Πολύχρωμη Ομελέτα
Κυριακή σήμερα, η μέρα είναι μπροστά μας και τι καλύτερο να την ξεκινήσουμε πολύχρωμα! Τι λέτε λοιπόν για μια ομελέτα που θα μας δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα;
Η συγκεκριμένη εκδοχή οφείλω να ομολογήσω ότι έκλεψε τις εντυπώσεις και έπεισε ακόμη και αυτούς που δε συνηθίζουν να τρώνε ομελέτες ότι αξίζει να δουν το πιάτο αυτό με άλλο μάτι. Φυσικά μπορείτε να αξιοποιήσετε ό,τι έχετε στο ψυγείο σας και εμείς αυτό κάναμε άλλωστε, αυτοσχεδιάσαμε με τα υλικά που είχαμε διαθέσιμα.
Υλικά για 2 άτομα:
- > 3-4 αυγά
- > λίγο γάλα
- > τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας ή άλλο τριμμένο τυρί της επιλογής σας
- > 4 μπαλάκια μοτσαρέλα
- > 1 ντομάτα
- > 1 κολοκυθάκι
- > 5 μανιτάρια
- > λίγο αλάτι
- > φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- > 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) στο οποίο έχουμε βάλει μόνο το ελαιόλαδο.
- Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε αρχικά λίγο γάλα και στη συνέχεια το τριμμένο τυρί, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι.
- Κόβουμε τη ντομάτα, το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια στο μέγεθος που επιθυμούμε.
- Μόλις η βάση σφίξει προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, το κολοκυθάκι, τα μανιτάρια και τέλος τη ντομάτα για να βγάλει τα υγρά της.
- Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη την αφαιρούμε με προσοχή από το τηγάνι για να μη διαλυθεί.
- Κατά το σερβίρισμα προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δοκιμάστε και εσείς να φτιάξετε μια αντίστοιχη ομελέτα για πρωινό ή ελαφρύ μεσημεριανό και θα μας θυμηθείτε!
Καλημέρα, καλή επιτυχία και καλή όρεξη!