Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Never Give Up!

Αναπτύσσοντας σκέψεις για τη δημιουργικότητα, το φόβο μας να μη κάνουμε λάθη και αποτύχουμε και την απόφαση να επιχειρήσουμε να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας, ας παρακολουθήσουμε το παραπάνω βίντεο από το TedxAthens 2012. 

Ομιλητής στο βίντεο είναι ο Lars Rasmussen, δημιουργός των Google Maps και η ιστορία του πραγματικά αξίζει να διαδοθεί!

Για το TED σας έχουμε ξαναμιλήσει , είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Στο πλαίσιο του TED και της κεντρικής του ιδέας δημιουργήθηκαν τα TEDx events, μια πρωτοβουλία της οργάνωσης να επεκτείνει τη δράση και τον αντίκτυπο του TED σε περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία σε τοπικές ομάδες και επιτροπές να διοργανώσουν το δικό τους μικρού μεγέθους συνέδριο. Πρόκειται για εκδηλώσεις που οργανώνονται ανεξάρτητα και αποσκοπούν στο να δίνουν τη δυνατότητα σε περισσότερο κόσμο να έρχεται σε επικοινωνία μέσω μιας εμπειρίας αντίστοιχης με το TED σε τοπικό επίπεδο.

Έτσι κάθε χρόνο γίνονται εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπου εμπνευσμένοι και πετυχημένοι άνθρωποι από διάφορους χώρους (επιχειρήσεις, αθλητισμό, τέχνη, πανεπιστημιακή κοινότητα κ.α.) συμμετέχουν εθελοντικά, μιλώντας στους συμμετέχοντες, δίνοντας έμπνευση και προσφέροντας την αφορμή για σκέψη και συζητήσεις. Τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Στην Αθήνα το πρώτο TEDx event διοργανώθηκε το 2009 και στη Θεσσαλονίκη ένα χρόνο αργότερα.

Προσωπικά παρακολούθησα το τρίτο TedxAthens στις 3 Δεκεμβρίου 2011 με θέμα "Τhe Art of Disruption", την Τέχνη της Ανατροπής, δηλαδή των ενεργειών ή των θέσεων που έχουν σαν σκοπό να φύγουν από τα συνηθισμένα, να κλονίσουν τη σταθερά και να δημιουργήσουν κάτι νέο ή κάτι διαφορετικό. Πριν από τη συγκεκριμένη εκδήλωση παρακολουθούσα συχνά ομιλίες του ΤΕD διαδικτυακά και πάντα αναρωτιόμουν πώς είναι να είσαι μέλος του κοινού. Οπότε μόλις βρήκα την κατάλληλη ευκαιρία δεν έχασα χρόνο και δήλωσα συμμετοχή. Συνολικά βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την εμπειρία. Το πρόγραμμα ήταν χωρισμένο σε 4 ενότητες στις οποίες εκτός από ομιλίες υπήρχαν και μουσικά διαλείμματα. Διήρκησε πολλές ώρες βέβαια αλλά αν έχεις παρέα η μέρα περνάει χωρίς να το καταλάβεις. Πολλές ιδέες, πολλοί άνθρωποι με διάθεση για καινοτομία και δημιουργικότητα και ορισμένες συγκλονιστικές ομιλίες. 

Και επειδή στην Ελλάδα πέρα από ιδέες έχουμε ανάγκη κυρίως από πράξεις, το θέμα του τέταρτου συνεδρίου που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2012 ήταν "The Ones Who Do", δηλαδή "Αυτοί που πράττουν", φιλοξενώντας ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την ανάγκη για δράση και δημιουργία. Είχα κανονίσει να παρευρεθώ και σε αυτό αλλά τελευταία στιγμή δεν τα κατάφερα. Βέβαια ευτυχώς η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του TEDxAthens οπότε ακόμη κι αν δεν είσαι εκεί με τη φυσική σου παρουσία  μπορείς να πάρεις μια γεύση από τη διοργάνωση σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, στη συνέχεια αναρτώνται στην ίδια ιστοσελίδα και όχι μόνο μεμονωμένα τα βίντεο όλων των ομιλιών και έτσι όλοι μπορούμε να τα δούμε όποια στιγμή επιθυμούμε. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να σας προτείνουμε ομιλίες που ξεχωρίζουμε, αλλά σας συνιστούμε να κάνετε και τη δική σας αναζήτηση. Σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας και το οποίο ίσως σας εμπνεύσει να κάνετε τις ιδέες σας πράξεις!

Ο Lars Rasmussen και η ομάδα του είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπων που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους και παρά τις αποτυχίες και τις λάθος κατευθύνσεις στις οποίες βρέθηκαν δεν το έβαλαν κάτω, δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και τελικά οδηγήθηκαν στην επιτυχία. Δείτε το βίντεο της ομιλίας του και "Never give up".

Υ.γ. Αν θελήσετε να παρευρεθείτε σε κάποιο από τα ΤEDx του 2013 φροντίστε να κάνετε την αίτησή σας έγκαιρα γιατί το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και οι θέσεις περιορισμένες. Εμείς φέτος θα θέλαμε να παρακολουθήσουμε αυτό που θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη! Φυσικά, θα σας κρατάμε ενήμερους για όποιες εξελίξεις.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούλιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
27.05.2014
Lana Del Rey - Shades Of Cool

Ολοκαίνουριο κομμάτι από τη μοναδική Lana Del Rey!

Περισσότερα...
21.04.2014

Lana Del Rey - West Coast

Lana Del Rey - West Coast

Πώς σας φαίνεται το νέο τραγούδι της Lana Del Rey;

Περισσότερα...
06.11.2013

Περπατώντας στο Σαν Φρανσίσκο (III)

Περπατώντας στο Σαν Φρανσίσκο (III)

Αυτή τη φορά η περιήγησή μας στο Σαν Φρανσίσκο μας φέρνει στο ξακουστό του πάρκο και στην Ακαδημία Επιστημών.

Ας πάρουμε μια γεύση...

Περισσότερα...
11.06.2015

Μια μικρή ιστορία για τον εθισμό

Μια μικρή ιστορία για τον εθισμό

Μια ταινία μικρού μήκους για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Περισσότερα...
10.03.2013
Αλλάξτε μαλλιά

Τελευταία μιλήσαμε αρκετά για γυναικεία μόδα. Ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάσαμε 3 προτάσεις για καθημερινές εμφανίσεις από την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο, 6 προτάσεις από την εβδομάδα μόδας στο Λονδίνο και άλλες 6 από την εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη, σύνολο 21 εμφανίσεις για να πάρετε ιδέες και να ανανεώσετε και εσείς και εμείς μαζί το στιλ μας. Έχουμε βέβαια να σας παρουσιάσουμε και τις street style εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε από την εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, αλλά θα γίνει και αυτό.

Περισσότερα...
21.08.2013
Η χαρά

Έτσι για μια μικρή υπενθύμιση!

Περισσότερα...
02.01.2013
Το πρωινό που αρμόζει σε μια απαιτητική μέρα

Με ό,τι υλικά είχαμε στο σπίτι είπαμε να αυτοσχεδιάσουμε και να ετοιμάσουμε το δυναμωτικό πρωινό που λέγαμε..

Περισσότερα...
03.09.2015

Διακοπές στην πηλιoρείτικη Κάτω Γατζέα (plus Καλά Νερά - Άφυσσος)

Διακοπές στην πηλιoρείτικη Κάτω Γατζέα (plus Καλά Νερά - Άφυσσος)

Αυτό το καλοκαίρι αποφασίσαμε να εκδράμουμε στο Πήλιο για να περάσουμε ένα τετραήμερο με αγαπημένους φίλους. Μετά από μια σύντομη αναζήτηση καταλύμματος, βρεθήκαμε στην Κάτω Γατζέα, για την οποία ομολογώ πως δεν είχαμε ακούσει ποτέ τίποτα. Νομίζαμε βάσει όσων διαβάσαμε ότι είναι ένα μικρό ψαροχώρι με μόνο θετικό την κοντινή απόσταση από τα φημισμένα Καλά Νερά και τη γραφική Άφησσο.

Και ναι μεν είναι ένα σχετικά μικρό ψαροχώρι αλλά είναι και μια ανέλπιστη έκπληξη για όποιον το επισκέπτεται πρώτη φορά!

Περισσότερα...
28.06.2013
Μια βόλτα με το ποδήλατο;

Και επειδή είπαμε ότι κάποιοι και κάποιες θα μείνουμε στην πόλη το σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι αρκετά δροσερός και η πόλη σίγουρα πιο άδεια από τις καθημερινές, τι θα λέγατε να κάνουμε μια ποδηλατοβόλτα;

Περισσότερα...
14.08.2014

Διακοπές με στιλ - Οι προτάσεις του maresei

Διακοπές με στιλ - Οι προτάσεις του maresei

Μέρες τώρα τριγυρνάμε σε παραλίες, θάλασσες, νησιά, beach bars... Χαιρόμαστε τη θάλασσα, την ξενοιασιά και την απόλυτη καλοκαιρινή χαλάρωση.

Βέβαια όσο μπορούμε - χωρίς αυτό να μας δημιουργεί άγχος - καλό είναι να μην παραμελούμε το στιλ μας. Και γι αυτό δεν χρειάζεται ούτε να γεμίζουμε ασφυκτικά τη βαλίτσα παίρνοντας μαζί μας στις διακοπές όλη μας τη ντουλάπα ούτε να κουβαλάμε δέκα ζευγάρια παπούτσια...

Περισσότερα...
14.04.2013
Happy Sunday!

Επιτέλους Κυριακή! Ωραία μέρα! Ήσυχη, ήρεμη, καθαρή.. Σήμερα δεν είναι η δράση καθαριότητας; Προλαβαίνουμε να ψάξουμε πού διοργανώνεται κάτι σχετικό στην περιοχή μας και να στηρίξουμε την εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού του περιβάλλοντος. Κάποια στιγμή εξάλλου πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε δεδομένα όσα μας παρέχονται τόσα χρόνια δωρεάν.

Περισσότερα...
19.11.2014
The National - Think You Can Wait

Μια υπέροχη μουσική πρόταση που έφτασε στο inbox μας πριν λίγες μέρες, είναι απόλυτα κατάλληλη για το κλείσιμο της σημερινής ημέρας.

Περισσότερα...
24.02.2015

Καρναβάλι Ξάνθης 2015 - Εκτενής φωτογραφική ανταπόκριση

Καρναβάλι Ξάνθης 2015 - Εκτενής φωτογραφική ανταπόκριση

Πενήντα χρόνια μετρούσε φέτος το καρναβάλι της Ξάνθης, που για άλλη μια φορά ήταν εκπληκτικό! Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και μόνιμοι κάτοικοι κάθε ηλικίας βρέθηκαν στην πανέμορφη πόλη και φυσικά στην αποκριάτικη παρέλαση είτε ως συμμετέχοντες είτε ως θεατές (που νομίζω πως θα 'θελαν πολύ να είναι συμμετέχοντες).

Περισσότερα...
02.12.2012

Ένας πύργος από... σιμιγδάλι!

Ένας πύργος από... σιμιγδάλι!

Γλυκάκι θα φάμε σήμερα; 

Περισσότερα...
22.12.2012

Συσκευασίες δώρων με φωτογραφίες

Συσκευασίες δώρων με φωτογραφίες

Μια ωραία ιδέα για τα δώρα των εορτών είναι να προσθέσετε στις συσκευασίες το προσωπικό σας στιλ μέσα από φωτογραφίες δικές σας, των φίλων σας ή φωτογραφίες από κοινές σας στιγμές.

Περισσότερα...
13.11.2013
The XX - Together

Απόλυτα ατμοσφαιρικό κομμάτι για να χαλαρώσουμε απόψε.

Περισσότερα...
11.11.2013

Robbie Williams - Go Gentle

Robbie Williams - Go Gentle

Ακούσατε το ολοκαίνουριο κομμάτι του Robbie;

Περισσότερα...
29.11.2012
Μια oreo-τουρτα!

Αυτό το κομμάτι τούρτα δείχνει το πιο νόστιμο γλυκό που θα μπορούσα να σκεφτώ αυτή την ώρα. Μια τούρτα φτιαγμένη με μπισκότα oreo. Πού μπορώ να βρω άραγε;

Περισσότερα...
25.07.2013

Παλιά δοχεία σε νέες χρήσεις

Παλιά δοχεία σε νέες χρήσεις

Θυμάστε τις διάφορες επιλογές που είδαμε για εναλλακτικές γλάστρες και χρήση παλιών αντικειμένων για τη φιλοξενία των φυτών μας;

Περισσότερα...
25.12.2012
Οι Χριστουγεννιάτικες Φωτιές της Φλώρινας

Και μη νομίζετε ότι στη Φλώρινα πήγαμε μόνο για φαγητό, κρασί και κανελάδα.. πήγαμε και για να παρακολουθήσουμε τις περίφημες Φωτιές που είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης την περίοδο των Χριστουγέννων..

Περισσότερα...
13.02.2013

Πολύχρωμο κοτοπουλάκι

Πολύχρωμο κοτοπουλάκι

Μια που σήμερα μιλάμε για χρώματα και αρώματα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι όμορφο να προσθέτουμε χρώμα στο σπίτι, στο μπαλκόνι και στις πόλεις, ιδιαίτερα όταν μπαίνει η άνοιξη, αλλά δεν είναι ωραίο να έχουμε χρώμα και στο πιάτο μας;

Περισσότερα...
27.10.2015

8ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος "Μπούρινος"

8ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος "Μπούρινος"

Την τιμητική τους είχαν η Σιάτιστα και ο Μπούρινος την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 με τον 8ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος "Μπούρινος". Αθλητές από όλη τη Δυτική Μακεδονία και άλλες κοντινές πόλεις, βρέθηκαν στην περιοχή για να συμμετάσχουν είτε στον πολύ απαιτητικό αγώνα δρόμου των 30 χιλιομέτρων είτε στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων.

Περισσότερα...
08.05.2015

Ανοιξιάτικα χρώματα και αρώματα

Ανοιξιάτικα χρώματα και αρώματα

Όταν μερικά από τα δεκάδες γυάλινα βάζα σου, δε φιλοξενούν άλλο πια νιφάδες βρώμης και βότανα, αλλά απεναντίας... περιέχουν αυτά τα υπέροχα λουλούδια, πώς μπορείς να αντισταθείς στην ανάγκη σου να τα φωτογραφίσεις; Είναι σαν να σου κλείνουν πονηρά το μάτι, σαν να σου χαμογελούν, ποζάροντας όλο νάζι στο φωτογραφικό σου φακό.

Περισσότερα...