Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Στα 5 πρώτα το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης

Στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης είχα την τύχη να βρεθώ πριν 6 περίπου μήνες. Δε σας κρύβω πως με εντυπωσίασε. Ο χώρος, το μενού, τα πιάτα ήταν πολύ καλά. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην παραδέχτω πως και έχω φάει καλύτερο φαγητό και έχω βρεθεί σε πιο όμορφο χώρο με καλύτερο σέρβις. Ωστόσο, το σύνολο όσων προσφέρει το συγκεκριμένο εστιατόριο άφησε όλη την παρέα ιδιαίτερα ικανοποιημένη με μεγαλύτερο ατού βέβαια την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη και τους γύρω λόφους.

museum-rest-1

Οφείλω επίσης να ομολογήσω πως αποτελεί έναν εξαιρετικό χώρο για ξεκούραση μετά από μια επίσκεψη στο μουσείο και το κουραστικό "χάσιμο" με τις ώρες μπροστά στα εκθέματα. Σίγουρα δεν είναι ένα από τα κλασικά καφέ - εστιατόρια που συναντάς σε άλλα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και επισκέπτεσαι με βαριά καρδιά ως αναγκαστική λύση. Το συγκεκριμένο εστιατόριο αποτελεί έναν χώρο που μπορείς να επιλέξεις για το κυριακάτικο γεύμα σου είτε επισκεφτείς το μουσείο είτε θες απλώς να απολαύσεις νόστιμα ελληνικά πιάτα στο ομορφότερο σημείο της πρωτεύουσας.

museum-rest-6 

museum-rest-2

museum-rest-5

museum-rest-9

Έξι μήνες μετά την πρώτη μου επίσκεψη, λοιπόν, κρατώντας ακόμα ζωντανή την ανάμηση ενός καλού γεύματος και της εκπληκτικής θέας, βλέπω με ευχαρίστηση, πως το εν λόγω εστιατόριο κέρδισε μία από τις 5 πρώτες θέσεις στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόροα μουσείων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την καναδέζικη εφημερίδα Toronto Star. Αναλυτικότερα, στο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο "Museum Restaurants: Top 5 places to eat", το εστιατόριο του μουσείου της Ακρόπολης κατατάσσεται στην 5η θέση ανάμεσα σε εστιατόρια άλλων κορυφαίων μουσείων του κόσμου, επισημαίνοντας πως αποτελεί έναν ιδιαίτερα βολικό προορισμό για τους επισκέπτες της Ακρόπολης, αφού βρίσκεται μόλις 300 μέτρα μακριά από το αρχαίο μνημείο και πολύ κοντά σε πολλά άλλα αξιοθέατα της Αθήνας.

museum-rest-4

Ήρθε η δικαίωση, επομένως, για τους υπεύθυνους του εστιατορίου που αν και βρίσκεται σε ένα τόσο τουριστικό μέρος, με θεωρητικά εξασφαλισμένη πελατεία, επέλεξαν να σέβονται τους πελάτες τους προσπαθώντας με επιτυχία να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Το μόνο που μένει να πω είναι ότι θα μπορούσα να το επιλέγω για ένα γεύμα σε κάθε επίσκεψή μου στην πρωτεύουσα και να το συστήσω ανεπιφύλακτα σε όποιον δεν είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα πιάτα του, μετά από μια βόλτα στην ομορφότερη περιοχή της Αθήνας.

museum-rest-7

museum-rest-8

Υγ. Περισσότερα στοιχεία (και το ωράριο λειτουργίας) για το εστιατόριο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του. 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
22.02.2015
Πατρινό Καρναβάλι 2015

Tι κάνει ένας μωβ ελέφαντας στη μέση του δρόμου;

Μα τι άλλο; Συμμετέχει στη νυχτερινή παρέλαση των καρναβαλιστών της Πάτρας συνοδεύοντας τον Βασιλιά Καρνάβαλο.

Περισσότερα...
08.10.2012

Η προετοιμασία των νέων εξερευνητών

Η προετοιμασία των νέων εξερευνητών

Μετά την κατάκτηση των κορυφών στο Πάπιγκο, έρχεται η ώρα για νέες φθινοπωρινές εξορμήσεις σε βουνά και σε λαγκάδια! Η ανυπομονησία είναι μεγάλη και η προετοιμασία των κατάλληλων εφοδίων απαραίτητη. Με μεγαλύτερη εμπειρία τώρα πια μπορώ να σας πω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον εξοπλισμό που πρέπει να έχετε μαζί σας.

Περισσότερα...
26.11.2012
Open House Thessaloniki

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Βόλτα στην Άνω Πόλη με αφορμή το Open House Thessaloniki. Να 'ταν κι άλλο...

Λίγο που ξυπνήσαμε αργά, λίγο το γερό πρωινό και μερικές μικρές υποχρεώσεις που μας καθυστέρησαν, φύγαμε από το σπίτι γύρω στις 12:30 με προορισμό την Άνω Πόλη.

Περισσότερα...
29.01.2016

Έμπνευση για τις κρύες μέρες

Έμπνευση για τις κρύες μέρες

Τώρα που εγώ δεν πάω (σχεδόν) πουθενά
τώρα που δεν μπορώ (όπως θα 'θελα) να ντυθώ

περιμένοντας τον πελαργό,
τώρα όλο συναντώ
ωραίες εμφανίσεις
σε τυχαίες πλοηγήσεις...

Περισσότερα...
28.11.2012
Πρόταση για πρωινό

Παίρνουμε ένα μπολάκι ρίχνουμε καρύδια, βρώμη, λιναρόσπορο, λίγο ταχίνι, λιγο μέλι, λίγη κανέλα και ένα μηλαράκι και έχουμε ένα πεντανόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό πρωινό.

Περισσότερα...
08.10.2012

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στο Πάπιγκο

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στο Πάπιγκο

Είναι γεγονός ότι η εβδομάδα ξεκινάει πολύ πιο ευχάριστα, όταν έχει προηγηθεί ένα γεμάτο και διαφορετικό Σαββατοκύριακο..

Περισσότερα...
14.01.2013

Vassilikos - No Milk Today

Vassilikos - No Milk Today

Ας ξεκινήσουμε με χιουμοριστική διάθεση την εβδομάδα μας με αυτή την εκδοχή του "No Milk Today" των Herman Hermits από τον Vassiliko..

Περισσότερα...
17.05.2014

Simple Minds - Dancing Barefoot

Simple Minds - Dancing Barefoot

Ώρα να χορέψουμε ξυπόλητοι!

Περισσότερα...
04.01.2013
Cocktails and Dreams

Μπορεί να είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, αλλά ένα cocktail είναι πάντα μια ωραία επιλογή..

Περισσότερα...
11.12.2015

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο για φέτος

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο για φέτος

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο της maresei-παρέας για φέτος στολίστηκε λίγο πριν μπει ο Δεκέμβριος. Βασικοί "στολιστές" (christmastreestas) ήταν τέσσερα παιδικά χεράκια, τουλάχιστον στα κλαδιά που έφταναν. Λίγο έβαζαν στολίδια, λίγο έβγαζαν στολίδια, λίγο έπαιζαν με τα στολίδια... Το δέντρο πάντως στολίστηκε.

Μερικές φωτογραφίες κατά τη διαδικασία του στολισμού μας φέρνουν λίγο πιο κοντά στις προσεχείς γιορτές.

Περισσότερα...
08.04.2015

Για τον Αχιλλέα

Για τον Αχιλλέα

Λίγο μετά τη Μάγια, τη Μαργαρίτα και τον Φίλιππο, τη λαμπάδα του παρέλαβε και ο Αχιλλέας. Τελικά το project "φτιάχνουμε δικές μας λαμπάδες" έγινε ένα από τα αγαπημένα μας diy projects.

Περισσότερα...
08.03.2013
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Εκτός από τους 8 λόγους για να έχουμε καλή διάθεση σήμερα, οι γυναίκες έχουμε έναν επιπλέον λόγο, τη Γιορτή της Γυναίκας ή αλλιώς την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Περισσότερα...
10.05.2013

Το βιβλίο των ευχών

Το βιβλίο των ευχών

Οι ευχές είναι αναπόσταστο κομμάτι της ύπαρξής και της καθημερινότητάς μας... Είναι σημαντικό να προσδιορίζουμε τις ευχές μας και να παίρνουμε το σωστό δρόμο προς την επίτευξη τους. Θυμηθείτε και το Δωμάτιο των Ευχών στο TedxThessaloniki.

Περισσότερα...
27.01.2015
Today I love

Με αυτή τη σκέψη ξύπνησα το πρωί, αυτό είναι το σύνθημά μου για σήμερα και για πάντα.

Περισσότερα...
18.01.2013

Όσοι αγαπούν τη χειροτεχνία

Όσοι αγαπούν τη χειροτεχνία

και βρίσκονται στην πρωτεύουσα ή στα πέριξ...

Περισσότερα...
28.12.2012

Stand by me - Song Around the World

Stand by me - Song Around the World

To "Stand by me", όπως σας έχουμε ήδη πει,  είναι ένα πολύ αγαπημένο μας τραγούδι.

Περισσότερα...
07.01.2014

Τι να φορέσω;

Τι να φορέσω;

Το μαύρο χρώμα είναι πάντα μια καλή βάση για οποιαδήποτε εμφάνισή μας. Κάθε φορά λοιπόν που αναρωτιόμαστε τι να φορέσουμε, η πιο ασφαλής επιλογή είναι τα αγαπημένα μας μαύρα βασικά κομμάτια, που δεν είναι άλλα από το μαύρο παντελόνι και το μαύρο πουλόβερ.

Περισσότερα...
10.03.2013

Κέικ βανίλια - σοκολάτα

Κέικ βανίλια - σοκολάτα

Μία από τις δημιουργίες των χθεσινών πειραματισμών στην κουζίνα είναι αυτό το κέικ βανίλια - σοκολάτα. Τη συνταγή τη βρήκα στο χιλιοχρησιμοποιημένο τετράδιο συνταγών της μητέρας, η οποία δίπλα σε κάθε συνταγή έχει και ένα χαρακτηρισμό πχ. GOOD, EXCELLENT, ΑΡΙΣΤΟ ή αστεράκια που δείχνουν το μέγεθος της ικανοποίησης κατά τη δοκιμή κάθε παρασκευάσματος. 

Περισσότερα...
19.07.2013

Elvis Presley - Suspicious Minds

Elvis Presley - Suspicious Minds

Η αγαπημένη ώρα της εβδομάδας έφτασε! Το απόγευμα της Παρασκευής είναι εδώ και είναι η κατάλληλη στιγμή να το γιορτάσουμε με μουσική και συγκερκριμένα με ένα κλασικό και αγαπημένο κομμάτι από τον Elvis Presley.

Περισσότερα...
02.01.2013

Σχετικά με τους στόχους

Σχετικά με τους στόχους

"Είναι το απροσδιόριστο μυστήριο που προσθέτει γοητεία στην επιδίωξη ενός στόχου."

Antoine Rivarol, Γάλλος Γνωμικογράφος 

Περισσότερα...
19.12.2015

Δώρα Χριστουγέννων

Δώρα Χριστουγέννων

Χριστούγεννα έρχονται για 23η φορά στη ζωή μου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναρωτιέμαι τι δώρα θα προσφέρω και τι δώρα θα μου πάρουν. Σίγουρα η λαχτάρα των δώρων δεν είναι ίδια χρόνο με το χρόνο. Συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά πράγματα που έχουν αξία στη ζωή και τελικά ξεχνάς να στείλεις γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Θυμάμαι τον εαυτό μου να γράφω γράμμα, να ζητάω ό,τι παιχνίδι υπάρχει, να δίνω στους γονείς μου το γράμμα έχοντάς τους τυφλή εμπιστοσύνη ότι θα φτάσει στον προορισμό του και μετά απλά να περιμένω με αγωνία να δω αν ήμουν καλό παιδί και αν αξίζω τελικά τα δώρα που ζήτησα.

Περισσότερα...
11.12.2013

Μύρισε Χριστούγεννα.. με υπέροχα σπιτικά μελομακάρονα

Μύρισε Χριστούγεννα.. με υπέροχα σπιτικά μελομακάρονα

Με αφορμή την παρουσία μου στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε - με την αγαπητή φίλη Σοφία Τ.- να μπούμε στο κλίμα των Χριστουγέννων φτιάχνοντας το πρώτα μελομακάρονα για το 2013.

Περισσότερα...
17.04.2013
Today's tip

Σύμφωνα με τη Λήδα Καράμπελα στην ομιλία της στο TEDxThessaloniki, κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε καλό είναι να αναζητούμε τρεις λόγους για τους οποίους νιώθουμε ευγνωμοσύνη για ό,τι ζήσαμε μέσα στη μέρα μας. Τρεις λόγους πέρα από το ότι είμαστε καλά, ότι έχουμε υγεία κτλ κτλ...

Περισσότερα...
17.10.2012
Βάλτε χρώμα στα μαλλιά σας..

Οι στέκες είναι από τα αγαπημένα αξεσουάρ μαλλιών και σε βοηθούν να τους δώσεις ξεχωριστό στιλ με μια κίνηση.

Περισσότερα...