Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Κατασκευές για το παιδικό δωμάτιο

Σήμερα την προσοχή μου στο pinterest τράβηξαν δυο διαφορετικά επιτοίχια ράφια σε ένα παιδικό δωμάτιο. Και ξεκινώντας από αυτά, εντόπισα μερικές ακόμα ιδέες που καθεμιά από αυτές θα μπορούσε να αποτελεί ένα ενδιαφέρον diy project για το σαββατοκύριακο. Ειδικά αυτή με τα ράφια δεν είναι ανάγκη να περιοριστεί στο παιδικό δωμάτιο. Μπορεί να βρει εφαμογή και σε άλλους χώρους, όπως για παράδειγμα στο χολ.

Ας δούμε αναλυτικότερα μερικές ιδέες για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά διάφορα μικροαντικείμενα:

Συρμάτινα ή ψάθινα καλάθια με χερούλια μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικά ράφια. Στον πάτο τους μπορεί να κολληθεί χαρτί ή ύφασμα σε διάφορα χρώματα και σχέδια, δίνοντας αφενός ένα έξτρα κίνητρο για ενίσχυση της δημιουργικότητας και αφετέρου ένα πιο ζωντανό και χαρούμενο αποτέλεσμα.

kidsroom reuse1
Φωτογραφία: Pinterest

Χρωματιστά ποτηράκια μιας χρήσης που περισσεύουν από ένα παιδικό πάρτι αποτελούν έναν εν δυνάμει καμβά ζωγραφικής για τα παιδιά, πάνω στον οποίο μπορούν να σχεδιάσουν χαρούμενες φατσούλες ή άλλα πρόσωπα με αστείες γκριμάτσες.Το κάτω ποτήρι περιέχει το κάτω μέρος του προσώπου, το πάνω ποτήρι περιέχει το πάνω μέρος του προσώπου. Αντίστοιχα θα μπορούσαν να απεικονίζουν ένα δέντρο, ένα σπίτι ή ένα άλλο αντικείμενο. Έτσι το παιδί μαθαίνει να σκέφτεται εναλλακτικά, να δημιουργεί με απλά υλικά που έχει στο σπίτι του, ενώ παράλληλα γεύεται τη χαρά της δημιουργικότητας και συνθέτει εικόνες, ενώ εύκολα και οικονομικά ανανεώνεται και το δωμάτιό του.

kidsroom reuse3
Φωτογραφία: Pinterest

Σε περίπτωση που στο σπίτι σας κουμάντο πλέον κάνει ο γιος σας και αν του αρέσει να παίζει με αυτοκινητάκια (σε ποιο αγοράκι δεν αρέσει άλλωστε, για να μην πω για τους μπαμπάδες...), ένας αυτοσχέδιος αυτοκινητόδρομος είναι αυτό που μπορεί να τον ενθουσιάσει. Οπότε, αν έχετε χώρο στο σπίτι και αν δε φοβάστε μήπως πληγώσετε το πάτωμα, χρησιμοποιήστε χαρτοταινία ή κάποιο άλλος είδος ταινίας με ικανοποιητικό πάχος και φτιάξτε όσους περισσότερους δρόμους μπορείτε.

Στη συνέχεια, αφήστε το παιδί σας να στήσει τα διάφορα παιχνιδόσπιτα ανάμεσα στους δρόμους ή αξιοποιήστε χαρτοκούτια από παιχνίδια, παπούτσια ή συσκεασίες τροφίμων και φτιάξτε χειροποίητα σπίτια. Για το σκοπό αυτό, μπορεί να χρειαστείτε χαρτιά περιτυλίγματος, για να δώσετε σε κάθε σπίτι το δικό του χρώμα, κόλλα, χαρτοκόπτη και ψαλίδι. Αξίζει να πειραματιστείτε με τέτοιες χειροτεχνίες! Θα χαρεί το παιδί και στο τέλος θα χτίσει τη δική του πόλη. Σε μια πιο ψαγμένη εκδοχή, μπορείτε να του περάσετε και μηνύματα για χώρους με πράσινο, για σωστό παρκάρισμα, για καθαριότητα στους δρόμους κ.λπ.

kidsroom reuse4
Φωτογραφία: Pinterest

Αν τυχαίνει να σας περισσεύουν κομμάτια ξύλο, μπορείτε να φτιάξετε ξύλινες κορνίζες ή μικρούς πίνακες. Για το σκοπό αυτό ίσως χρειαστείτε μπογιές που να βάφουν σε ξύλο, κόλλα και είτε οικογενειακές φωτογραφίες είτε κομμένες εικόνες από ζώα ή αντικείμενα.

kidsroom reuse5
Φωτογραφία: Pinterest

Αντί για χρώματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υφάσματα για να τυλίξετε τα ξύλα, τα οποία μπορείτει να τα στερεώσετε με συρραπτικό ή κόλλα. Επίσης, αντί για φωτογραφίες και εικόνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά παιχνίδια, δίνοντας ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα.

kidsroom reuse6
Φωτογραφίες: Pinterest

Κάθε τέτοια προσπάθεια επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων με στόχο την ανανέωση του παιδικού δωματίου, εκτός από το γεγονός ότι καλλιεργεί τη δημιουργικότητα των παιδιών, τους μαθαίνει την έννοια της συνεργασίας, της ανακύκλωσης, της εναλλακτικής σκέψης και δίνει τη δυνατότητα σε όλη την οικογένεια να περάσει κοινό χρόνο με χειροτεχνίες, ποιοτικά και επικοδομητικά.

Κύρια φωτογραφία: Pinterest

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
04.01.2013

Matt Cutts - Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό για 30 ημέρες

Matt Cutts - Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό για 30 ημέρες

Υπάρχει κάτι που πάντα είχατε πρόθεση, θέλατε να κάνετε, αλλά απλά... δεν κάνατε;

Περισσότερα...
24.06.2013
Barry White - Let The Music Play

Ας κλείσουμε το τριήμερο αφήνοντας τη μουσική να παίξει δυνατά και την υπέροχη μπάσα φωνή του Barry White να μας χαλαρώσει..

Περισσότερα...
27.11.2012

Nouvelle Vague - Dance with me

Nouvelle Vague - Dance with me

Τι ωραία μελωδία!

"..Won't you dance with me
In my world of fantasy
Won't you dance with me
Ritual fertility.."

02.01.2014

Noir Désir - Le Vent Nous Portera

Noir Désir - Le Vent Nous Portera

Γαλλικό και αγαπημένο!

Περισσότερα...
29.06.2014

Η αξέχαστη φεγγαροβραδιά - Πανσέληνος του Αυγούστου 2013

Η αξέχαστη φεγγαροβραδιά - Πανσέληνος του Αυγούστου 2013

Η πανσέληνος του Αυγούστου, είναι ένα από τα γεγονότα που κάθε καλοκαίρι οι απανταχού ρομαντικοί το περιμένουμε πως και πως. Το πιο φωτεινό φεγγάρι του έτους!

Σε διάφορες περιοχές της χώρας διοργανώνονται εκδηλώσεις και ο κόσμος έχει την ευκαιρία να χαρεί τη φωτεινή βραδιά, με μουσική, με θέατρο, με ό,τι τραβάει η καρδιά του, επιλέγοντας την αντίστοιχη εκδήλωση.

Περισσότερα...
21.11.2013

To ριζότο της αναμονής

To ριζότο της αναμονής

Μια δημιουργική παραλλαγή της εξαιρετικής συνταγής της αγαπημένης μου φίλης, που μεταξύ άλλων ακούει και στο ψευδώνυμο "Dear".

Περισσότερα...
28.10.2012
Eurythmics - Here comes the rain again

Το τραγούδι που κλασικά θυμόμαστε όταν ξαναρχίζουν οι βροχές!

Περισσότερα...
22.09.2014

Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Σήμερα έτσι για αλλαγή ας πούμε ΟΧΙ στο αυτοκίνητό μας! Όσο και αν το αγαπάμε, ας μπούμε στο πνεύμα της ημέρας και ας το αφήσουμε στην ησυχία του να ...ξεκουραστεί.

Ας πούμε ΝΑΙ σε οποιονδήποτε εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης και ας φτάσουμε στον προορισμό μας είτε περπατώντας είτε με το ποδήλατο είτε με κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς.

Περισσότερα...
11.03.2013

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Μέτρησα

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Μέτρησα

Μετά τη χθεσινή αναφορά στο νέο τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, το μυαλό μου άρχισε να τρέχει σε όλα εκείνα τα τραγούδια της που έχουμε αγαπήσει και χιλιοτραγουδήσει.

Περισσότερα...
01.02.2013

Σοκολατάκια με μανταρίνι και καρύδια

Σοκολατάκια με μανταρίνι και καρύδια

Διανύουμε την εβδομάδα γαστρονομίας, όπως θα έχετε μάλλον καταλάβει. Κάθε μέρα και μια συνταγή για δημιουργικούς κουζινοπειραματισμούς.

Περισσότερα...
14.04.2013
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Μετακόμιση Τώρα

Πολλοί φίλοι μετακομίζουν τελευταία.. Βγάζει και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη το καινούριο τραγούδι "Μετακόμιση τώρα"... Τι γίνεται;

Περισσότερα...
10.05.2013
Όνειρα με μάτια ανοιχτά

Μπορεί κάποιος να ονειρεύεται με μάτια ανοιχτά; 

Περισσότερα...
08.12.2013
Συννεφιασμένη Κυριακή

Άλλη μια κρύα, παγωμένη για να ακριβολογούμε, μέρα ξημέρωσε! Και μια που είναι Κυριακή έχουμε την τέλεια αφορμή να διαλέξουμε έναν κοντινό προορισμό, να βρούμε ένα μικρό καταφύγιο μέσα στη φύση, έναν ξενώνα, ένα σαλέ, ένα πετρόχτιστο ξενοδοχείο, να πάρουμε τους φίλους μας και να πάμε να περάσουμε τη μέρα μας εκεί, πίνοντας καφεδάκι, διαβάζοντας εφημερίδες, συζητώντας, παίζοντας επιτραπέζια.

Περισσότερα...
24.08.2013
Τα κίτρινα σκαμπό

Τελικά το κίτρινο χρώμα μου αρέσει πολύ. Κι αυτά τα κίτρινα σκαμπό ακόμα περισσότερο!

Περισσότερα...
07.04.2015

Για τη Μαργαρίτα & τον Φίλιππο!

Για τη Μαργαρίτα & τον Φίλιππο!

Μετά τα βαπτιστικά πακέτα για τη Μαργαρίτα και τον Φίλιππο, σειρά είχε η δημιουργία Πασχαλινών λαμπάδων αποκλειστικά για αυτούς! 

Μας αρέσει τόσο πολύ άλλωστε η διαδικασία να ετοιμάζουμε δώρα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα με τα χεράκια μας, διοχευτεύοντας στις δημιουργίες αυτές όλη τη θετική μας ενέργεια.

Δεν μπορούσαμε λοιπόν να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μια επίσκεψη στο κέντρο της Αθήνας ήταν αρκετή για να προμηθευτούμε τα κατάλληλα υλικά και να αναλάβουμε δράση.

Περισσότερα...
07.08.2013

Και ο κολιός τον Αύγουστο

Και ο κολιός τον Αύγουστο

Και μια που μιλάμε για ψάρια σήμερα, να ένα φαγητό που δεν το ξέρουν πολλοί και που όταν το δοκιμάσουν, κυριολεκτικά γλείφουν τα δάχτυλά τους! Εξάλλου ψάρι χωρίς χέρι τρώγεται; Δεν τρώγεται!

Περισσότερα...
04.03.2013

Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη

Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη

Η διαδικασία των κουζινοπειραματισμών τελευταία έχει ως εξής: Η μεγάλη μου αδυναμία - μικρή μου ξαδέρφη διαλέγει, εγώ υπακούω και εκτελώ συνταγές και στη συνέχεια η μητέρα επανεκτελεί με δικές της εκδοχές, χωρίς ζάχαρη. Αυτή τη φορά πρόκειται για παραλλαγή των μπισκότων βρώμης με κομμάτια μαύρης σοκολάτας και cranberries.

Περισσότερα...
29.11.2012
Μια oreo-τουρτα!

Αυτό το κομμάτι τούρτα δείχνει το πιο νόστιμο γλυκό που θα μπορούσα να σκεφτώ αυτή την ώρα. Μια τούρτα φτιαγμένη με μπισκότα oreo. Πού μπορώ να βρω άραγε;

Περισσότερα...
03.08.2013
Ανθισμένη Καλημέρα

Πόσο μ'αρέσουν τα φρέσκα λουλούδια!

Περισσότερα...
19.02.2015

New York Fashion Week 2015

New York Fashion Week 2015

H εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης ολοκληρώνεται σήμερα και οι fashion editors ήδη έχουν ξεχωρίσει τις νέες τάσεις βασιζόμενοι όχι μόνο σε ό,τι είδαν στις πασαρέλες, αλλά και από τις εμφανίσεις των φίλων της μόδας στους δρόμους της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

Περισσότερα...
16.11.2013
Καλό σαββατοκύριακο

Καλημέρα και καλό μας σαββατοκύριακο!

Περιμένουμε τις προτάσεις για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου! Δείτε περισσότερα:

Περισσότερα...
23.10.2014
Ένα φιλί - Χάρις Αλεξίου

Ένα φιλί
και τα όνειρα γίνονται πάλι

Περισσότερα...
13.04.2017

Το Πασχαλινό παλάτι των αναμνήσεων με τουλίπες, χρώματα και γέλια

Το Πασχαλινό παλάτι των αναμνήσεων με τουλίπες, χρώματα και γέλια

Η μνήμη είναι ένας πολυμήχανος υπέροχος οργανισμός που τρέφεται από εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις, μουσικές και συναισθήματα. Και σιγά σιγά χτίζει ένα παλάτι αναμνήσεων και εμπειριών, πυροδοτώντας κάθε τόσο σκέψεις και νοητικά ταξίδια. Σαν πρίγκιπες λοιπόν και εμείς στο δικό μας παλάτι ήρθε η ώρα να κάνουμε μια αληθινή βόλτα στο βασίλειο μας και να συλλέξουμε λίγες εικόνες ακόμα.

Φέτος θα είναι το τριακοστό πρώτο (γκουχ..γκουχ) Πάσχα της ζωής μου που θα περάσω στα Γρεβενά και στο χωριό του μπαμπά και το οικοδόμημα της μνήμης έχει αρχίσει να διαχέει αναμνήσεις και συναισθήματα. Για μένα λοιπόν το Πάσχα είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα που αναπαράγονται κάθε φορά και εμπλουτίζονται ή αποδυναμώνονται όσο μεγαλώνουμε ή όσο αλλάζουμε. Δεν έχει να κάνει ίσως καθόλου με το θρησκευτικό χαρακτήρα της γιορτής παρά μόνο με όλες αυτές τις συνήθειες που μοιάζουν με μικρές ιεροτελεστίες και ακολουθούμε ευλαβικά επιστρέφοντας έτσι στις ρίζες μας. Σαν μωρό που ψάχνει την αγκαλιά της μαμάς του.

Περισσότερα...
06.07.2013

Madeleine Peyroux - The Summer Wind

Madeleine Peyroux - The Summer Wind

Μια και σήμερα μας ξύπνησε ευχάριστα το καλοκαιρινό αεράκι, ας ακούσουμε τη Madeleine Peyroux να μας τραγουδά για αυτό..

Περισσότερα...