Λαχταριστά ψωμάκια γεμιστά με τυριά
Ψωμάκια νόστιμα κι αφράτα, μαλακά τυροπιτάκια, τρώνε όλα τα παιδάκια...
Τρώει και ο Φίλιππος, τρώει και ο Κωνσταντίνος που ομολογουμένως δεν είναι τα πιο φαγανά παιδιά!
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια σουρωτή
- 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 1 κυβάκι νωπή μαγιά
- 1 κουτ. σούπας κοφτή αλάτι
- 1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
- αλεύρι όσο πάρει (4-5 φλιτζάνια, μπορεί και παραπάνω ανάλογα με το αλεύρι)
- Τυριά ανάμικτα, πχ.
-- 300 γρ. φέτα τριμμένη
-- 2-3 κουτ. σούπας cottage cheese
-- 3-4 κουτ. γραβιέρα τριμμένη
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελιές κομματιασμένες, αλλαντικά, πιπεριές, μανιτάρια, ή ό,τι άλλο θέλετε να έχει η γέμιση.
Εκτέλεση:
1. Αναμειγνύω σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα γάντζος όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μία ενιαία ζύμη.
2. Αφήνω για λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει η ζύμη.
3. Πλάθω μικρά στρόγγυλα μπαλάκια. Πατάω κάθε μπαλάκι, έτσι ώστε να γίνει ενα στρόγγυλο κομμάτι ζύμης, προσθέτω μια πλούσια δόση γέμισης στο κέντρο και κλείνω τη ζύμη για να γίνει και πάλι μπαλάκι.
4. Τοποθετώ το μπαλάκι ανάποδα σε ένα ταψί, όπου έχω στρώσει χαρτί ψησίματος.
5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλα έχω κάνει τα ψωμάκια μου και φυσικά ανάλογα με τον φούρνο. Καταλαβαίνω ότι είναι έτοιμα από το χρώμα που παίρνουν.
Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω... Μια δοκιμή επιβάλλεται για να σας πείσει πως αυτά τα ψωμάκια θα μπουν στις εβδομαδιαίες σας συνήθειες.