Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Από το 1972 η 5η Ιουνίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η μέρα αυτή έχει ως στόχο να θυμίζει σε όλους μας την αξία του περιβάλλοντος για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνονται σε σχέση με την προστασία του.

Το φετινό θέμα της ημέρας αυτής σχετίζεται με τη σπατάλη τροφίμων και έχει ως μότο "Think - Eat - Save, Reduce your Foodprint". Μας καλεί λοιπόν να σκεφτούμε και να δράσουμε τόσο στα σπίτια μας όσο και στις επιχειρήσεις μας έχοντας ως στόχο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, την εξοικονόμηση χρημάτων, την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της υπερβολικής παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων στο περιβάλλον, αλλά και την ενθάρρυνση των παραγωγών να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες παραγωγής τροφίμων.

Η χώρα που φιλοξενεί την επίσημη διοργάνωση εορτασμού της ημέρας είναι η Μογγολία, μια χώρα που έχει θέσει ως προτεραιότητα για την ανάπτυξή της τη στροφή προς μια Πράσινη Οικονομία. Αλλά και στη χώρα μας το ΥΠΕΚΑ διοργανώνει, σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, πληθώρα περιβαλλοντικών δράσεων στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 9 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, για την ενίσχυση των μηνυμάτων της ημέρας και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Εκδηλώσεις για τη συγκεκριμένη ημέρα, ωστόσο, έχουν προγραμματιστεί από διάφορους φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Ο καθένας μας όμως μπορεί να συμβάλει με τη δική του συμμετοχή αλλάζοντας τις καθημερινές του συνήθειες στην προστασία του περιβάλλοντος. Ας σκεφτούμε λοιπόν όλοι μας σήμερα τι μπορούμε να κάνουμε και ας φτιάξουμε ένα πλάνο δράσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την 5η Ιουνίου μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της ημέρας αυτής unep.org/wed

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Αύγουστος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
23.02.2013
Σαββατόβραδο στο σπίτι

Όσοι μείναμε σπίτι, ετοιμάζουμε στα γρήγορα ένα πλατό με τυριά και αλλαντικά, ανοίγουμε ένα ωραίο μπουκάλι κρασί..

Περισσότερα...
16.05.2013

Άλλη μια χρήση για την παλιά σας καρέκλα

Άλλη μια χρήση για την παλιά σας καρέκλα

Θυμάστε ότι τις παλιές καρέκλες δεν τις πετάμε; Είπαμε ότι μπορούμε να τις τρίψουμε, να τις βάψουμε και μετά τη μετάλλαξη να τις βάλουμε στην τραπεζαρία μας... Είπαμε επίσης ότι μπορούν να παίξουν και το ρόλο του κομοδίνου πλάι στο κρεβάτι ή να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη γωνιά στο σπίτι σε vintage εκδοχή.

Περισσότερα...
08.04.2013

Χειροποίητες κατασκευές με βότσαλα

Χειροποίητες κατασκευές με βότσαλα

Πόσες φορές εκεί που βρίσκεστε σε μια υπέροχη παραλία, βρίσκετε βότσαλα με ιδιαίτερα σχήματα και χρώματα, με τέλειο πάχος, με τέλειο μέγεθος.. και τα μαζεύετε και τα παίρνετε στο σπίτι και λέτε ότι κάπου θα τα βάλετε, ότι θα τα χρησιμοποιήσετε για τη διακόσμηση του μπαλκονιού ή του κήπου.. και δυστυχώς πολλές φορές περνάει το καλοκαίρι και τα ξεχνάτε μέσα στην τσάντα θαλάσσης.. και όταν κάποια στιγμή σε ανύποπτο χρόνο τα εντοπίζετε, αντιλαμβάνεστε γιατί τόσο καιρό νιώθατε την τσάντα κάπως βαριά... 

Περισσότερα...
26.09.2013

Πάστα Φλώρα για τον πονοκέφαλο

Πάστα Φλώρα για τον πονοκέφαλο

Όταν έχεις στο ψυγείο σου βαζάκια όλων των μεγεθών με σπιτική μαρμελάδα μανούλας από ροδάκινα που έχεις μαζέψει με τα χεράκια σου, είναι δυνατόν να μη γίνει η πάστα φλώρα το αγαπημένο σου γλυκό;

Περισσότερα...
20.11.2012

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά

20 Νοεμβρίου 2012: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των παιδιών

Περισσότερα...
27.12.2013

Φωτογραφική βόλτα στην Καστοριά - ΙΙ

Φωτογραφική βόλτα στην Καστοριά - ΙΙ

Η πόλη της Καστοριάς αποτελεί έναν από τους αγαπημένους μας προορισμούς κάθε φορά που έχουμε ευκαιρία για εξορμήσεις. Είναι μια ιδιαίτερα γραφική πόλη, που διατηρεί το στοιχείο της παράδοσης έντονο και ξεχωρίζει για τα υπέροχα διατηρητέα κτίρια, τη λίμνη, τα σοκάκια της... Κάθε φορά που βρισκόμαστε εκεί, ανακαλύπτουμε πανέμορφες γωνιές και φυσικά δεν παραλείπουμε να περπατήσουμε πλάι στη λίμνη.

Περισσότερα...
31.03.2016

Ανοιξιάτικα στεφάνια (και όχι μόνο) για χρώμα και ζωντάνια

Ανοιξιάτικα στεφάνια (και όχι μόνο) για χρώμα και ζωντάνια

Για την άνοιξη και για το Πάσχα που έρχεται. Για ανανέωση, για χρώμα, για ζωντάνια... Για αξιοποίηση υλικών που ήδη έχουμε. Για έμπνευση. Ένα DIY project για τις προσεχείς μέρες.

Ανοιξιάτικα στεφάνια! Με μπαμπού, με κορδέλες, με λουλούδια, με ψεύτικα αυγά, με μικρά διακοσμητικά. Με φελιζόλ ή ακόμα και με λάστιχο κήπου. Με ομπρέλες και με ψάθινα καπέλα.

Πάρτε ιδέες και περάστε από τη θεωρία στην πράξη!

Περισσότερα...
15.01.2016

Χρησιμοποιώ αλλιώς... και φτιάχνω χειροποίητα βραχιόλια

Χρησιμοποιώ αλλιώς... και φτιάχνω χειροποίητα βραχιόλια

Τι βραχιόλια είναι αυτά; Από τι υλικά φτιαγμένα;

Άλλη μια δραστηριότητα για δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά. Η ώρα περνάει ευχάριστα, τα παιδιά μαθαίνουν να αξιοποιούν και τα πιο απλά και "άχρηστα" υλικά, η φαντασία τους καλλιεργείται και όλοι μαζί χαιρόμαστε!

Περισσότερα...
11.06.2013

Στην πανέμορφη Ύδρα

Στην πανέμορφη Ύδρα

Και επειδή το μυαλό τριγυρνάει σε διακοπές, θάλασσες και παραλίες.. ας πάρουμε μια γεύση από τη μαγευτική Ύδρα και ας ονειρευτούμε τις βόλτες μας στα πλακόστρωτα στενάκια του νησιού...

Περισσότερα...
14.09.2015

Χειροποίητα ευχολόγια made by Artmania + Νέος Διαγωνισμός

Χειροποίητα ευχολόγια made by Artmania + Νέος Διαγωνισμός

Την Artmania την καλωσορίσαμε στην παρέα μας στο τέλος Ιουνίου, μας φιλοξένησε με χαρά στο εργαστήριό της, μας επέτρεψε να διεισδύσουμε στον καλλιτεχνικό της κόσμο και σήμερα, δυόμιση περίπου μήνες μετά, είναι και πάλι εδώ στο maresei! Για άλλη μια φορά την επισκεφτήκαμε στον χώρο της, στο ανανεωμένο εργαστήριό της όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα καινούρια της ευχολόγια.

Περισσότερα...
23.01.2013
Something good in every day

Πράγματι! Καλημέρα και όπως έχουμε ξαναπεί..

Περισσότερα...
30.08.2013
Η τελευταία Παρασκευή του Αυγούστου

Τελευταία Παρασκευή του Αυγούστου. Είναι τόσο δύσκολο να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι και να πούμε καλό φθινόπωρο. Ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να χαρούμε για ένα διάστημα ακόμα τις καλές θερμοκρασίες και να μπούμε σταδιακά σε φθινοπωρινή διάθεση.

Περισσότερα...
15.07.2013
Ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό με φράουλες

Καλημέρα και καλή εβδομάδα με ένα χρωματιστό και θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσουμε με ενέργεια το 2ο μισό του Ιουλίου!

Περισσότερα...
29.04.2013
Lana Del Rey - Young and Beautiful

Ας ξεκινήσουμε αυτή την εβδομάδα με την ιδιαίτερη φωνή της Lana Del Rey.

Περισσότερα...
09.03.2013

Desert Flower

Desert Flower

Το λουλούδι της ερήμου: Ένα εξαιρετικό βιβλίο και εν συνεχεία μια πολύ καλή ταινία που βασίζονται σε αληθινή ιστορία. Ένα βιβλίο και μια ταινία που για πολλούς συνδέονται άρρηκτα με την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων της Γυναίκας, τη χθεσινή γιορτή της γυναίκας. 

Περισσότερα...
24.02.2015

Καρναβάλι Ξάνθης 2015 - Εκτενής φωτογραφική ανταπόκριση

Καρναβάλι Ξάνθης 2015 - Εκτενής φωτογραφική ανταπόκριση

Πενήντα χρόνια μετρούσε φέτος το καρναβάλι της Ξάνθης, που για άλλη μια φορά ήταν εκπληκτικό! Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και μόνιμοι κάτοικοι κάθε ηλικίας βρέθηκαν στην πανέμορφη πόλη και φυσικά στην αποκριάτικη παρέλαση είτε ως συμμετέχοντες είτε ως θεατές (που νομίζω πως θα 'θελαν πολύ να είναι συμμετέχοντες).

Περισσότερα...
16.10.2012
Life is what happens to you while you're busy making other plans.

John Lennon, Άγγλος μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης, ιδρυτικό μέλος των Beatles.

06.06.2013

Η μετάλλαξη ενός βάζου

Η μετάλλαξη ενός βάζου

Οι δημιουργίες με σπάγγο μας αρέσουν και από ότι φαίνεται αρέσουν και σε σας. Ο σπάγγος άλλωστε βγάζει μια αίσθηση παλιού και παράλληλα αυθεντικού στοιχείου που είναι στη μόδα και ταιριάζει πια παντού.

Περισσότερα...
17.01.2013
Αδελφοί Μανάκια

Τις τελευταίες μέρες μιλήσαμε για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, για τις Χρυσές Σφαίρες, σας προτείναμε ταινίες που μπορείτε να δείτε στο cinema και άλλες που μπορείτε να απολαύσετε χαλαρώνοντας στον καναπέ του σπιτού σας.

Τι θα λέγατε να μάθουμε και μερικά στοιχεία για τη ζωή των πρωτοπόρων κινηματογραφιστών στα Βαλκάνια;

Περισσότερα...
20.11.2012

Ben E. King - Stand by me

Ben E. King - Stand by me

Κλασικό και αγαπημένο!

Αφιερωμένο στους ανθρώπους που είναι δίπλα μας! 

Περισσότερα...
16.06.2014

Ιδέες για το παιδικό πάρτι (Μέρος ΙΙ)

Ιδέες για το παιδικό πάρτι (Μέρος ΙΙ)

Πολλές φορές όταν πρόκειται να οργανώσουμε ένα παιδικό πάρτι εκτός από τις λιχουδιές για τους μικρούς μας φίλους και τους διαφορετικούς τρόπους παρουσίασης αυτών, καλούμαστε να βρούμε και ένα θέμα για τη διακόσμηση. Αυτό είναι ακόμα πιο συνηθισμένο στην περίπτωση της βάπτισης.

Θέματα υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά και όσο η φαντασία μας δουλεύει, μπορούμε πάντα να βρίσκουμε κάτι καινούριο ανάλογα με το γούστο ή τα ενδιαφέροντα των παιδιών (αν είναι σε ηλικία να έχουν ενδιαφέροντα και προτιμήσεις). Αν πρόκειται για κοριτσίστικο πάρτι ή βάπτιση, κάθε λογής νεράιδες, πριγκίπισσες, ηρωίδες παραμυθιών και κάθε πιθανή απόχρωση του ροζ είναι ευπρόσδεκτη. Άν πάλι πρόκειται για αγόρι, οι πεντήντα αποχρώσεις του... μπλε και κάθε ήρωας κόμικ μπορεί να αποτελέσει τον άξονα της διακόσμησης του πάρτι.

Περισσότερα...
02.01.2014

Noir Désir - Le Vent Nous Portera

Noir Désir - Le Vent Nous Portera

Γαλλικό και αγαπημένο!

Περισσότερα...
16.04.2013
Μετατρέψτε παλιές καρέκλες και σκαμπό σε κομοδίνα

Έχουμε δει κατά καιρούς πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά μια παλιά καρέκλα για να δημιουργήσουμε μια όμορφη γωνιά στο σπίτι σε ρετρό εκδοχή, τόσο για τους λάτρεις των ανοιχτών και ζωηρών αποχρώσεων όσο και για όσους αγαπούν τη μονοχρωμία και τα μεταλλικά χρώματα. Έχουμε επίσης δει πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε μια μικρή ξύλινη σκάλα στο χώρο της κρεβατοκάμαρας, δίπλα στο κρεβάτι, δίνοντάς της το ρόλο του κομοδίνου. Μπορούμε όμως να συνδυάσουμε κάπως αυτές τις τεχνικές, έτσι ώστε να αλλάξουμε τα κομοδίνα στην κρεβατοκάμαρά μας φέρνοντας έναν αέρα ανανέωσης στο χώρο μας;

Περισσότερα...
18.04.2013
Μια χειροποίητη μολυβοθήκη

Να μια κατασκευή πολύ εύκολη, πολύ οικονομική και πολύ πρακτική. Μια μεγάλη μολυβοθήκη που και χειροποίητη είναι και φτιαγμένη με φαντασία και δεν απαιτεί μεγάλο ταλέντο στις κατασκευές. Βολεύει δε ιδιαίτερα για μικρά παιδιά που μπορούν να μαζεύουν εκεί όλα τα μολύβια, τις μπογιές, τους μαρκαδόρους, τους χάρακες, τα ψαλίδια τους...

Περισσότερα...