Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Διακόσμηση με ανοιξιάτικη διάθεση (ΙΙ)

Όσο σταθεροποιούνται οι καλές για την εποχή θερμοκρασίες και όσο ο ήλιος λάμπει και η μέρα μεγαλώνει, τόσο περισσότερο νιώθουμε την ανάγκη να φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι μας. Ήδη είδαμε κάποιες ιδέες ανανέωσης του σπιτιού, με σκοπό να αποκτήσει πιο ανάλαφρη εικόνα αλλά το θέμα "διακόσμηση" είναι ανεξάντλητο. Έτσι σήμερα επανερχόμαστε δριμύτεροι με ιδέες και προτάσεις για το πώς θα φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι μας.

Οι σημερινές προτάσεις εμπεριέχουν στοιχεία άμεσα συνυφασμένα με την άνοιξη, έτσι όπως τη φανταζόμασταν από παιδιά και τη ζωγραφίζαμε στα μπλοκ ζωγραφικής. Η άνοιξη σημαίνει λουλούδια! Λουλούδια, χρώματα και ΦΩΣ! Αυτή η αίσθηση του φωτός μετά το σκοτεινό χειμώνα και το μουντό ουρανό είναι πολύ έντονη και σε συνδυασμό με τα πολύχρωμα λουλούδια, μπορούμε να δημιουργήσουμε το τέλειο ανοιξιάτικο σκηνικό. Επιπλέον, αν επιλέξουμε λουλούδια σε έντονα χρώματα, μπορούμε άνετα να εστιάσουμε σε παλ και λευκές αποχρώσεις σε υφάσματα και διακοσμητικά αντικείμενα.Και όταν όλα αυτά συνδυάζονται στο χώρο της τραπεζαρίας, τότε ακόμα και οι πιο απλές καθημερινές στιγμές γύρω από το τραπέζι αποκτούν άλλη ομορφιά, άλλη γλύκα.

- Το πρώτο βήμα για την ανοιξιάτικη εκδοχή όχι μόνο της τραπεζαρίας αλλά ολόκληρου του σπιτιού, είναι το τράβηγμα των κουρτινών. Τραβάμε τις κουρτίνες στο πλάι για να μπει φως. Όσο φως επιτρέπει το σπίτι μας. Ακόμη και εμείς που τυχαίνει να μην έχουμε πολύ φωτεινά σπίτια, αν σηκώσουμε την τέντα και τραβήξουμε την κουρτίνα, κάτι καλύτερο θα πετύχουμε. Σίγουρα θα μπει περισσότερο φως στο δωμάτιο και το σπίτι θα δείχνει πιο φωτεινό και δυστυχώς.. πιο σκονισμένο! Βουρ για καθάρισμα λοιπόν.

- Το αμέσως επόμενο βήμα είναι τo λευκό τραπεζομάντηλο. Ένα λευκό τραπεζομάντηλο θα έχουμε, δεν μπορεί.. Το στρώνουμε λοιπόν χωρίς να σκεφτούμε αν η δαντέλα πάθει κάτι, μήπως το λερώσουμε, μήπως το χρειαστούμε σε μια ειδική περίσταση και δεν το έχουμε πια καθαρό και διαθέσιμο. Περιμένοντας τις ειδικές περιστάσεις, χάνουμε την ουσία. Οπότε το λευκό τραπεζομάντηλο ήρθε η ώρα να βγει από το συρτάρι. Εδώ που τα λέμε άλλωστε, τόσα χρόνια για τις περισσότερες νοικοκυρές ήταν πιο πιθανή η αγορά νέου τραπεζιού, με αποτέλεσμα να μην κάνει το λευκό τραπεζομάντηλο - προίκα που είχαν φροντίσει να προμηθευτούν μαμάδες και πεθερές για το παλιό τραπέζι, παρά η χρήση του τραπεζομάντηλου πάνω από δυο -τρεις φορές.

din room 1 

- Πάντως αν τόσο πια δε μας αρέσουν τα λευκά τραπεζομάντηλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο σε παλ απόχρωση. Και αν δεν έχουμε, που δεν μπορεί θα έχουμε, μπορούμε να προμηθευτούμε ένα καινούριο. Υπάρχουν τόσα πολλά άλλωστε που σίγουρα θα βρούμε κάποιο σε τιμή που αντέχει η τσέπη μας. Μια καλή επιλογή είναι ένα σε ανοιχτή γαλάζια ή λιλά απόχρωση.

- Το επόμενο βήμα είναι τα χρωματιστά σουπλά και τα σερβίτσια με λουλούδια και χρωματιστά σχέδια. Και δε χρειάζεται να είναι όλα ίδια. Αν πρόκειται για ό,τι έχει απομείνει από το παλιό σερβίτσιο - κειμήλιο, μπορεί να έχουμε λίγα μόνο κομμάτια. Τα συνδυάζουμε με ένα απλό λευκό σερβίτσιο και έχουμε το δικό μας μοναδικό θησαυρό στο τραπέζι. 

- Για όσους είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μερικές ακόμα αλλαγές, αρκεί να βάψουμε έναν μόνο τοίχο ή να ντύσουμε μία πολυθρόνα. Ένα σομόν ή απαλό ροζ στον τοίχο και μία καρέκλα σε κίτρινο - λαχανί φτάνει και περισσεύει για να δώσει μια πιο ανοιξιάτικη εικόνα στο χώρο. Αν πάλι δε θέλουμε να επενδύσουμε στην αλλαγή του υφάσματος της καρέκλας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα λεπτό ριχτάρι σε ανάλογη απόχρωση ή έστω και σε μικρά μαξιλαράκια για μερικές από τις καρέκλες μας. Ιδανικά μπορούμε να κάνουμε συνδυασμό αλλαγών, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, δε χρειάζεται να το αφήσουμε και να μην κάνουμε τίποτα. Διαλέγουμε ό,τι είναι εφικτό για το χώρο και την τσέπη μας και κάνουμε έστω και μικρές αλλαγές. Αν πάλι μπορούμε να κινηθούμε με μια σχετική άνεση και θέλουμε το καλύτεορ δυνατό, σας υπενθυμίζουμε και τη λύση που ακούει σοτ όνομα "The Lollypop Project" και είναι πάντα στη διάθεσή μας για απόλυτα προσωπικούς τοίχους και έπιπλα.

din room 2

- Είτε επιλέξετε να κάνετε μικρές αλλαγές είτε καταφύγετε σε πιο δραστικά μέτρα, συνδυάζοντας τις αλλαγές με μερική ανακαίνιση, είτε ετοιμάζεστε να μπείτε σε νέο σπίτι, οπότε έχετε μεγαλύτερο εύρος επιλογών, μην ξεχάσετε το βασικότερο στοιχείο της άνοιξης. Τα λουλούδια! Κανένα τραπέζι και κανένα σπίτι δεν μπορεί να είναι αρκετά ανοιξιάτικο αν δεν έχει έστω και ένα δυο βαζάκια με λουλούδια. Και όταν λέμε λουλούδια, δε χρειάζεται απαραίτητα να έχετε μεγάλες ανθοδέσμες και ακριβά λουλούδια. Τα ωραιότερα που μπορείτε να βάλετε στο σπίτι σας είναι αγριολούλουδα που θα κόψετε (πάντα με μέτρο) από μια βόλτα σας στην εξοχή. Αν τα συνδυάσετε και με δυο τρία κεριά σε αντίστοιχες αποχρώσεις, τότε θα έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

din room 3

- Τέλος, εκτός από κεριά μπορείτε να προσθέσετε πετσέτες ή χαρτοπετσέτες σε χρώμα όμοια με αυτό των λουλουδιών και έτοιμο το τραπέζι σας!

din room 4 

Φωτογραφίες: pinterest via Eleanora Rinaldi

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Αύγουστος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
11.10.2014

Black & White Casual Outfit: Ένα μοντέλο στο σπίτι μας :)

Black & White Casual Outfit: Ένα μοντέλο στο σπίτι μας :)

Έρχεται η φίλη Νίκη για βραδινή επίσκεψη, ντυμένη, στολισμένη από το πρωί, την κερνάμε βρεφική μπισκοτόκρεμα, και πάει να φύγει... Έτσι; Μα είναι πολύ ωραία ντυμένη! Να μην τη βγάλουμε μια φωτογραφία; Να μην την κάνουμε θέμα στο maresei; Μόνο αυτή να μας κάνει θέματα;

Περισσότερα...
10.10.2012

Μαριέττα Φαφούτη - Kookoobadi

Μαριέττα Φαφούτη - Kookoobadi

Και επειδή η ημέρα ξεκίνησε αισιόδοξα με τη μελωδική φωνή της Μαριέττας Φαφούτη, ας συνεχιστεί και έτσι, αισιόδοξα και φωτεινά.

Περισσότερα...
26.12.2015

DIY με φελλούς

DIY με φελλούς

Κουμπαρούλα τι λες... θα τους αξιοποιήσουμε φέτος τους φελλούς;

Περισσότερα...
25.11.2012
Παγκόσμια Ημέρα...

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

27.05.2015

Μια τρυφερή οικογενειακή φωτογραφία

Μια τρυφερή οικογενειακή φωτογραφία

Και αν δε θέλουμε να μπλέξουμε με χρώματα, υπάρχει και άλλη λύση!

Ο φωτογραφικός μας φακός μπορεί να απαθανατίζει χεράκια, "μπουνίτσες" και παλάμες... τόση τρυφερότητα, τόση γλύκα, τόση αγάπη!

Περισσότερα...
14.05.2013
Μια χειροποίητη κάρτα γενεθλίων

Οι κάρτες γενεθλίων που πωλούνται στα καταστήματα έχουν πια διάφορα χρώματα, σχέδια, μεγέθη, άλλες περιέχουν μηνύματα και στιχάκια με χιούμορ, άλλες πιο σοβαρά, άλλες είναι κενές και περιμένουν τις δικές μας μοναδικές ευχές.

Περισσότερα...
22.10.2013
Η "άγρια" συνάντηση

Εκτός από αγαπημένα και πεντανόστιμα μανιταράκια, μια βόλτα στο δάσος μπορεί να κρύβει και άλλες εκπλήξεις... πιο άγριες!

Περισσότερα...
16.05.2013

Άλλη μια χρήση για την παλιά σας καρέκλα

Άλλη μια χρήση για την παλιά σας καρέκλα

Θυμάστε ότι τις παλιές καρέκλες δεν τις πετάμε; Είπαμε ότι μπορούμε να τις τρίψουμε, να τις βάψουμε και μετά τη μετάλλαξη να τις βάλουμε στην τραπεζαρία μας... Είπαμε επίσης ότι μπορούν να παίξουν και το ρόλο του κομοδίνου πλάι στο κρεβάτι ή να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη γωνιά στο σπίτι σε vintage εκδοχή.

Περισσότερα...
21.09.2012

Έργα για την Ειρήνη

Έργα για την Ειρήνη

Το 1981 ο ΟΗΕ στην προσπάθειά του να δυναμώσει τα ιδανικά της ειρήνης ανάμεσα στα έθνη καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Είκοσι χρόνια μετά, το 2001 η ημέρα αυτή καθιερώθηκε να γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 21 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε κάθε χρόνο τέτοια μέρα άνθρωποι και μη κυβερνητικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο τιμούν την ειρήνη με δεκάδες θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Περισσότερα...
08.12.2013
Spa στο σπίτι με υλικά από την κουζίνα μας

Κυριακή απόγευμα! Το πολυπόθητο σαββατοκύριακο έφτασε, το ζήσαμε, σχεδόν πέρασε! Στις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι να ξαπλώσουμε, να αποκοιμηθούμε να ξημερώσει πάλι Δευτέρα, είναι ευκαιρία να προσφέρουμε στον εαυτό μας λίγες στιγμές χαλάρωσης και περιποίησης, ακολουθώντας τις συμβουλές της φίλης μας I., η οποία μας προτρέπει:

Περισσότερα...
14.09.2013

Κυκλαδονήσια - Καλοκαιρινή περιπλάνηση (Μέρος 2ο)

Κυκλαδονήσια - Καλοκαιρινή περιπλάνηση (Μέρος 2ο)

Πάμε για Σύρο! Το ταξίδι συνεχίζεται!

Περισσότερα...
20.09.2014

Operalia, όπως λέμε “Να η ευκαιρία” στην όπερα

Operalia, όπως λέμε “Να η ευκαιρία” στην όπερα

Στη χώρα μας έχουμε δει κατά καιρούς πολλά μουσικά talent shows τύπου Fame Story, Super Idol, Pop Stars, Dream Show, The Voice (προφανώς θα ξεχνάμε και κάποια!) να δίνουν την ευκαιρία σε νέους ανερχόμενους τραγουδιστές να αναδείξουν το ταλέντο τους και να αποκτήσουν την απαιτούμενη αναγνωρισιμότητα για να ξεκινήσουν την καριέρα τους, ενώ κάποιοι από αυτούς μεσουρανούν πλέον στην καλλιτεχνική σκηνή της χώρας (και μπράβο τους!).

Περισσότερα...
31.01.2013
Σπιτικό Cheesecake

Σπιτικό Cheesecake με γλυκό του κουταλιού βύσσινο..

Περισσότερα...
03.10.2013
Keep calm & think positively

Οι θετικές σκέψεις είναι απαραίτητες στο ξεκίνημα της ημέρας. 

Περισσότερα...
25.05.2016

Write on me

Write on me

Επανέρχομαι με τραγούδι. Γιατί εγώ μπορεί αυτές τις κοπελιές να τις έχω παρεξηγημένες, πολύ μάλιστα, αλλά να που ποτέ μη λες ποτέ γιατί συμβαίνει κάτι σαν 20 φορές την ώρα.

Περισσότερα...
20.12.2014

Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια της Ξανθίππης

Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια της Ξανθίππης

Την Ξανθίππη τη γνωρίσαμε πριν λίγες μέρες. Ήταν η νικήτρια του ενός εκ των δύο αντιτύπων του βιβλίου "Μ' αρέσει να πλέκω" και κουβέντα στην κουβέντα μάθαμε μερικά πράγματα γι αυτή ;)

Απ' ότι φαίνεται δεν της αρέσει μόνο να πλέκει... Της αρέσει να δημιουργεί γενικώς. Μια ένδειξη της δημιουργικότητάς της είναι τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια που έφτιαξε μόνη της και τα χάρισε στους φίλους της. Φωτογραφίες από αυτά τα στολίδια μας έδειξε, μας άρεσαν και με την άδειά της πάντα, τις μοιραζόμαστε μαζί σας για να πάρετε ιδέες για μικρά χειροποίητα δωράκια Χριστουγέννων.

Περισσότερα...
20.11.2015

Νέος Διαγωνισμός - Μ' αρέσει να πλέκω #2

Νέος Διαγωνισμός - Μ' αρέσει να πλέκω #2

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε για άλλη μια χρονιά τις Εκδόσεις Μύρτος μαζί μας! Και μάλιστα για άλλη μια φορά έχουν σκοπό να βελτιώσουν τις δεξιότητές σας στο πλέξιμο!

Και πώς θα γίνει αυτό;

Περισσότερα...
04.02.2016

Η μουσική είναι στη ζωή μας

Η μουσική είναι στη ζωή μας

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω αν αυτό που μου συμβαίνει, συμβαίνει σε όλους. Φαντάζομαι η πλειοψηφία των ανθρώπων ακούει μουσική. Εγώ ανήκω σίγουρα στην πλειοψηφία και ίσως στο κομμάτι αυτής που κάθε στιγμή της ζωής τους είναι μουσική. Η χαρά μου, η λύπη μου, το άγχος μου, η διασκέδασή μου, το ψυχοπλάκωμά μου, η αρχή της εβδομάδας μου, οι Κυριακές μου, ακόμη και τα όνειρά μου. Και προφανώς στο μπάνιο μου τραγουδάω και στο δωμάτιό μου και όταν μαγειρεύω και όταν καθαρίζω και φυσικά στο δρόμο με ακουστικά τόσο αποκρουστικά όσο κάθε μαγεμένος από τις νότες άνθρωπος που περπατάει και σιγοτραγουδάει.

Περισσότερα...
06.03.2014

Paris Fashion Week 2014

Paris Fashion Week 2014

Ολοκληρώθηκαν χθες και οι φετινές εκδηλώσεις για τις τάσεις και τις προτάσεις των σχεδιαστών για την επόμενη σεζόν (Φθινόπωρο-Χειμώνας 2015). Η αυλαία έπεσε στην πόλη του φωτός και πρωτεύουσα της μόδας. Μια έστω και σύντομη βόλτα στους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας επιβάλλεται.

Περισσότερα...
04.04.2013

Αξία έχει η ελπίδα.. Αξία έχει το χαμόγελο ενός παιδιού...

Αξία έχει η ελπίδα.. Αξία έχει το χαμόγελο ενός παιδιού...

Ένα βίντεο που δεν είναι video clip. Ένα θέμα διαφορετικό από όσα σας έχουμε συνηθίσει, που όμως μας αγγίζει και μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα στο πλαίσιο της αποδοχής του διαφορετικού, της ένταξης, της παροχής ίσων δικαιωμάτων στην εκπαίδευση η οποία αναμφισβήτητα επηρεάζει τη μετέπειτα πορεία ενός παιδιού.

Περισσότερα...
03.12.2012

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμα Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται την 3η Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

Περισσότερα...
10.02.2013
FREEDAY

Ένας ακόμα αγαπημένος φίλος, πολυπράγμων και μέγας νοικοκύρης, αποφάσισε στο εξής να μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες και τις προτάσεις του από τις μαγειρικές του, την αγάπη του για την αντρική μόδα, τον αθλητισμό, το ποδήλατό του, τα στέκια του στην πρωτεύουσα, καθώς και ό,τι άλλο κατά καιρούς του αρέσει. Ας τον καλοσωρίσουμε παρέα και ας του ευχηθούμε "Καλή αρχή".

Περισσότερα...
17.04.2013

Παίζοντας με τα βότσαλα

Παίζοντας με τα βότσαλα

Μια σκηνή που έχουμε δει και ξαναδεί και ξαναδεί, μια εικόνα χιλιοαποτυπωμένη κι όμως... Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουμε πάντα το παιχνίδι με τα βότσαλα.

Περισσότερα...