπαίδευσης κι αν βρίσκονται! Είναι η δική τους συμβολική πρώτη του έτους. Εύχομαι τα καλύτερα παρά τις όποιες αντιξοότητες φαντάζουν αξεπέραστες! Καλή χρονιά και καλή δύναμη!

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
10.01.2013

Ειρήνη Δούκα & Greggy K - Mind Games

Ειρήνη Δούκα & Greggy K - Mind Games

Aς ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας με τη μουσική συνεύρεση της Ειρήνης Δούκα με τον Greggy K στο remix του τραγουδιού "Mind Games" των Her Majesty's Sound.

Περισσότερα...
30.05.2016

Coffee tables: Ποιο να διαλέξω;

Coffee tables: Ποιο να διαλέξω;

Πολλά coffee tables βλέπω και μ' αρέσουν κι αν έπρεπε να διαλέξω δεν ξέρω τι θα έκανα. Καταλήγω ότι το θέλω λιτό και όχι πολύ μεγάλο, να μην "μπουκώνει" ο χώρος. Σίγουρα πάντως η επιλογή του coffee table είναι καθοριστική για την τελική εικόνα του σαλονιού. Γι' αυτό και είναι ένα θέμα που απαιτεί προσοχή κατά την επιλογή του, ειδικά αν έχεις σκοπό να αφιερώσεις ένα όχι και τόσο αμελητέο ποσό για την αγορά ή την κατασκευή του.

Και μιλάω εκ πείρας. Πριν κάποια χρόνια μαζί με τα υπόλοιπα έπιπλα του σαλονιού (μέγα λάθος που τα διαλέξαμε όλα μαζί, είναι πολύ ταιριαστά!), διαλέξαμε κι ένα τραπέζι που εξακολουθεί να μου αρέσει πολύ και να ταιριάζει στο σαλόνι μας και έχει και αποθηκευτικό χώρο από κάτω και έχει και ροδάκια για πιο εύκολη μεταφορά... και η τιμή του ήταν τσουχτερή... αλλά σήμερα σίγουρα δε θα το διάλεγα. Κάπως μεγάλο μου φαίνεται και παρά την απίστευτη πρακτικότητά του, νομίζω πως κλείνει λίγο τον χώρο.

Τι θα διάλεγα όμως; Και τι θα διαλέξω όταν (αν ποτέ) έρθει η ώρα της αντικατάστασης;

Παρακάτω ξεχώρισα κάποιες επιλογές που μου τράβηξαν την προσοχή με την πρώτη ματιά!

Περισσότερα...
13.01.2016

Υπέροχα παιδικά δωμάτια

Υπέροχα παιδικά δωμάτια

Παιδικά δωμάτια...
Εκεί, όπου το χρώμα τραγουδάει...
Εκεί, όπου η ζωντάνια και το γέλιο παίζουνε κρυφτό...
Εκεί, όπου οι κωλοτούμπες και τα ακροβατικά ζωγραφίζουν...
Εκεί, όπου η φαντασία ζει και βασιλεύει...
Ναι.
Εκεί, όπου οι μικρές οι πατουσίτσες αφήνουν τα σημάδια τους στους τοίχους!

Περισσότερα...
29.01.2013

Να μ' αγαπάς

Να μ' αγαπάς

Τρεις φωνές σε ένα πολύ αγαπημένο τραγούδι.

Περισσότερα...
19.01.2014

Vampire Weekend - Step

Vampire Weekend - Step

Ένα μουσικό "βήμα" πριν κλείσει το Σαββατοκύριακο μας.

Περισσότερα...
04.04.2013

Έμπνευση

Έμπνευση

Αναρωτιέμαι μερικές φορές τι είναι αυτό που μου τραβάει την προσοχή στις φωτογραφίες που απεικονίζουν σπίτια, δωμάτια, τραπεζαρίες, κουζίνες μια σύνθεση από διακοσμητικά αντικείμενα, δυο βιβλία ακουμπισμένα σε ένα κομοδίνο.. Αναρωτιέμαι γιατί ενώ πολλές φωτογραφίες μοιάζουν, εγώ μπορώ να τις παρατηρώ για ώρα και να μη τις χορταίνω.. Και αναρωτιέμαι, γιατί πολλά από όσα βλέπω και μου αρέσουν, δεν ταιριάζουν ούτε στο στιλ μου ούτε στο στιλ του σπιτιού μου ούτε μπορούν να υλοποιηθούν στο δικό μου χώρο.

Περισσότερα...
18.09.2013
Μια χειροποίητη μπουτονιέρα

Αυτή η μπουτονιέρα τράβηξε την προσοχή μου στις βόλτες μου στο pinterest. Ίσως επειδή τα έχει όλα, χρώμα, στιλ, διαφορετικά υλικά και μπορεί να στολίσει κάθε φθινοπωρινή και χειμερινή εμφάνιση.

Περισσότερα...
03.06.2013
Καλοκαιρινή διακόσμηση

Λευκό, γαλάζιο, φυσικό χρώμα ξύλου, καλάμια, ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα, κοχύλια, αστερίες, βότσαλα και οτιδήποτε άλλο χωράει η φαντασία μας και μας θυμίζει καλοκαίρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ντύσουμε το σπίτι μας με την καλοκαιρινή στολή του.

Περισσότερα...
04.07.2013

Παράλια Λάρισας: Ένας υπέροχος καλοκαιρινός προορισμός

Παράλια Λάρισας: Ένας υπέροχος καλοκαιρινός προορισμός

Λάρισα δε σημαίνει μόνο κάμπος. Σημαίνει και καταπληκτικές παραλίες, υπέροχα βουνά και λαγκάδια. Μεγάλο τμήμα του Ολύμπου, ο Κίσσαβος και το Μαυροβούνι είναι βουνά της Λάρισας. Όμως μια που οδεύουμε προς το καλοκαίρι, ας "κολυμπήσουμε" στις όμορφες παραλίες.

Περισσότερα...
28.02.2013
Οι περιπέτειες

Οι μικρές περιπέτειες είναι η χαρά της ζωής, είναι βασική προϋπόθεση για τις στιγμές που μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας.

Περισσότερα...
17.04.2013

Μια καλή πράξη την ημέρα...

Μια καλή πράξη την ημέρα...

το γιατρό, το κακό, τη λύπη, ό,τι δυσάρεστο και ζόρικο το κάνει πέρα...

Ένα βίντεο που δεν είναι video clip, δεν είναι trailer... Είναι όμως ένα από τα πιο ωραία βίντεο που έχουμε δει. Είναι το βίντεο που πρέπει όλοι να βλέπουμε στο ξεκίνημα της μέρας μας.

Περισσότερα...
12.06.2013
Η αξία του βιβλίου

Τι αξία έχει ένα βιβλίο;

Περισσότερα...
16.10.2012

Singin' in the rain (1952)

Singin' in the rain (1952)

Και ενώ η βροχή, εδώ στα δυτικά της χώρας, συνεχίζεται..ας θυμηθούμε το χαρούμενο ρυθμό του συγκεκριμένου "κλασικού" τραγουδιού και την ευχάριστη διάθεση του Gene Kelly στο "Singin' in the rain" από το ομότιτλο μιούσικαλ.

Περισσότερα...
26.06.2015

FLOW by DIMY

FLOW by DIMY

Κι έτσι απλά, έρχεται ο έρωτας μια μέρα στη ζωή και τα αλλάζει όλα... Γεννιούνται ήχοι και λόγια που δεν έχουν ακουστεί. Όσα δεν μπορούσες, ξαφνικά τα μπορείς. Αρκεί μόνο να αφήνεις τη ζωή να κυλήσει, μέχρι ο ίδιος να γίνεις η αγάπη...

Περισσότερα...
16.04.2013
Today's tip

Η ευτυχία είναι επιλογή και κατάκτηση. Θέλει προσπάθεια, θέλει τόλμη, θέλει δύναμη, θέλει στόχο κι εμπειρίες. Να μερικές σκέψεις ακόμα...

Περισσότερα...
26.05.2015

Ένα διαφορετικό έργο τέχνης

Ένα διαφορετικό έργο τέχνης

Ένα διαφορετικό έργο τέχνης που μ' αρέσει πολύ και το θέλω! Και αφού το θέλω, δεν είναι δύσκολο να το έχω!

Περισσότερα...
14.10.2013
Open House Thessaloniki 2013

Μετά την περσινή του επιτυχία, το Open House Thessaloniki διοργανώνεται και πάλι στη συμπρωτεύουσα το προσεχές παρασκευοσαββατοκύριακο, 18 - 20 Οκτωβρίου 2013.

Περισσότερα...
28.06.2013
Αποθηκεύστε τις χάρτινες θήκες των cupcakes

Την αγάπη μας για τα cupcakes σίγουρα την έχετε καταλάβει! Και εκτός από τα cupcakes μας αρέσουν πολύ και οι πολύχρωμες χάρτινες θήκες τους!

Περισσότερα...
17.01.2013
Let's try

Μένει να πάρουμε την απόφαση...

Περισσότερα...
11.09.2013
Νύχτες Πρεμιέρας 2013

Ανακοινώθηκε σήμερα το πρόγραμμα του 19ου φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας.

Περισσότερα...
31.05.2013

James - Tomorrow

James - Tomorrow

Για τo μουσικό διάλειμμα της ημέρας σήμερα επιλέγουμε να ακούσουμε τους James να μας τραγουδούν "Tomorrow"..

Περισσότερα...
06.01.2013
Διπλός ελληνικός και εφημερίδα

Αγαπημένη Κυριακάτικη συνήθεια: Ένας περιποιημένος διπλός ελληνικός και μια εφημερίδα.. 

Περισσότερα...
17.10.2012
Βάλτε χρώμα στα μαλλιά σας..

Οι στέκες είναι από τα αγαπημένα αξεσουάρ μαλλιών και σε βοηθούν να τους δώσεις ξεχωριστό στιλ με μια κίνηση.

Περισσότερα...