Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Η μετάλλαξη ενός βάζου

Οι δημιουργίες με σπάγγο μας αρέσουν και από ότι φαίνεται αρέσουν και σε σας. Ο σπάγγος άλλωστε βγάζει μια αίσθηση παλιού και παράλληλα αυθεντικού στοιχείου που είναι στη μόδα και ταιριάζει πια παντού.

Εννοείται επομένως ότι δε λείπει από το σπίτι μας και από τα εργαλεία για τις χειροποίητες κατασκευές μας. Πού μπορούμε όμως τα τον αποθηκεύουμε έτσι ώστε και να μην μπερδεύεται και να μπορούμε εύκολα να τραβήξουμε όσο χρειαζόμαστε;

Μια ωραία ιδέα έπεσε στο τραπέζι και ο σπάγγος βρήκε νέα θέση σε ένα παλιότερο γυάλινο βάζο από... ελιές.

Η διαδικασία είναι η εξής:

1. Καθάρισμα της ετικέτας του βάζου με ζεστό νερό

2. Δημιουργία τρύπας σε κεντρικό σημείο στο καπάκι με κατάλληλο εργαλείο

3. Ξεδίπλωμα του καλλιτεχνικού ταλέντου και ζωγραφική στο καπάκι

4. Τοποθέτηση του σπάγγου μέσα στο βάζο, περνώντας το ένα άκρο από την τρύπα, έτσι ώστε να εξέχει από το καπάκι και να μπορείς κάθε φορά να κόβεις όσο μεγάλο κομμάτι θέλεις.

Φαίνεται απλό και πιστέψτε με, είναι. Δοκιμάστε το!

Φωτογραφία: pinterest

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
08.05.2013
Ένα λευκό τριαντάφυλλο..

Μια γλυκιά χειρονομία αρκεί για να σου φτιάξει τη μέρα στο γραφείο..

Περισσότερα...
10.01.2013

Τέλος εορτών... επιστροφή στην πραγματικότητα

Τέλος εορτών... επιστροφή στην πραγματικότητα

Το σπίτι ξεστολίστηκε, τα χριστουγεννιάτικα μαζεύτηκαν και βρήκαν και πάλι τη θέση τους στο πατάρι, η προσμονή για τον ερχομό των εορτών έχει γίνει πια μια ανάμνηση, όπως και οι ατελείωτες στιγμές με φίλους εντός και εκτός σπιτιού. Τα γλυκά μόνο μένει να τελειώσουν, γιατί κουραμπιέδες, μελομακάρονα και σοκολατόπιτες μας... ταλαιπωρούν ακόμα. Ε τι... να τα αφήσουμε να χαλάσουν; Να τα πετάξουμε; Κρίμα είναι!

Περισσότερα...
01.11.2012

Guns n' Roses - November Rain

Guns n' Roses - November Rain

Το πιο ταιριαστό τραγούδι στην πρώτη βροχερή ημέρα του Νοεμβρίου!

Καλή μας ημέρα και καλό μήνα!

22.11.2013
Maria Mena - I was made for loving you

Ώρα για μουσικό διάλειμμα!

Περισσότερα...
18.02.2014

London Fashion Week 2014

London Fashion Week 2014

London Street Style calling..

Περισσότερα...
16.08.2013

Τα σταφύλια

Τα σταφύλια

Αυτά τα σταφύλια σίγουρα δεν είναι τα "Σταφύλια της οργής" αλλά τα σταφύλια της γλύκας. Έτσι τα ονομάζει ο παραγωγός τους που επί χρόνια φροντίζει το κλήμα, μαζεύει τα σταφύλια και τα μοιράζει σε φίλους και γνωστούς. Οι περισσότεροι τα περιμένουν πως και πως κάθε Αύγουστο, μαζί με τους κολιούς και τα τονάκια.

Περισσότερα...
26.05.2013

Ένα τζάκι το καλοκαίρι

Ένα τζάκι το καλοκαίρι

Συνδυάζει όσα τόσο μας αρέσουν! Βιβλία, παλιές καρέκλες και την αγαπημένη μου υδρόγειο σφαίρα ως διακοσμητικό στοιχείο του χώρου.

Περισσότερα...
26.04.2013

Iyeoka - Simply Falling

Iyeoka - Simply Falling

Η Iyeoka Okoawo ξεχωρίζει για την υπέροχη φωνή της και τις πολλαπλές ιδιότητες. Είναι Νιγηριανή - Αμερικανίδα, ποιήτρια, καλλιτέχνης, τραγουδίστρια, ακτιβίστρια.. .Έχει υπάρξει και εκπαιδεύτρια στο TEDGlobal Fellow το 2010.

Περισσότερα...
14.01.2014

Σουφλέ - έκπληξη!

Σουφλέ - έκπληξη!

Άλλη μια γευστική έκπληξη για τους συναδέλφους στο γραφείο!

Περισσότερα...
01.08.2014

Και μπαίνουμε στον Αύγουστο...

Και μπαίνουμε στον Αύγουστο...

Ο χρόνος προχωράει ακάθεκτος (δεν μπορούσε να κρατάει λίγο παραπάνω το καλοκαίρι;) και αισίως μπαίνουμε στον Αύγουστο! Τελευταίος και για πολλούς, ο καλύτερος μήνας του καλοκαιριού! Ειδικά αν είναι ο μήνας που ξεκινούν οι διακοπές μας...

Εμείς τον υποδεχόμαστε ρομαντικά, νοσταλγικά, καλοκαιρινά με ένα θαλασσινό τοπίο που θα κοσμεί την επιφάνεια εργασίας μας για 30 (ημέρες) και σήμερα!

Περισσότερα...
05.09.2012
Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

25.09.2014

Of Monsters and Men - Dirty Paws

Of Monsters and Men - Dirty Paws

Μπορώ να το ακούω συνέχεια!

Περισσότερα...
17.12.2013

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Χριστούγεννα χωρίς γλυκά γίνονται; Δεν γίνονται!

Έτσι, μετά τα μελομακάρονα της Σοφίας και τα κουλουράκια κανέλας, ήρθε η ώρα για τους κουραμπιέδες της μητέρας! Το είχα υποσχεθεί άλλωστε, έναν χρόνο πριν ότι φέτος θα είμαι δίπλα της κατά την παρασκευή των παραδοσιακών γλυκών των Χριστουγέννων.

Περισσότερα...
27.03.2014

Chinawoman - Nothing to Talk About

Chinawoman - Nothing to Talk About

Ένα νέο κομμάτι που δύσκολα περνά απαρατήρητο..

Περισσότερα...
23.11.2012

ORIGAMI

ORIGAMI

Έργο του Δημήτρη Δάλα, ομιλητή στην εκδήλωση

Η παρακολούθηση μιας απογευματινής εκδήλωσης πριν λίγες εβδομάδες στάθηκε η αφορμή να ανακαλύψω την τεχνική ORIGAMI. Πρόκειται για μια τεχνική διπλώματος χαρτιού με διάφορους τρόπους, με στόχο να παίρνει σχήματα και να αποκτά μορφές.

Περισσότερα...
22.12.2012

Συσκευασίες δώρων με φωτογραφίες

Συσκευασίες δώρων με φωτογραφίες

Μια ωραία ιδέα για τα δώρα των εορτών είναι να προσθέσετε στις συσκευασίες το προσωπικό σας στιλ μέσα από φωτογραφίες δικές σας, των φίλων σας ή φωτογραφίες από κοινές σας στιγμές.

Περισσότερα...
29.06.2014

Η αξέχαστη φεγγαροβραδιά - Πανσέληνος του Αυγούστου 2013

Η αξέχαστη φεγγαροβραδιά - Πανσέληνος του Αυγούστου 2013

Η πανσέληνος του Αυγούστου, είναι ένα από τα γεγονότα που κάθε καλοκαίρι οι απανταχού ρομαντικοί το περιμένουμε πως και πως. Το πιο φωτεινό φεγγάρι του έτους!

Σε διάφορες περιοχές της χώρας διοργανώνονται εκδηλώσεις και ο κόσμος έχει την ευκαιρία να χαρεί τη φωτεινή βραδιά, με μουσική, με θέατρο, με ό,τι τραβάει η καρδιά του, επιλέγοντας την αντίστοιχη εκδήλωση.

Περισσότερα...
15.10.2012
Think twice

Πόσες φορές τυχαίνει στην καθημερινότητά μας να εκνευριζόμαστε με κάτι που συμβαίνει ή κάτι που μαθαίνουμε τόσο στις επαγγελματικές όσο και στις προσωπικές μας συναναστροφές...

Περισσότερα...
08.10.2012

Η προετοιμασία των νέων εξερευνητών

Η προετοιμασία των νέων εξερευνητών

Μετά την κατάκτηση των κορυφών στο Πάπιγκο, έρχεται η ώρα για νέες φθινοπωρινές εξορμήσεις σε βουνά και σε λαγκάδια! Η ανυπομονησία είναι μεγάλη και η προετοιμασία των κατάλληλων εφοδίων απαραίτητη. Με μεγαλύτερη εμπειρία τώρα πια μπορώ να σας πω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον εξοπλισμό που πρέπει να έχετε μαζί σας.

Περισσότερα...
28.02.2013

Στα Τέμπη του Νέστου

Στα Τέμπη του Νέστου

Τα Τέμπη του Νέστου είναι ένα από εκείνα τα σχεδόν άγνωστα σημεία της Ελλάδας που αν δεν μένεις στη Θράκη ή δεν έχεις κάνει φαντάρος (ΟΚ, οι άντρες!) ή φοιτητής στη Θράκη ώστε να τα διασχίσεις με το τρένο ή να τα περπατήσεις, πιθανότατα δεν τα γνωρίζεις. Ίσως να έχεις δει ή ακούσει κάτι, ίσως και να έχεις διαβάσει σχετικά σε κάποια από τις περίπου 44,900 ιστοσελίδες που κάποια στιγμή έχουν γράψει κάτι γι'αυτά.

Περισσότερα...
30.11.2012
Αποχαιρετώντας το φθινόπωρο

Νωρίτερα σήμερα στα Εξωτικά Ιωάννινα!

Όπως βλέπετε προηγήθηκε "βροχή" από πλατανόφυλλα. Αποχαιρετάμε το φθινόπωρο λοιπόν με μια χαρακτηριστική εικόνα της εποχής..

19.02.2017

Πώς να οργανώσετε τα κοκαλάκια της μικρής σας πριγκιπέσσας - DIY project

Πώς να οργανώσετε τα κοκαλάκια της μικρής σας πριγκιπέσσας - DIY project

Μια βροχερή Κυριακή σαν τη σημερινή είναι ευκαιρία να φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά μας κάτι χαρούμενο, λαμπερό αλλά και χρήσιμο. Και μάλιστα με ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και φτηνά υλικά: τα ρολά από χαρτί κουζίνας ή υγείας.

Η κατασκευή είναι πολύ απλή, οπότε ευνοείται η συμμετοχή του παιδιού. Αν έχει το περίγραμμα στα χαρτόνια, τα κόβει, τα κολλάει κ.λπ. Θέλει προσοχή μόνο με το πιστόλι σιλικόνης γιατί είναι ζεστό αλλά και αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Περισσότερα...
16.05.2013
10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Για τους φίλους των βιβλίων στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές, υπάρχει ένα καλό νέο! Σήμερα, 16 Μαΐου 2013, ξεκινά η 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...
21.05.2013
Προσκλητήρια γάμου με εναλλακτικό ύφος

Για όλους εσάς που σχεδιάζετε το γάμο σας και τρέχετε για εκκλησία, νυφικό, κοστούμι, προσκλητήρια, μπομπονιέρες και .... (η λίστα δεν έχει τελειωμό) ... σας έχουμε μια εναλλακτική πρόταση για τα προσκλητήρια του γάμου σας.

Περισσότερα...