Aυγά ποσέ
Aυτό το Σαββατοκύριακο, μια και μείναμε σπίτι μετά από πολύ καιρό, αποφάσισα να πειραματιστώ στην κουζίνα και να ετοιμάσω ένα διαφορετικό πρωινό. Θρεπτικό και υγιεινό.
Καιρό ήθελα να ψάξω τη διαδικασία δημιουργίας αυγών ποσέ. Τελικά, δεν χρειάστηκε μια και στις φετινές μας διακοπές ένα μέλος της παρέας μου έμαθε τα μυστικά στην πράξη. Τελικά, είναι πιο απλό από ό,τι φανταζόμουν. Οπότε εφάρμοσα τα απαιτούμενα βήματα και αφού η όλη διαδικασία στέφθηκε με επιτυχία, επέλεξα να τη μοιραστώ μαζί σας.
1. Σε μια μικρή σχετικά κατσαρόλα προσθέτουμε νερό να βράσει και λίγο ξύδι.
2. Σε ένα μπολ σπάμε ένα αυγό. Όσο πιο φρέσκο τόσο καλύτερα.
3. Λίγο πριν φτάσει το νερό σε σημείο βρασμού, ανακατεύουμε για να δημιουργήσουμε μια δίνη.
4. Προσθέτουμε με προσοχή το αυγό στο κέντρο της δίνης, χαμηλώνουμε τη φωτιά (δεν θέλουμε να βράσει το νερό) και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά για να είναι σχετικά μελάτο.
5. Αφαιρούμε το αυγό με ένα σουρωτήρι και το σερβίρουμε πάνω σε φρυγανιά ή ψωμί προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι.
Και καλή μας όρεξη!
Tips:
- Προσοχή με το ξύδι (1-2 κουταλάκια του γλυκού), για να μην πάρουν τα αυγά τη γεύση του.
- Αν θέλετε το αυγό να έχει πιο ωραίο σχήμα μπορείτε να βάλετε στο κέντρο της δίνης ένα φορμάκι (σαν αυτά που φτιάχνουμε κουλουράκια) και να ρίξετε εκεί το αυγό.
- Δοκιμάστε το θέμα του χρόνου σε σχέση με το πόσο μελάτο θέλετε το αυγό σας.
- Μην χρησιμοποιήσετε άλλο σκεύος για την αφαίρεση του αυγού γιατί μπορεί να το σπάσετε.
- Εάν θέλετε να επαναλάβετε τη διαδικασία είτε αλλάξτε το νερό είτε ξαφρίστε το αρχικό. Προσωπικά το ανανέωσα.
Υ.γ.: Γνωρίζω ότι προδίδω την ηλικία μου γράφοντας το αυγό με υ και όχι με β, αλλά τι να κάνουμε.. μου φαίνεται κάπως το β. ;-)