Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Ο καιρός χάλασε, οι μέρες άρχισαν να γίνονται πιο σκοτεινές, τα ζεστά ροφήματα, τα βιβλία και το χουχούλιασμα στον καναπέ αποτελούν τις νέες απογευματινο-βραδινές μας συνήθειες και κάπως έτσι... αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα. 

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, ψάξαμε, ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε ιδέες και λύσεις για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Γιατί και φέτος ανυπομονούμε να γίνουμε Christmastreestas!

 - Απλά κομμάτια ξύλο κομμένα σε διάφορες διαστάσεις και τοποθετημένα όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, σχηματίζουν ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον τοίχο του σπιτιού. Διάφορα στολίδια κρέμονται από τα ξύλα και φυσικά δεν πρέπει να λείπουν τα φωτάκια. Ίσως η πιο φυσική εκδοχή δέντρου, με ξύλα που μπορούμε να βρούμε πεσμένα σε ένα κοντινό δάσος, σε ένα πάρκο ή στην παραλία, καθώς περπατάμε. Συνδυάζουμε λοιπόν την άσκηση με την αναζήτηση των υλικών για τη δημιουργία της εναλλακτικής χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, επομένως! Γιατί όχι;

christmas tree 1

Φωτογραφία: Pinterest

- Η ξύλινη σκάλα αποκτά άλλη μία χρήση, πέρα από αυτές που έχουμε δει κατά καιρούς. Αυτή τη φορά αντικαθιστά το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, όταν στολίζεται με γιρλάντες και διάφορα χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, μπάλες και άλλα διακοσμητικά και φωτίζεται με πολλά φωτάκια.

christmas tree 2

Φωτογραφία: Pinterest 

Και σε μια πιο λιτή εκδοχή.

christmas tree 2 b

Φωτογραφία: Pinterest

- Εδώ χρειάζεται περισσότερο ταλέντο και μαεστρία στις ξύλινες κατασκευές. Με μερικά κομμάτια ξύλο και κατάλληλα εργαλεία μπορεί κάποιος να κατασκευάσει ένα σκελετό που να μοιάζει σχηματικά με δέντρο και να το στολίσει κατάλληλα. Γιρλάντες, μπάλες, στολίδια παντός τύπου, δώρα από κάτω και φυσικά φωτάκια μπορούν να δώσουν μια άκρως εορταστική εκδοχή σε αυτό το εναλλακτικό δέντρο.

christmas tree 3 

Φωτογραφία: Pinterest

Να ένα αντίστοιχο δέντρο που με μια πιο χοντρή γιρλάντα αλλάζει εντελώς μορφή.

christmas tree 4

Φωτογραφία: Pinterest

- Και άλλη μια εκδοχή δέντρου - σκελετού, σίγουρα πιο εύκολη στην υλοποίηση. Στερεώνεται στον τοίχο και μπορεί να διακοσμήσει οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Μήπως να ετοιμάσουμε ένα δεντράκι σε κάθε δωμάτιο;

christmas tree 5

Φωτογραγία: Pinterest

-  Μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα φτιαγμένο από φελλούς. Για να στολίσουμε το τραπέζι, το μπουφέ ή τη βιβιλοθήκη μας! Μα πόσες λύσεις υπάρχουν, αν αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη! Πάρτε φελλούς, κολλήστε τους μεταξύ τους, έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα μικρό δέντρο, βάψτε το ένα άκρο τους, διακοσμήστε στην κορυφή της κατασκευής με μια κορδέλα και έτοιμο το δεντράκι σας!

christmas tree 6

Φωτογραφία: Pinterest

Άλλη μια εκδοχή επιτραπέζιου δέντρου φτιαγμένου με φελλούς. 

christmas tree 6 b

Φωτογραφία: Pinterest

- Μια σύνθεση από βιβλία σε θέση χριστουγεννιάτικου δέντρου. Εντάξει δεν είναι ανάγκη να αδειάσετε όλη τη βιβλιοθήκη. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο μκρό δέντρο με τα αγαπημένα σας βιβλία.

christmas tree 7

Φωτογραφία: Pinterest

Άλλη μια εκδοχή δέντρου φτιαγμένου από βιβλία.

christmas tree 8

Φωτογραφία: Pinterest

- Μια εναλλακτική σύνθεση με στολίδια στερεωμένα απευθείας στον τοίχο, έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα μικρό δέντρο. Πολύ ωραία λύση σε οποιοδήποτε μέγεθος, ιδιαίτερα αν μετά τις γιορτές έχετε σκοπό να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού σας, οπότε δε σας ενδιαφέρουν τα πιθανά σημάδια στον τοίχο! Πάντως μ' αρέσει πολύ αυτή η σύνθεση πάνω από το μπουφέ ή το έπιπλο που διακοσμεί το χωλ.

christmas tree 9

Φωτογραφία: Pinterest 

Αν πάλι δε θέλετε να λερώσετε τον τοίχο, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια επιφάνεια ξύλινη ή μεταλλική ή από καμβά ή ό,τι άλλο επιθυμείτε και να δημιουργήσετε ένα δέντρο όμοιο με το παρακάτω. Αντί για στολίδια, θα μπορούσατε να κρεμάσετε ή να κολλήσετε χαρτάκια ευχών ή χριστουγεννιάτικες κάρτες.

christmas tree 9 b

Φωτογραφία: Pinterest 

Αν η παραπάνω ιδέα σας αρέσει και αν επιπλέον σας αρέσει να στολίζετε και την εξωτερική όψη του σπιτιού σας, ειδικά εσείς που κατοικείτε σε μονοκατοικία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω λύση και για την εξώπορτα του σπιτιού σας.

christmas tree 9 c

Φωτογραφία: Pinterest

- Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε σελίδες περιοδικών για να φτιάξετε ένα χειροποίητο δεντράκι στερεωμένο σε ξύλινο κορμό που καταλήγει σε μικρή γλάστρα.

christmas tree 10

Φωτογραφία: Pinterest

- Τέλος, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα μεταλλικό σκελετό, να το στερεώσετε σε μία κορνίζα ή απευθείας στον τοίχο, να κρεμάσετε μπάλες σε χρώματα της αρεσκείας σας και να έχετε ένα διαφορετικό δέντρο σε όσο επίσημη ή ανεπίσημη εκδοχή επιθυμείτε.

christmas tree 11

Φωτογραφία: Pinterest

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
11.11.2014

Δημιουργώντας αποθηκευτικούς χώρους με ξύλινα τελάρα

Δημιουργώντας αποθηκευτικούς χώρους με ξύλινα τελάρα

Τα κλασικά ξύλινα τελάρα (ή καφάσια ή κουτιά) μπορούν να έχουν άλλη μία χρήση.

Περισσότερα...
26.11.2016

Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης 2016 DIY

Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης 2016 DIY

Φέτος για πρώτη φορά έφτιαξα όχι ένα αλλά 3 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για 6 συνολικά παιδιά. Την ιδέα για τα advent calendars την πρωτοείδα πέρυσι στις βόλτες μου σε αγαπημένα μαμαδοblogs. Αλλά αφενός την είδα αργά, οπότε δεν υπήρχε χρόνος για ετοιμασίες και αφετέρου ο Φίλιππος δεν είχε κλείσει ούτε καν τα 2, οπότε θεώρησα πως είναι αρκετά μικρός. Έμεινε όμως στο μυαλό μου για φέτος. Κι έτσι ψώνισα νωρίς όσα χρειαζόμουν, συγκέντρωσα πολλά από τα πράγματα που είχα στο σπίτι, υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως θα χρησιμοποιήσω κορδέλες, χαρτοσακούλες, παλιότερα χαρτιά περιτυλίγματος και γενικά ό,τι μπορούσα από ήδη υπάρχουσες προμήθειες και σιγά σιγά, νύχτα - νύχτα πέρασα από τη θεωρία στην πράξη.

Περισσότερα...
19.11.2012
Ωραίο πιάσιμο!

Απλό, πρωτότυπο και εύκολο! Πολύ μας αρέσει! Θα το δοκιμάσουμε κι εμείς..

Περισσότερα...
02.03.2013
Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη

Επιτέλους Σάββατο! Έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για βόλτες με φίλους και φυσικά για κουζινοπειραματισμούς!

Περισσότερα...
26.06.2013

Fiona Apple & Jon Brion - Everyday

Fiona Apple & Jon Brion - Everyday

Καλημέρα, κάθε μέρα! 

Περισσότερα...
19.10.2016

Ψαρόσουπα η παρεξηγημένη

Ψαρόσουπα η παρεξηγημένη

Θα ήθελα το comeback μου να είναι λίγο πιο artistic, κάποιο ταξίδι ίσως, μια θεματική φωτογράφιση, μια κατασκευή, αλλά δε βαριέσαι έχουμε καιρό γι' αυτά και αρκετά GB φωτογραφιών σε ετοιμότητα... Κρύο κάνει, αν μη τι άλλο μια ψαρόσουπα είναι ότι πρέπει για τους αρρωστούληδες (όπως εγώ) και όχι μόνο.

Περισσότερα...
06.08.2013
Σταύρος Σιόλας - Διόδια

Μερικές φορές ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο, ακόμα και όταν ακούς αφηρημένα, γράφοντας, διαβάζοντας ή οδηγώντας, μπορείς να σε συγκινήσει τόσο. Είνη η μελωδία; Είναι η ερμηνεία; Είναι οι στίχοι; Είναι όλα μαζί;

Περισσότερα...
11.10.2012
Creativity is inventing, experimenting, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes and having fun.

Mary Loo Cook

05.02.2013
Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τόσο ευτυχείς, όσο οι ίδιοι αποφασίσουν να είναι.

Αβραάμ Λίνκολν, 1809 – 1865, πολιτικός, 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Περισσότερα...
25.10.2013

Open House 2013: Εντυπώσεις

Open House 2013: Εντυπώσεις

Το OPEN HOUSE THESSALONIKI άνοιξε για δεύτερη φορά τις πόρτες του...

Περισσότερα...
26.03.2015

Οδοιπορικό στη Λίμνη Πλαστήρα

Οδοιπορικό στη Λίμνη Πλαστήρα

Η λίμνη Πλαστήρα ή επισήμως λίμνη Ταυρωπού είναι μια από τις πιο γνωστές τεχνητές λίμνες της χώρας μας. Σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της, επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού. Η ιδέα για την κατασκευή της αποδόθηκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, γεγονός που δικαιολογεί και το όνομα με το οποίο η λίμνη είναι ευρέως γνωστή.

Περισσότερα...
30.11.2012

2012 World Press Photos

2012 World Press Photos

Μπαίνοντας το καλοκαίρι στον κεντρικό σταθμό της Στουργκάρδης στη Γερμανία, με μεγάλη έκπληξη αντικρίσαμε μια έκθεση με τις καλύτερες φωτογραφίες που είχαν δημοσιευτεί στον Τύπο το 2011.

Περισσότερα...
08.11.2012
Στιλ είναι να ξέρεις ποιος είσαι, τι θέλεις να πεις και να μη σου καίγεται καρφί.

Gore Vidal, 1925-2012, Αμερικανός συγγραφέας

04.05.2014
Μετά τη βροχή έρχεται το ουράνιο τόξο

Αγαπημένη ατάκα μιας φίλης της ιστοσελίδας μας:

"Σταματήστε να γκρινιάζετε για τη βροχή εδώ στα Γιάννενα! Είμαστε πολύ τυχεροί που βλέπουμε τόσο συχνά ουράνια τόξα!!"

Περισσότερα...
02.08.2013
Διακόσμηση με καλοκαιρινή διάθεση

Έχουμε ξαναπεί ότι το όμορφο, άνετο και φιλόξενο σπίτι φαίνεται από την είσοδο του. Πράγματι η διαμόρφωση του χώρου αυτού αντικατοπτρίζει το ύφος και το στιλ του σπιτιού αλλά και την αύρα των κατοίκων του. Τι θα λέγατε λοιπόν με το άνοιγμα της εξώπορτας να μπαίνετε στο κλίμα του καλοκαιριού;

Περισσότερα...
13.04.2017

Το Πασχαλινό παλάτι των αναμνήσεων με τουλίπες, χρώματα και γέλια

Το Πασχαλινό παλάτι των αναμνήσεων με τουλίπες, χρώματα και γέλια

Η μνήμη είναι ένας πολυμήχανος υπέροχος οργανισμός που τρέφεται από εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις, μουσικές και συναισθήματα. Και σιγά σιγά χτίζει ένα παλάτι αναμνήσεων και εμπειριών, πυροδοτώντας κάθε τόσο σκέψεις και νοητικά ταξίδια. Σαν πρίγκιπες λοιπόν και εμείς στο δικό μας παλάτι ήρθε η ώρα να κάνουμε μια αληθινή βόλτα στο βασίλειο μας και να συλλέξουμε λίγες εικόνες ακόμα.

Φέτος θα είναι το τριακοστό πρώτο (γκουχ..γκουχ) Πάσχα της ζωής μου που θα περάσω στα Γρεβενά και στο χωριό του μπαμπά και το οικοδόμημα της μνήμης έχει αρχίσει να διαχέει αναμνήσεις και συναισθήματα. Για μένα λοιπόν το Πάσχα είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα που αναπαράγονται κάθε φορά και εμπλουτίζονται ή αποδυναμώνονται όσο μεγαλώνουμε ή όσο αλλάζουμε. Δεν έχει να κάνει ίσως καθόλου με το θρησκευτικό χαρακτήρα της γιορτής παρά μόνο με όλες αυτές τις συνήθειες που μοιάζουν με μικρές ιεροτελεστίες και ακολουθούμε ευλαβικά επιστρέφοντας έτσι στις ρίζες μας. Σαν μωρό που ψάχνει την αγκαλιά της μαμάς του.

Περισσότερα...
17.03.2014
Το παιδικό τραγούδι

Όλο αυτόν τον καιρό που πετυχαίνω αυτό το κομμάτι στο ραδιόφωνο, το απολαμβάνω ιδιαίτερα. Ένα κομμάτι διαφορετικό που μου άρεσε εξαρχής, έτσι αφηρημένα όπως το άκουγα χωρίς να προσέξω τι ακριβώς έλεγε ή ποιοι είναι καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Μέχρι πριν λίγες μέρες που επιτέλους αναρωτήθηκα ποια είναι αυτή η φωνή που με συνεπαίρνει... Πρόσεξα μερικούς στίχους και με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα περί τίνος πρόκειται.

Περισσότερα...
28.02.2013
Nick Cave & The Bad Seeds - Into My Arms

Ένας καλλιτέχνης που δε χρειάζεται συστάσεις σε ένα εξαιρετικό τραγούδι, ιδανικό για να κλείσουμε τη βραδιά μας μελωδικά.

Περισσότερα...
15.10.2014

Φάε μπρόκολο... είναι φάρμακο!

Φάε μπρόκολο... είναι φάρμακο!

Μπρόκολο... μπλιαχ... Έτσι έλεγα από παιδί. "Άκου μπρόκολο! Και γενικά ε όχι να φάω και σαλάτα! Τι να την κάνω τη σαλάτα, δε μ' αρέσουν οι σαλάτες, δε θέλω να φάω, όχι μαμά δε θα φάω με το ζόρι... ούτε τις πέντε ντομάτες που μου έβαλες στο πιάτο, δε θέλω να φάω καθόλου"... και να τα δράματα κάθε μεσημέρι!

Ευτυχώς μεγαλώνοντας, έμαθα να τρώω και σαλάτες. Αγγουροντομάτα στην αρχή, να και λίγο μαρούλι μετά, άντε να δοκιμάσω και λίγο λάχανο, και λίγο μπρόκολο... Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τώρα, που η σαλάτα δε λείπει από κανένα γεύμα. Μια από τις αγαπημένες μου, που είναι και της εποχής, είναι το μπρόκολο.

Τι θρεπτική αξία έχει; Η μαμά λέει ότι το μπρόκολο είναι φάρμακο. Και αφού το λέει η μαμά, κάτι θα ξέρει :)

Περισσότερα...
20.12.2017

Ο Άγιος Βασίλης στο πιάτο σας

Ο Άγιος Βασίλης στο πιάτο σας

Μετά το δεντράκι στο τραπέζι του 2015 και τον Άγιο Βασίλη πέρυσι... τι θα ακολουθήσει; 

Θα δούμε το φετινό christmas table art... Αλλά και οι δυο παλαιότερες ιδέες για το δίπλωμα της χαρτοπετσέτας στο γιορτινό τραπέζι δείχνουν πολύ όμορφα.

Περισσότερα...
16.11.2015
Sam Smith - Writing's On The Wall (from Spectre)

Άλλο ένα κομμάτι που κέρδισε την προσοχή μας από την πρώτη φορά που το ακούσαμε. Και λογικά θα το έχετε ακούσει κι εσείς ή θα έχετε έστω ακούσει ότι είναι το μουσικό θέμα της τελευταίας ταινίας του πράκτορα 007.

Περισσότερα...
26.12.2012

Η συνεισφορά μου στο γιορτινό τραπέζι

Η συνεισφορά μου στο γιορτινό τραπέζι

Για άλλη μια χρονιά το τραπέζι των Χριστουγέννων ήταν μια απόλυτα οικογενειακή υπόθεση. 

Περισσότερα...
07.05.2013

Duran Duran - Ordinary World

Duran Duran - Ordinary World

Η σημερινή μουσική μας πρόταση είναι ένα πολύ γνωστό και αγαπημένο τραγούδι, ιδιαίτερα δημοφιλές παγκοσμίως και μας αρέσει πολύ!

Περισσότερα...