Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Τελευταίο Σάββατο του Σεπτεμβρίου

Καλημέρα & καλό μας σαββατοκύριακο!

Φτάσαμε στο τελευταίο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Σαν ψέμα μας φαίνεται ότι πριν λίγες εβδομάδες αποχαιρετούσαμε το καλοκαίρι με βαριά καρδιά και τώρα βρισκόμαστε κιόλας στο τέλος Σεπτεμβρίου. Και μάλιστα σχεδόν ανυπομονούμε για τις μέρες που θα απολαμβάνουμε μια κούπα ζεστό καφέ ή μια λαχταριστή ζεστή σοκολάτα μπροστά στο παράθυρο, παρατηρώντας τα χρώματα του φθινοπώρου στη φύση. Ανυπομονούμε και για τις φθινοπωρινές μας εξορμήσεις αλλά ένα ένα όλα θα έρθουν... Αρκεί να είμαστε καλά και να σκεφτόμαστε πάντα θετικά!

Μέχρι τότε ας απολαύσουμε μια εξαιρετική διασκευή για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας μελωδικά! 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
05.09.2012
Το πιο πρωτότυπο νυφικό δώρο από την κουμπάρα στη νύφη

Ένα υπέροχο ζευγάρι σαγιονάρες, σχεδιασμένο για νύφες, ήταν το πιο πρωτότυπο δώρο που μου έκανε η κουμπάρα μου πριν το γάμο.

Περισσότερα...
03.02.2013

Είμαι 29 και είμαι καλά!

Είμαι 29 και είμαι καλά!

Μια εβδομάδα πριν η καλή και πολυτάλαντη φίλη μας, που είναι πια μόνιμη ανταποκρίτρια του maresei, με αφορμή τα γενέθλιά της οργάνωσε μια μικρή γιορτή στο σπίτι της, ετοίμασε πολλά νόστιμα εδέσματα για τους φίλους της (δηλαδή για μας) και μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της και τις συνταγές της. Ας της ευχηθούμε για ακόμη μια φορά Χρόνια Πολλά και ας διαβάσουμε όσα μας έγραψε...

Περισσότερα...
05.09.2013

Waldeck - Memories

Waldeck - Memories

Ένα μουσικό διάλειμμα για να "ταξιδέψουμε" στις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις..

Περισσότερα...
19.08.2013

Πανηγύρι στο Πυργί

Πανηγύρι στο Πυργί

Τα πανηγύρια στο νησί με αφορμή τον εορτασμού του 15Αύγουστου ήταν πολλά και μάλιστα 3ήμερα (14-16.08). Εμείς ανήμερα της γιορτής αποφασίσαμε να επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα, κατά τα λεγόμενα των ντόπιων, αυτό στο Πυργί.

Περισσότερα...
03.04.2014

Let's do it Greece 2014

Let's do it Greece 2014

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η καμπάνια "Let's do it Greece" έρχεται να μας ευαισθητοποιήσει περιβαλλοντικά, να μας σηκώσει από τον καναπέ και να μας βγάλει από το σπίτι, περνώντας το μήνυμα ότι ένα καθαρό φυσικό και αστικό περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας.

Περισσότερα...
05.06.2015
Dust in the Wind

Παλιό μα τόσο διαχρονικό και τόσο αγαπημένο!

Περισσότερα...
15.02.2013
Έκθεση για τη Θεσσαλονίκη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση για τη Θεσσαλονίκη και την αρχιτεκτονική της ξεκινά σήμερα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι και τις 14 Απριλίου 2013. Θα τη βάλουμε στο πρόγραμμα του διμήνου; Πριν ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις στη Χαλκιδική...

Περισσότερα...
10.09.2013
New York Fashion Week SS 2014

Από τις 5 Σεπτεμβρίου τα βλέμματα των φίλων της μόδας είναι στραμμένα στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Τι λέτε λοιπόν για μια στιλιστική βόλτα στους δρόμους της Νέας Υόρκης;

Περισσότερα...
13.05.2013

Bill Withers - Lovely Day

Bill Withers - Lovely Day

Μπορεί να είναι Δευτέρα και για πολλούς να είναι η πρώτη μέρα στη δουλειά μετά τις γιορτές του Πάσχα, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι πλησιάζει και από εδώ και πέρα οι όμορφες μέρες θα διαδέχονται η μια την άλλη! Ας απολαύσουμε λοιπόν το εν λόγω κομμάτι και ας έχουμε μια ωραία εβδομάδα!

Περισσότερα...
27.09.2012
Με σήμα κατατεθέν το φιόγκο & την ανοιχτή πλάτη

Με σήμα κατατεθέν το φιόγκο & την ανοιχτή πλάτη

Πρόσφατα ανακάλυψα το συγκεκριμένο ελληνικό brand και χάρηκα πολύ που πρόκειται για την προσπάθεια μιας ομάδας νέων κοριτσιών με επικεφαλή τη σχεδιάστρια Ελίνα Κορδαλή.

Περισσότερα...
09.10.2012

Julio Iglesias - La Mer

Julio Iglesias - La Mer

Άλλο ένα παλιό μα πάντα αγαπημένο τραγούδι! Eξαιρετικό δεν είναι; 

Περισσότερα...
18.12.2013

Ισλί: Μια συνταγή από τις χαμένες πατρίδες μας έρχεται σήμερα από την Καβάλα

Ισλί: Μια συνταγή από τις χαμένες πατρίδες μας έρχεται σήμερα από την Καβάλα

Σήμερα έχουμε πολύ μεγάλη χαρά! Δυο σχετικά νέοι φίλοι της οικογένειας και του maresei.gr, φίλοι από αυτούς που δεν ξέρεις καιρό αλλά είναι σαν να γνωρίζεις χρόνια, επέλεξαν να μοιραστούν μαζί μας μια συνταγή που περνά από γενιά σε γενιά για ένα παραδοσιακό γλυκό. Και μάλιστα, έκαναν τον κόπο να βγάλουν φωτογραφίες βήμα προς βήμα για να είναι όσο πιο κατατοπιστική γίνεται η όλη διαδικασία.

Αγαπητοί μας φίλοι, Όμηρε και Γιώτα, σας ευχαριστούμε πολύ! Ευχόμαστε να περνάτε πάντα δημιουργικές στιγμές στην κουζίνα και εμείς να μπορούμε έστω και από μακριά να γευόμαστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες!

Περισσότερα...
21.12.2012

Monsieur Minimal feat. Marietta Fafouti - Party

Monsieur Minimal feat. Marietta Fafouti - Party

Σχεδόν πέρασε και η 21η του Δεκέμβρη, το τέλος του κόσμου δεν ήρθε ;-), οπότε μπορούμε πια να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε ένα από τα καινούρια τραγούδια του Monsieur Minimal. Το Party είναι μια συνεργασία με τη Μαριέττα Φαφούτη και είναι ένα από τα τραγούδια που ξεχώρισε άμεσα.

Περισσότερα...
07.12.2012

Διακόσμηση στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Διακόσμηση στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Όταν αγαπάς τα Χριστούγεννα ένα στολισμένο δέντρο δεν είναι ποτέ αρκετό! Με λίγες κινήσεις μπορούμε να δημιουργήσουμε σε όλο το σπίτι χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα! Θα σας δώσουμε μερικές ιδέες και φυσικά θα χαρούμε να μάθουμε και τις δικές σας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα...
27.12.2014

5 βήματα για να πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς

5 βήματα για να πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς

Κάθε Δεκέμβριο οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, θέτουμε νέους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους και υποσχόμαστε στον εαυτό μας ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά, θα προσπαθήσουμε και όντως θα επιτύχουμε τα όνειρα μας. Πώς μπορούμε όντως όμως να οδηγηθούμε στην επιτυχία;

Περισσότερα...
05.12.2013

Σπιτική πραλίνα με καραμελωμένα φουντούκια: έρχεται να μας αναστατώσει

Σπιτική πραλίνα με καραμελωμένα φουντούκια: έρχεται να μας αναστατώσει

Πραλίνα.. και μόνο η λέξη προκαλεί αναστάτωση στους απανταχού ορκισμένους οπαδούς της σοκολάτας!

Γεγονός Νο.1 - Λατρεύουμε τη σοκολάτα

Γεγονός Νο.2 - Δεν πετάμε τίποτα στην κουζίνα (βιώματα γιαγιάς).

Είχανε λοιπόν περισσέψει κάτι καραμελωμένα φουντούκια που χρησιμοποιήθηκαν ως ντεκόρ σε μια τούρτα, τα οποία διατηρούνται τέλεια σε κλειστό βάζο. Σοκολάτα, κακάο και ζαχαρούχο υπάρχουν πάντα στα ράφια, οπότε ήρθε η ιδέα για σπιτική πραλίνα!

Περισσότερα...
25.11.2015

Το οικογενειακό μας αποτύπωμα

Το οικογενειακό μας αποτύπωμα

Η ιδέα δόθηκε πριν λίγους μήνες από ένα διαφορετικό έργο τέχνης που τράβηξε την προσοχή μας.

Περισσότερα...
22.03.2013

Minor Project - Great

Minor Project - Great

Τους Minor Project πλέον τους γνωρίζουμε όλοι. Έχουν καταφέρει να μας συντροφεύουν μουσικά σε πολλές καθημερινές μας στιγμές ακούγοντας μερικά από τα τραγούδια τους πολύ συχνά στο ραδιόφωνο.

Περισσότερα...
14.01.2013
Η ιδέα

Μια καλή ιδέα! Αυτό είναι το ζητούμενο, το επίκεντρο κάθε συζήτησης στις περισσότερες παρέες νέων ανθρώπων τα τελευταία 1-2 χρόνια. Όλοι ψάχνουμε μια πρωτότυπη ιδέα, μια ιδέα με προοπτική.

Περισσότερα...
18.11.2014

Φ for Φαντασία στην κουζίνα

Φ for Φαντασία στην κουζίνα

Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο ευχαριστιέμαι να μπαίνω στην κουζίνα και να φτιάχνω πράγματα... Γλυκά, αλμυρά., ό,τι μου αρέσει να τρώω. Αυτός είναι και μόνος μου περιορισμός. Θέλω (και συνηθίζω) να φτιάχνω ό,τι μου αρέσει να τρώω. Κάποιος παραπονιέται γι αυτό :(

Ειδικά όταν πρόκειται να υποδεχτώ φίλους και συγγενείς, ανθρώπους δικούς μου που δε με ενδιαφέρει να μείνω στους τύπους, θέλω να τους ευχαριστήσω, να τους χαρώ και να με χαρούν. Τότε έχω κάθε λόγο να μπω στην κουζίνα και να ετοιμάσω ό,τι κατεβάζει ο νους μου. Αυτό βέβαια εκτός από δημιουργικό είναι και κάπως ριψοκίνδυνο. Δεν πετυχαίνουν πάντα τα πειράματα! 

Περισσότερα...
08.06.2013

Lana Del Rey - Summertime Sadness

Lana Del Rey - Summertime Sadness

Μπορεί το τραγούδι να μιλά για λύπη και να μη συνάδει με τη δική μας - ελπίζουμε ούτε με τη δική σας - διάθεση ως προς τους στίχους αλλά η μελωδία του και η φωνή της ερμηνεύτριας είναι ιδανικά για να μας συντροφεύσουν στο σούρουπο.

Περισσότερα...
06.06.2013
Μια όμορφη έκπληξη

Μια βόλτα στη φύση αυτή την εποχή μπορεί να κρύβει μια σειρά από πανέμορφες εκπλήξεις! Πράσινο σε όλες τις αποχρώσεις, λουλούδια ανθισμένα, λιβάδια ολόκληρα... να μη σταματάς να τα κοιτάς... να μη χορταίνεις να τα περπατάς...

Περισσότερα...
14.04.2013
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Μετακόμιση Τώρα

Πολλοί φίλοι μετακομίζουν τελευταία.. Βγάζει και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη το καινούριο τραγούδι "Μετακόμιση τώρα"... Τι γίνεται;

Περισσότερα...
24.01.2013
Σπιτικό fast food

Μας αρέσουν οι σαλάτες και τα υγιεινά εδέσματα αλλά μας αρέσουν και οι γευστικές ατασθαλίες που και που. 

Περισσότερα...