Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στο Οροπέδιο Μουσών και στον Όλυμπο

Είπαμε, ο Όλυμπος είναι το... βουνό. Πανέμορφος, ρομαντικός, απολαυστικός, ελκυστικός αλλά συνάμα και τρομακτικός κι επικίνδυνος, αν δεν τον σέβεσαι. Όσο ανεβαίνεις και τον επισκέπτεσαι, άλλο τόσο σε τραβάει να ξαναπάς. Απ' όπου και να τον βλέπεις, στέκεται καμαρωτός και σε καλεί... Φαίνεται από διάφορα σημεία της χώρας, καθ' ότι "αρχηγός" των βουνών. Οπότε, αν νιώθεις όπως κι εμείς, δε χάνεις ευκαιρία να τον επισκεφθείς.

DSC03886

Έτσι, η τριμελής ομάδα αποφάσισε για μια φορά ακόμη να τον επισκεφθεί, αλλά μέσω ποιας διαδρομής; Είναι τόσες πολλές που δυσκολεύεσαι να διαλέξεις. Μας έβγαλε από το αδιέξοδο ο αρχηγός. Ναι... ναι... ο ίδιος που ήταν αρχηγός στην προηγούμενη ανάβαση με τη φοβερή ομίχλη, ναι αυτός που ανεβοκατεβαίνει τον Όλυμπο τρέχοντας... Από το Λιτόχωρο μας έδειξε τη ράχη από την οποία θα ανέβουμε στο Οροπέδιο Μουσών, με αφετηρία και τερματισμό τα Πριόνια.

moussa2011 044

"Θα κάνουμε λέει ένα μεγάλο κύκλο υψηλών απαιτήσεων, μέσα;"... "Μέσα", απαντάμε μ' ένα στόμα, μια φωνή. Υπάρχει ένα σηματοδοτημένο μονοπάτι, το οποίο όμως ακόμη δεν έχει αποτυπωθεί στον πεζοπορικό χάρτη πρόσφατης έκδοσης που έχουμε μαζί μας. Όμως ο αρχηγός έχει μαζέψει τις σχετικές πληροφορίες.

Πρωί-πρωί λοιπόν, μετά από ένα δίωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο να 'μαστε στα Πριόνια και 7:15 ξεκινάμε για πάνω. 

DSC02828

Με τα μπατόν και τις φωτογραφικές μηχανές στα χέρια, τα απαραίτητα στο σακίδιο, νερό (προσοχή, είπαμε ότι νερό στον Όλυμπο δεν υπάρχει παρά μόνο στα καταφύγια) παίρνουμε το σηματοδοτημένο με μπλε χρώματα μονοπάτι που ανεβαίνει πολύ απότομα στην αρχή. Η ανηφόρα είναι τέτοια που σου κόβει κυριολεκτικά πόδια και ανάσα. Είναι όμως τόσο δροσερά μέσα στις οξiές και τα πεύκα, είναι τέτοια η διάθεση αλλά και η προδιάθεση (φρόντισε ο αρχηγός γι αυτό) για το τι μας περιμένει επάνω που η ανάσα στρώνει, οι σφυγμοί γίνονται σχεδόν κανονικοί και ανεβαίνουμε... Το μονοπάτι καταπληκτικό, πνιγμένο μέσα στο πράσινο "ισιώνει" για κάμποση ώρα αλλά και πάλι γίνεται πολύ ανηφορικό. Και συνεχίζουμε.

Ανεβαίνουμε τη ράχη Γομαρόσταλος. Ο αρχηγός λέει ότι έτσι κερδίζουμε συνέχεια σε ύψος και σε περίπου 4,5 - 5 ώρες θα 'μαστε στο Οροπέδιο των Μουσών γιατί χασομεράμε συνέχεια για φωτογραφίες... Και πως να μη χασομεράς; Πώς να αφήσεις παραπονεμένα τα τοπία; Να σου και ο γνωστός εχθρός σκάει μύτη, ομίχλη φοβερή. "Ωχ την πατήσαμε πάλι..." Δεν τρέχει τίποτα λέει ο αρχηγός, που εκτός όλων των άλλων που έχουμε πει, είναι και ερασιτέχνης μετεωρολόγος. "Η ομίχλη αυτή", λέει "δε φτάνει πάνω, το πολύ μέχρι τα 1.500-1.700 μέτρα να ανέβει, πάνω θα 'ναι τζάμι, θα χορτάσει το μάτι μας".

moussa2011 148 

DSC02845

Κοιταζόμαστε δύσπιστα, η ομίχλη κάνει παιχνίδια,

DSC02870

απειλεί να μας σκεπάσει αλλά να, μετά από 2 ώρες περίπου ανάβαση, είμαστε απέναντι από το καταφύγιο Ζολώτα, στα 2.000 μέτρα περίπου. Η ομίχλη πραγματικά συμπεριφέρεται όπως αποφάνθηκε ο αρχηγός. Κάτσε και άπλωσε το βλέμμα σου... Απέναντι οι νότιες κορυφές του Ολύμπου, ανατολικά πιο χαμηλά πάντου ομίχλη, αλλά πάνω ψηλά; Για δείτε: Να, η ανατολική πλευρά του Ολύμπου σε όλο της το μεγαλείο. Να ο Μύτικας, ο Παραμύτικας και το Στεφάνι, τα Ζωνάρια και το μεγάλο Λούκι, στέκονται κυριολεκτικά πάνω απ' το κεφάλι σου. Απολαύστε μαζί μας...

DSC02855 

Εντάξει, μπορεί να τα 'χεις ξαναδεί από ψηλά, απ' την κορυφή του Μύτικα, δηλαδή από άλλη οπτική γωνία, όμως τούτη η μεγαλοπρέπεια μόνο από δω φαίνεται. Δε σου κάνει καρδιά να ξεκινήσεις. Θαυμάζεις το μεγαλείο της φύσης! Ωστόσο, πρέπει να συνεχίσουμε την ανάβαση γιατί το πρόγραμμα προβλέπει αυθημερόν επιστροφή.

DSC02886

"Πάμε", λέει ο αρχηγός, θέλουμε 2-3 ώρες μέχρι πάνω, "τόσο πολύ" λέμε εμείς, μα φαίνεται ότι φτάνουμε τόσο κοντά που φαίνονται οι κορυφές.

DSC02901

"Τόσο" επαναλαμβάνει ο αρχηγός και υπόψη, εμείς ανεβαίνουμε στα 2.500 μέτρα περίπου και όχι Μύτικα στα 2.918. Όμως έχουμε ανηφόρα δύσκολη και ψιλοαναρρίχηση σε κάποια σημεία. "Δύσκολη;" ρωτάμε. "Ούτε και γω ξανανέβηκα από δω αλλά σχοινιά δε χρειάζονται" λέει, γελώντας ο Τ (έτσι θα αποκαλείται από δω και μετά ο αρχηγός). Οι συχνές στάσεις για φωτογραφίες βοηθούν στο ξελαχάνιασμα. Τώρα ανεβαίνεις σε τοπίο όπου τα δέντρα αραιώνουν και αρχίζουν να κυριαρχούν τα βράχια. Οι κορυφές φαντάζουν ψιλοχιονισμένες, άρα ήδη το πρώτο χιόνι για φέτος έπεσε, οπότε θα 'ναι ακόμη πιο όμορφα επάνω.

moussa2011 156

Βλέπεις αριστερά και χαμηλά πια το καταφύγιο "Ζολώτας",

DSC02907

από όπου θα περάσουμε κατεβαίνοντας και από κει θα δούμε πανοραμικά τη διαδρομή της ανάβασης,

moussa2011 166

δεξιά τη μεγάλη σάρα που ο Τ κάποτε την κατέβηκε - άκουσον άκουσον! - με τα σκι καταπαγωμένη.

mouss2 2011 270

Πάνω δεξιά, ψηλά, διακρίνεται ο λαιμός (θα 'ρθει και η σειρά του) που ανεβαίνει από τη διαδρομή Γκορτσιά - Οροπέδιο Μουσών,

DSC02875

mouss2 2011 283

πάνω ψηλά, αριστερά, η γνωστή πια εικόνα των κορυφών του Ολύμπου

DSC02906

και ίσια όπως ανεβαίνουμε να και τα "ομορφα" βράχια. Και η ομάδα σκαρφαλώνει... Κάτω δε ο "χαμός"...

DSC02927 

"Σε λίγο φτάνουμε" λέει ο Τ. "Προσέξτε, όταν φτάσουμε πάνω μπορεί με λίγη τύχη να δούμε αγριόγιδα", γι αυτό να κάνουμε ησυχία να μην τα τρομάξουμε. Έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές αυτό. Εννοείται ότι εδώ το κυνήγι δεν επιτρέπεται οπότε όλα είναι πιθανά. Με πολλή προσοχή λοιπόν στα βράχια, σε κάποια σημεία υπάρχει ευτυχώς λίγος πάγος, ανεβαίνουμε αργά ακολουθώντας τα μπλε σημάδια. Κοπιαστικά αλλά σε τραβάει κυριολεκτικά σαν μαγνήτης η κορυφή.

moussa2011 256 

moussa2011 262 

Ούτε καν φανταζόσουν αυτό το πανέμορφο πλάνο που έχεις τώρα μπροστά σου... Είσαι στο Οροπέδιο των Μουσών του Ολύμπου, καλυμμένο ελαφρώς με χιόνι και πριν προλάβεις να απλώσεις το βλέμμα σου να και η... "προφητεία" του Τ να επαληθεύεται.

DSC02961

Ένας κυριολεκτικά "αποδιοπομπαίος τράγος" είναι μπροστά μας, στα 50 μέτρα περίπου, κοιτάζει απέναντι το κοπάδι και "ξερογλείφεται". Τα νέα αρσενικά φαίνεται πως τον διώξαν από το κοπάδι, άρα ο νόμος του ισχυρού κυριάρχησε... και βλέποντάς μας την κοπανάει προς τα κάτω αλλά μακριά από το κοπάδι.

mous 2011 304

DSC02936 

DSC02939 

mous 2011 347 

Μένουμε εκστατικοί σ'αυτή την εικόνα.... στην απόλαυση του τοπίου. Τι να πρωτοθαυμάσεις! Άλλους χαρακτηρισμούς δεν έχω πρόχειρους για να περιγράψω την εικόνα... Ψηλά, η κορυφή του προφήτη Ηλία (το ψηλότερο λένε ξωκκλήσι των Βαλκανίων στα 2.800μ)

DSC02945

DSC02950

και το καταφύγιο Αποστολίδης, χαμηλότερα το καταφύγιο Κάκαλος, ανατολικά πάνω απ' την ομίχλη ο Άθως, περήφανος κι αυτός,

mous 2011 435

λες και "τανιέται" να παραβγεί στον αρχηγό των βουνών και όλα αυτά κάτω απ΄τη "σκιά" του περίφημου Στεφανιού, θαυμάστε το σ'όλη του τη μεγαλοπρέπεια... "Βρε το Δία που καθόταν"! Η σκέψη να ανέβουμε στο Μύτικα, ούτε ως τρελή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Αυτό για να γίνει, πρέπει να διανυκτερεύσεις στο Οροπέδιο...

Ξεκούραση λοιπόν στο καταφύγιο, χαλάρωση, απόλαυση όλων αυτών που βλέπουν τα μάτια σου, ελαφρύ κολατσιό, φωτογραφίες. Έχει μεσημεριάσει για τα καλά, κόσμος πάει κι έρχεται. Δυστυχώς όμως πρέπει να επιστρέψουμε, αλλά τώρα θα "ρολάρουμε" και μέσω καταφυγίου Ζολώτα, θα κατεβούμε στα Πριόνια. Κατεβαίνοντας λοιπόν, βλέπουμε τη διαδρομή που ακολουθήσαμε στην ανάβαση,

DSC02975 

DSC02974

και σε περίπου 1,5 ώρα να 'μαστε στο καταφύγιο. Κόσμος πολύς, θα διανυκτερεύσει προφανώς εδώ κι εμείς κατεβαίνουμε έχοντας πάντα απέναντί μας τη ράχη της ανάβασης αυτοσαρκαζόμενοι οι μεγάλοι για το νέο κατόρθωμα..., ενώ ο Τ γελάει και σιγοντάρει. Ακούμε πολλές φωνές, ομιλίες να 'ρχονται από χαμηλά και αναρωτιόμαστε τι να συμβαίνει άραγε... Δείτε πόσοι ανεβαίνουν ενώ είναι απόγευμα πια για το καταφύγιο, ολόκληρο γκρουπ, κυριολεκτικά "κυκλοφοριακή συμφόρηση".

mous 2011 466

Είναι τέλος Οκτώβρη, Παρασκευή και τελευταίο σαββατοκύριακο που παραμένουν ανοιχτά τα καταφύγια, αλλά κάθε σαββατοκύριακο έτσι γίνεται. Ο Όλυμπος, είπαμε, "τραβάει". Υπάρχουν κάποιοι που ανεβαίνουν πιθανόν πρώτη φορά, ίσως απροπόνητοι που αγκομαχάνε ανεβαίνοντας το σκαλοπατιαστό μονοπάτι (τι πιο φυσικό), οι προπονημένοι τους προσπερνάνε και αυτοί που ζορίζονται λίγο παραπάνω ακούγονται να ρωτάνε "θέλουμε πολύ ακόμη για το καταφύγιο;" Τι να τους πεις... "άντε σε λίγο φτάνετε"... αυτό το λίγο για το ρυθμό και τις δυνατότητές του καθένα μπορεί να 'ναι 2 ώρες, μπορεί να σουρουπώσει και να 'ναι ακόμη στο μονοπάτι, ποιος ξέρει... Υπομονή και ανάσες. Δε σε κυνηγάνε. Δεν το βάζεις κάτω. Η δύναμη της θέλησης σ' όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Αυτό μαζί με τις εντυπώσεις μένει στο τέλος.

Συναντάς και τα αποτελέσματα της χιονοστιβάδας που καταπλάκωσε τα πεύκα πριν μια δεκαετία περίπου... αλλά δείτε και τις κορυφές για μια φορά ακόμη από χαμηλά και χαιρετήστε μαζί μας αυτή την ανεπανάληπτη ομορφιά...

DSC02990

Γεια σου και πάλι αλλά, που 'σαι, θα σου ξανάρθουμε, να μας περιμένεις Όλυμπε!

DSC02977 

Είμαστε τώρα στο επίσης πανέμορφο και σκιερό μονοπάτι του Ενιπέα κοντά στα Πριόνια,

mous 2011 490

ακούμε το κελάρυσμα του νερού, να το ξύλινο γεφυράκι πάνω από το ποτάμι και ο όμορφος καταρράκτης. Δυστυχώς όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος.

mous 2011 494

Ο Τ δεν περίμενε ότι μέσα σε έντεκα ώρες θα κάναμε αυτή τη φοβερή και μοναδική διαδρομή και στις 6 το απόγευμα θά 'μαστε έτοιμοι για επιστροφή στη βάση. "Μπράβο", λέει "και πάλι μπράβο, άξιοι..." υπόψη ότι μας χωρίζουν καμιά 25αριά μέχρι και καμιά 35ριά χρονάκια, οπότε καταλαβαίνετε ... καμάρωμα εμείς! Είμαστε πια στο αυτοκίνητο και επιστρέφουμε γεμάτοι για μια ακόμη φορά με "Όλυμπο" αχ τι όμορφη μέρα ήταν αυτή!

Και φυσικά σχεδιάζουμε την επόμενη εξόρμηση... Καλή μας αντάμωση!

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
15.06.2015

Μοναδικές κρεμάστρες DIY με φυσικά υλικά

Μοναδικές κρεμάστρες DIY με φυσικά υλικά

Τρελαίνομαι για τέτοια DIY projects ακόμα κι αν μένουν μόνο στη λίστα με τα "to do" για καιρό, ακόμα κι αν δεν περνούν ποτέ στη λίστα με τα "done". Και με κάνουν να εύχομαι να είχε η μέρα 30 ώρες!

Περισσότερα...
03.06.2013
Καλοκαιρινή διακόσμηση

Λευκό, γαλάζιο, φυσικό χρώμα ξύλου, καλάμια, ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα, κοχύλια, αστερίες, βότσαλα και οτιδήποτε άλλο χωράει η φαντασία μας και μας θυμίζει καλοκαίρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ντύσουμε το σπίτι μας με την καλοκαιρινή στολή του.

Περισσότερα...
23.01.2013
Αποθηκευτικοί χώροι κάτω από τη σκάλα

Ντουλάπες, παπουτσοθήκες, συρτάρια, ράφια... όσα και να είναι δεν αρκούν ποτέ! Τις περισσότερες φορές μάλιστα όσο περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους έχουμε στη διάθεσή μας, τόσο περισσότερο τους γεμίζουμε. 

Περισσότερα...
11.10.2012
Creativity is inventing, experimenting, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes and having fun.

Mary Loo Cook

05.08.2013
Αδάμ Τσαρούχης - Μια αγάπη για το καλοκαίρι

Ο Αδάμ Τσαρούχης μας προσκάλεσε να δούμε το πρώτο του video clip!

Περισσότερα...
24.10.2013

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Αηλιά Πενταλόφου

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Αηλιά Πενταλόφου

Άλλη μια περιπλάνηση στο όμορφα ελληνικά βουνά ξεκινά. Ανάβαση στον Αηλιά Πενταλόφου, στο Βόιο Κοζάνης.

Περισσότερα...
30.11.2013

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στο Οροπέδιο Μουσών και στον Όλυμπο

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στο Οροπέδιο Μουσών και στον Όλυμπο

Είπαμε, ο Όλυμπος είναι το... βουνό. Πανέμορφος, ρομαντικός, απολαυστικός, ελκυστικός αλλά συνάμα και τρομακτικός κι επικίνδυνος, αν δεν τον σέβεσαι. Όσο ανεβαίνεις και τον επισκέπτεσαι, άλλο τόσο σε τραβάει να ξαναπάς. Απ' όπου και να τον βλέπεις, στέκεται καμαρωτός και σε καλεί... Φαίνεται από διάφορα σημεία της χώρας, καθ' ότι "αρχηγός" των βουνών. Οπότε, αν νιώθεις όπως κι εμείς, δε χάνεις ευκαιρία να τον επισκεφθείς.

Περισσότερα...
26.07.2013
Χειροποίητο φωτιστικό

Και δεν είναι μόνο οι γλάστρες - κονσερβοκούτια που τράβηξαν την προσοχή μας...

Είναι και τα χειροποίητα φωτιστικά με απλά υλικά, όπως ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα, χοντρό σχοινί και σίδερα.

Περισσότερα...
27.12.2016

Χιονόμπαλες από γυάλινα βαζάκια - DIY

Χιονόμπαλες από γυάλινα βαζάκια - DIY

Μια ακόμα δραστηριότητα από το Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης (advent calendar 2016) ήταν οι μικρές μας χιονόμπαλες.

Και συνεργαστήακαμε οι 3 στους 4 για να τις φτιάξουμε, Φίλιππος, μπαμπάς, μαμά! Η Μάγδα μάλλον λίγο ενοχλούσε αλλά ήταν περίεργη να βλέπει τι κάνουμε! Ήταν πολύ πολύ ωραία η διαδικασία!

Περισσότερα...
10.02.2016

Ιδέες για βαλεντίνους

Ιδέες για βαλεντίνους

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου φτάνει όπου να 'ναι. Και παρόλο που στην παρέα του maresei δεν είμαστε fans της γιορτής για τους γνωστούς λόγους (αν θες γιορτάζεις κάθε μέρα και δεν περιμένεις μία συγκεκριμένη μέρα να γιορτάσεις τον έρωτά σου... και είναι και πολύ εμπορική γιορτή κ.λπ. κ.λπ.), φέτος είπαμε να τη δούμε αλλιώς. Η συγκεκριμένη μέρα είναι μια καλή αφορμή για να δημιουργήσουμε για τον έρωτά μας. Αυτό που μας χρειάζεται είναι έμπνευση, καλή διάθεση και χρόνος. Οπότε, ας δούμε με αυτή την οπτική τη συγκεκριμένη μέρα και ας ετοιμάσουμε μικρές εκπλήξεις στο έτερον ήμισυ.

Ιδέες μπορείτε να πάρετε παρακάτω.

Περισσότερα...
12.08.2014

Το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου... μια μέρα πριν μεγαλώσει τελείως...

Το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου... μια μέρα πριν μεγαλώσει τελείως...

ή εναλλακτικά "Ο άνθρωπος που ήθελε να πάει στο φεγγάρι".

Περισσότερα...
21.01.2013
Για μπάνιο με άποψη και στιλ

Προτάσεις διακόσμησης τοίχων έχουμε ξαναδεί είτε με κρεμάστες είτε με κάδρα σε διάφορα σχέδια, μεγέθη και χρώματα είτε με δαντέλες. Κι όλα αυτά για να δώσουμε ένα διαφορετικό στιλ στους τοίχους του σαλονιού, του χωλ ή κάποιου άλλου δωματίου. Σήμερα, όμως, αποφασίσαμε να σκεφτούμε και το μπάνιο μας αλλιώς...

Περισσότερα...
07.02.2016

Dotan - Hungry

Dotan - Hungry

Ένα πολύ ευχάριστο μουσικό ξεκίνημα για τη σημερινή μέρα!

Περισσότερα...
14.10.2013
Open House Thessaloniki 2013

Μετά την περσινή του επιτυχία, το Open House Thessaloniki διοργανώνεται και πάλι στη συμπρωτεύουσα το προσεχές παρασκευοσαββατοκύριακο, 18 - 20 Οκτωβρίου 2013.

Περισσότερα...
06.09.2014
Coldplay - A Sky Full Of Stars

Για να ξεκινήσουμε μουσικά και δυναμικά το πρώτο Σαββατοκύριακο του φθινοπώρου!

Περισσότερα...
18.01.2013

Όσοι αγαπούν τη χειροτεχνία

Όσοι αγαπούν τη χειροτεχνία

και βρίσκονται στην πρωτεύουσα ή στα πέριξ...

Περισσότερα...
21.01.2013

Ειρήνη Σκυλακάκη - Wrong Direction

Ειρήνη Σκυλακάκη - Wrong Direction

Όπως είπαμε νωρίτερα για να είμαστε δημιουργικοί θα πρέπει να πάψουμε να φοβόμαστε τα λάθη. Άλλωστε μερικές φορές οι λάθος κατευθύνσεις είναι αυτές που μας οδηγούν στην επιτυχία. Αυτό συνέβη και στην Ειρήνη Σκυλακάκη..

Περισσότερα...
03.03.2013
8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας

Ευχάριστα νέα για τους λάτρεις των ταινιών κινουμένων σχεδίων επιφυλάσσει η εβδομάδα που μας έρχεται! 

Περισσότερα...
02.11.2014

Vance Joy - Riptide

Vance Joy - Riptide

Ένα από τα κομμάτια που μου φτιάχνει τη διάθεση τον τελευταίο καιρό!

Περισσότερα...
06.05.2013

Carla Morrison - Hasta la piel

Carla Morrison - Hasta la piel

Καλημέρα και καλή εβδομάδα με το χαριτωμένο αυτό κομμάτι της 26χρονης Μεξικανής Carla Morrison.

Περισσότερα...
25.01.2014
James Blunt - Bonfire Heart

"People like us,
we don't need that much
just someone that starts,
starts the spark in our bonfire hearts.."

Από την πρώτη φορά που το άκουσα στο ραδιόφωνο πρόσεξα τους παραπάνω στίχους. Όλο έλεγα θα το ψάξω και όλο το αμελούσα. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και πλέον μπορούμε να το ακούσουμε παρέα, ως ακόμη μια γλυκιά υπενθύμιση του τι έχει πραγματικά αξία για εμάς και τι χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχείς.

Περισσότερα...
12.02.2016

Καρδούλες DIY

Καρδούλες DIY

Σε συνέχεια της τελευταίας μας ανάρτησης περί Αγίου Βαλεντίνου και σχετικών δημιουργιών αλλά και της πρότασης της Δέσποινας για το αφροδισιακό λάδι για μασάζ, έρχονται μερικά πιο συγκεκριμένα DIY projects για το σαββατοκύρικο: Χειροποίητες καρδιές για μεγάλες αγάπες κι έρωτες!

Περισσότερα...
13.01.2013
Hope vs. Fear

H δύναμη της ελπίδας!

Περισσότερα...
06.06.2014

Τα ράφια... "χωνευτά"

Τα ράφια... "χωνευτά"

Αυτή η τεχνική των ραφιών "μέσα στον τοίχο" είναι μια πολύ καλή λύση, πολύ πρακτική, πολύ όμορφη! Σου δίνουν χώρο για αποθήκευση και διακόσμηση, μπορείς να εκμεταλλευτείς και να αναδείξεις γωνιές του σπιτιού, χωρίς να έχεις έπιπλα να προεξέχουν, να μπουκώνουν το χώρο και να σε γεμίζουν μελανιές, όταν είσαι απρόσεκτος. Και δυο-τρεις από εμάς είμαστε επιρρεπείς στους αυτοτραυματισμούς... Τα έπιπλα φταίνε που μετακινούνται από μόνα τους και μπαίνουν μπροστά μας!

Περισσότερα...