Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Papa I'll fly - Marietta Fafouti feat. Efstathios Drakos & Maria Karetsou

Ήρθε η ώρα να ακούσουμε ένα νέο πολύ ιδιαίτερο μουσικό κομμάτι.

Πρόκειται για ένα τραγούδι γραμμένο από τη Μαριέττα Φαφούτη, το οποίο ερμηνεύει η ίδια μαζί με τον Ευστάθιο Δράκο των Minor Project και τη Μαρία Καρέτσου.

Ο χαρακτηρισμός ιδιαίτερο για μας στηρίζεται κυρίως στο πώς προέκυψε και στο τι πραγματεύεται.

Να και τι λέει η ίδια η μουσικός και ερμηνεύτρια στη σελίδα της στο facebook σχετικά με την ιστορία του κομματιού:

"Διάβασα κάπου μια ιστορία. Ήταν λέει ένας παππούς που έφυγε από τη ζωή στα βαθιά του γεράματα. Λίγο αργότερα οι νοσοκόμες που τον φρόντιζαν ανακάλυψαν μια σειρά από ποιήματα που ο ίδιος είχε γράψει. Σε ένα από αυτά απευθυνόταν στις νοσοκόμες λέγοντας με ελεύθερα λόγια:
«Εσείς τώρα θα βλέπετε έναν ιδιότροπο γέρο. Κάποιον που δεν είναι ιδιαίτερα σοφός. Που χάνει τα πράγματά του. Που λερώνεται με το φαγητό του. Θα σας πω ποιος είμαι, καθώς στέκομαι εδώ τόσο ακίνητος. Δεν είμαι παρά ένα δεκάχρονο παιδί. Με έναν πατέρα και μητέρα. Και αδερφούς και αδερφές που αλληλοαγαπιόμαστε. Ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, με φτερά στα πόδια. Που ονειρεύεται να βρει την αγάπη.»
Το ποίημα δεν είχε καν φτάσει στη μέση του και όμως είχε χωρέσει μέσα σε αυτούς τους στίχους μια από τις πιο συγκινητικές εικόνες που θα μπορούσα να φανταστώ. Την εικόνα ενός παππού με την καρδιά ενός μικρού παιδιού.
Φτάνοντας στο τέλος, είχα καταλάβει πως το ποίημα έλεγε το πιο απλό και ουσιαστικό πράγμα στον κόσμο: Ότι κανείς δε μπορεί να μας πάρει αυτό που είμαστε στα αλήθεια.
Λίγο καιρό μετά ανακάλυψα πως η ιστορία αυτή δεν ήταν αληθινή. Το ποίημα υπήρχε όμως. Και το "Papa I'll fly" είχε ήδη γεννηθεί.
Δεν έχει να κάνει ούτε με παλαιότερα τραγούδια, ούτε με τα επερχόμενα του τρίτου δίσκου. Το "Papa I'll fly" είναι απλά μια ευχή για το 2015.
Και είναι τα λόγια του παππού αυτού στη μαμά και το μπαμπά του."

Και οι άκρως τρυφεροί στίχοι του:

Papa I'll fly
Oh, I was waiting for you
I will cross the sky
Till I come to you

And then my heart
Is gonna fly to the moon
In a starry night
Cause I'll be with you

Mama I'm old
But I'm still your little son
With my brothers I love
With my high hopes

And when there's light
I'm always looking for you
In a sunny sky
Till I get to you

Oh it was You
that made me who I am now
I will never find words
to thank you for Your love

And when I'm gone
I'll be the happiest man
Cause I lived my dreams
With the ones I loved

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Οκτώβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
31.03.2015

Η πρώτη λαμπάδα maresei

Η πρώτη λαμπάδα maresei

Φέτος για πρώτη φορά έφτιαξα πασχαλινές λαμπάδες μόνη μου. Αγόρασα λαμπάδες σε διάφορα χρώματα, χρησιμοποίησα σπάγγο, κορδέλες και διάφορα υλικά που κατά κύριο λόγο είχα στο σπίτι και ετοίμασα χειροποίητες λαμπάδες για τα βαφτιστηράκια μας και όχι μόνο...

Περισσότερα...
17.12.2016

Τυλίγουμε δώρα αξιοποιώντας φακέλους και χαρτοσακούλες

Τυλίγουμε δώρα αξιοποιώντας φακέλους και χαρτοσακούλες

Σήμερα το διαδικτυακό μας μενού έχει ιδέες για τα περιτυλίγματα των χριστουγεννιάτικων δώρων σας προς τους αγαπημένους σας ανθρώπους, βασισμένες στα περσινά μας δώρα.

Περισσότερα...
14.01.2013

Χρυσές Σφαίρες 2013

Χρυσές Σφαίρες 2013

Τις τελευταίες μέρες ο κόσμος του κινηματογράφου βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μας, μια και μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος απονεμήθηκαν οι Χρυσές Σφαίρες..

Περισσότερα...
27.05.2015

Μια τρυφερή οικογενειακή φωτογραφία

Μια τρυφερή οικογενειακή φωτογραφία

Και αν δε θέλουμε να μπλέξουμε με χρώματα, υπάρχει και άλλη λύση!

Ο φωτογραφικός μας φακός μπορεί να απαθανατίζει χεράκια, "μπουνίτσες" και παλάμες... τόση τρυφερότητα, τόση γλύκα, τόση αγάπη!

Περισσότερα...
02.06.2014

Άνδρος: Ένα αρχοντικό νησί με μαγευτικές παραλίες

Άνδρος: Ένα αρχοντικό νησί με μαγευτικές παραλίες

Η Άνδρος ήταν ο τόπος προορισμού στις περσινές μας διακοπές. Ο βασικός λόγος επιλογής του νησιού ήταν η κοντινή απόσταση από το πλησιέστερο σε μας λιμάνι της Ραφήνας. Περίπου 2 ώρες με το πλοίο. Ικανοποιητικός χρόνος δεδομένου ότι λόγω ειδικών συνθηκών το στομάχι μου δεν άντεχε πολλές δοκιμασίες.

Περισσότερα...
01.07.2013

Το wallpaper του Ιουλίου

Το wallpaper του Ιουλίου

Ο μήνας που κατεξοχήν ξεκινούν οι θερινές μας διακοπές είναι εδώ! Υποδεχόμαστε λοιπόν τον Ιούλιο με ένα άκρως θαλασσινό και ταξιδιάρικο wallpaper... Κατεβάστε το!

Περισσότερα...
03.06.2014
Tindersticks - Can we start again?

Τι λέτε για ένα μουσικό ταξίδι πίσω στον χρόνο με οδηγούς τους Tindersticks;

Περισσότερα...
24.12.2012

Προτάσεις μόδας για καθημερινές εμφανίσεις

Προτάσεις μόδας για καθημερινές εμφανίσεις

Καιρό έχουμε να μιλήσουμε για μόδα...

Περισσότερα...
27.12.2012
Καλώς όρισες Άη Βασίλη

Μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας που απεικονίζει τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα το 1960, το Μουσείο Μπενάκη προέβη στη δημοσίευση άλλης μιας γιορτινής φωτογραφίας στη σελίδα του στο facebook.

Περισσότερα...
05.06.2013

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Από το 1972 η 5η Ιουνίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η μέρα αυτή έχει ως στόχο να θυμίζει σε όλους μας την αξία του περιβάλλοντος για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνονται σε σχέση με την προστασία του.

Περισσότερα...
01.03.2013
Morcheeba - Blood Like Lemonade

Για τους Morcheeba ξαναμιλήσαμε λίγο καιρό πριν, όταν ακούσαμε το "Wonders Never Cease", υπό τη σκέψη των αναζητήσεων που δε σταματούν ποτέ.

Περισσότερα...
04.04.2017

Να ονειρευτώ ξανα: Νέος βιβλιο - Διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

Να ονειρευτώ ξανα: Νέος βιβλιο - Διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

Να ονειρευτώ ξανά

Και μόνο από τον τίτλο θα μπορούσα να επιλέξω αυτό το βιβλίο. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι χωρίς όνειρα δε ζεις, κέντρισε το ενδιαφέρον μου από την πρώτη στιγμή. Διαβάζοντας την περιγραφή στο οπισθόφυλλο, βρήκα έναν ακόμη λόγο για να το προτιμήσω. Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα, μέρες που έρχονται, μπορείτε να το πάρετε μαζί σας παντού. Στην εξοχή για πρωινή ανάγνωση στη δροσιά κατά τις ημέρες του Πάσχα, σε ένα ήσυχο καφέ, στο κρεβάτι για ανάγνωση πριν τον ύπνο, στην παραλία. Παντού! 

Είναι σίγουρο ότι θα σας κρατήσει καλή συντροφιά. Παρόλο όμως που διαβάζεται εύκολα, θίγει ζητήματα πολύ σοβαρά.

Περισσότερα...
30.03.2013
Το DIY project του σαββατοκύριακου

Να μια ωραία ιδέα για ένα δημιουργικό σαββατοκύριακο. Εκτός από τις ποδηλατοβόλτες και τα καφεδάκια του σαββατοκύριακου, μπορούμε επιτέλους να αξιοποήσουμε το μηχανισμό του σπασμένου καθρέφτη, προσαρμόζοντας ένα πορτατίφ ή μία λάμπα και δημιουργώντας ένα μοναδικό χειροποίητο φωτιστικό για το κομοδίνο ή το γραφείο.

Περισσότερα...
22.11.2012
Μεσημεριανό, βραδινό, σαντουιτσάκι να 'ναι κι όποτε να 'ναι

Βάλτε φαντασία και κάντε τα πιο νόστιμα σάντουιτς!

Περισσότερα...
12.01.2013
Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ 2013

Οι φετινές υποψηφιότητες για τα Όσκαρ ανακοινώθηκαν την Πέμπτη που μας πέρασε και σήμερα πάμε σινεμά για να δούμε την ταινία που ήρθε 2η στην κούρσα των υποψηφιοτήτων συμμετέχοντας σε 11 κατηγορίες.

Περισσότερα...
17.02.2014

BAFTA 2014: Οι νικητές

BAFTA 2014: Οι νικητές

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των βραβείων. Μετά τις Χρυσές Σφαίρες λοιπόν και πριν τα Όσκαρ, ήρθε η σειρά των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA.

Περισσότερα...
08.03.2013
Να νιώθεις καλά

Ο οχτάλογος του "σκέφτομαι θετικά - νιώθω καλά".

Περισσότερα...
18.12.2012

Christmas scrabble

Christmas scrabble

Τα Χριστούγεννα είναι μόνο μια βδομάδα μακριά! Τι καλά!

Περισσότερα...
08.01.2013
Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει.

George Eliot, 1819-1880, Αγγλίδα συγγραφέας

28.08.2013

Βελίκα, Παράλια Ν. Λάρισας

Βελίκα, Παράλια Ν. Λάρισας

Απαθανατίζοντας καλοκαιρινές στιγμές στην παραλία της Βελίκας, στα Παράλια του Ν. Λάρισας.

Περισσότερα...
17.08.2013

Ανατολή στον Βροντάδο

Ανατολή στον Βροντάδο

Η πρώτη μας βόλτα στο νησί της Χίου συνεχίστηκε με κατεύθυνση τον γνωστό Βροντάδο.

Περισσότερα...
10.05.2013
Απόστολος Βαλαρούτσος - Μετά Ξύπνησα

Μπορεί να ξημέρωσε εδώ και ώρες.. μπορεί να είστε ήδη στη δουλειά ή μπορεί να κάνετε δουλειές στο σπίτι.. Ό,τι κι αν ισχύει, ένα διάλειμμα είναι απαραίτητο και αυτή τη φορά απαιτεί να κλείσετε τα μάτια και να αφήσετε το ρυθμό του νέου τραγουδιού του Απόστολου Βαλαρούτσου να σας παρασύρει...

Περισσότερα...
02.09.2014

Ο τοίχος του παιδικού δωματίου

Ο τοίχος του παιδικού δωματίου

Τελευταία αυτή η ιδέα μας βασάννισε αρκετά. Τι να κάνουμε με το παιδικό δωμάτιο; Να βάψουμε έναν τοίχο; Γαλάζιο; Θαλασσί; Οινοπνευματί; Μπλε; Πολύ αγορίστικο... Κάτι πιο ουδέτερο και συνάμα φωτεινό και συνάμα ευκολοσυνδύαστο και συνάμα δροσερό...; Όλα τα θέλαμε και αφού ψάξαμε στα χρωματοπωλεία όλης της πόλης για το τέλειο χρώμα, καταλήξαμε σε ένα μπλε-πράσινο, το χρώμα του νερού στο Ιόνιο. Ούτε μπλε ούτε πράσινο ούτε τιρκουάζ... το χρώμα των υπέροχων νερών σε κάποια σημεία του Ιονίου. 

Περισσότερα...
23.07.2013
Summer Pasta

Τα φρέσκα μαύρα ντοματίνια, παραγωγής 2 καλών μας φίλων, αποτέλεσαν έμπνευση για τη δημιουργία ενός άκρως καλοκαιρινού πιάτου.

Περισσότερα...