Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Φτιάχνουμε λιχουδιές και περιμένουμε κόσμο! (Μέρος 3ο)

Μπουφές χωρίς αλμυρά εδέσματα γίνεται;

Συνταγή Νο 1

Αλμυρό κέικ με χαλούμι και ελιές (Αριστερά στη φωτογραφία)

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο χαλούμι
  • 1 φλιτζάνι πράσινες και μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τα τριμμένα τυριά, το μπέικιν πάουντερ, το μπέικον και τις ελιές. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

——————-

Συνταγή Νο 2

Αλμυρό κέικ με κοτόπουλο (Δεξιά στη φωτογραφία)

Υλικά

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο βρασμένο στήθος κοτόπουλου
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊδανός
  • αλάτι
  • αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, τα τυριά, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το κοτόπουλο, το μαϊδανό και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

Extra Tip: Όταν βγάλουμε τα κέικ από το φούρνο, περιμένουμε να περάσει λίγη ώρα πριν τα ξεφορμάρουμε και τα κόψουμε σε μερίδες.

Σημείωση: Οι παραπάνω συνταγές των αλμυρών κέικ περιέχονται στο ένθετο Extra Gourmet της Κυριακάτικης Εφημερίδας, με θέμα "Υπέροχες συνταγές για κέικ & μάφινς".

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Φεβρουάριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    
25.10.2012
Τι να φορέσω αύριο

Ενδυματολογική πρόταση για την Παρασκευή στο γραφείο! Casual & chic! Ετοιμάστε τα ρούχα σας για να κερδίσετε χρόνο αύριο το πρωί!

Περισσότερα...
04.03.2013
Κυνήγησε τα όνειρά σου

Η πρώτη ολόκληρη εβδομάδα του νέου μήνα, του πρώτου μήνα της άνοιξης. Αν δεν είναι και τώρα η ευκαιρία μας να το πάρουμε απόφαση και να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας, πότε θα είναι;

Περισσότερα...
09.12.2013

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - Φωτιστικό

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση - Φωτιστικό

Αν εν όψει των εορτών δε θέλετε να στολίσετε δέντρο ή έστω μόνο δέντρο, μια καλή ιδέα είναι να στολίσετε ένα άλλο κεντρικό σημείο του σαλονιού σας, όπως το φωτιστικό σας.

Ιδιαίτερα, αν διαθέτετε ένα φωτιστικό σιδερένιο ή γενικότερα μεταλλικό σε vintage ή country εκδοχή, σας έχουμε μια εξαιρετική πρόταση.

Περισσότερα...
30.01.2014

Ένα φυσικό παγοδρόμιο στο δρόμο Γρεβενών - Καλαμπάκας

Ένα φυσικό παγοδρόμιο στο δρόμο Γρεβενών - Καλαμπάκας

Φεύγοντας από Γρεβενά και ταξιδεύοντας προς Τρίκαλα συναντάς ένα εκπληκτικό τοπίο, στο οποίο κυριαρχεί ο ο Βενέτικος ποταμός, παραπόταμος του Αλιάκμονα. 

Περισσότερα...
22.03.2014
James Blunt - Heart to Heart

Πολύ χαιρόμαστε κάθε φορά που λαμβάνουμε μηνύματα από εσάς με σχόλια και προτάσεις. Αυτό συνέβη και όταν πριν λίγες μέρες λάβαμε ένα μήνυμα από μια σχετικά νέα φίλη του maresei.gr, τη Μαρία Λ., με την εν λόγω μουσική πρόταση. 

Περισσότερα...
18.01.2013

Πάμε για πεζοπορία

Πάμε για πεζοπορία

στο πιο κοντινό ποτάμι...

Περισσότερα...
28.09.2012
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πολύ καλή ευκαιρία για ένα διαφορετικό σαββατοκύριακο!

Περισσότερα...
30.03.2013
Το DIY project του σαββατοκύριακου

Να μια ωραία ιδέα για ένα δημιουργικό σαββατοκύριακο. Εκτός από τις ποδηλατοβόλτες και τα καφεδάκια του σαββατοκύριακου, μπορούμε επιτέλους να αξιοποήσουμε το μηχανισμό του σπασμένου καθρέφτη, προσαρμόζοντας ένα πορτατίφ ή μία λάμπα και δημιουργώντας ένα μοναδικό χειροποίητο φωτιστικό για το κομοδίνο ή το γραφείο.

Περισσότερα...
26.05.2013

Ένα τζάκι το καλοκαίρι

Ένα τζάκι το καλοκαίρι

Συνδυάζει όσα τόσο μας αρέσουν! Βιβλία, παλιές καρέκλες και την αγαπημένη μου υδρόγειο σφαίρα ως διακοσμητικό στοιχείο του χώρου.

Περισσότερα...
22.02.2013
It's Friday

Μπορεί να βρέχει πάλι, αλλού να χιονίζει.. Ελπίζουμε να υπάρχουν και μέρη με ηλιόλουστες καλημέρες!

Περισσότερα...
08.12.2012
Art de la table - Κυριακάτικη πρόταση

Η δική μας πρόταση για την αυριανή Κυριακή!

Περισσότερα...
21.11.2013

To ριζότο της αναμονής

To ριζότο της αναμονής

Μια δημιουργική παραλλαγή της εξαιρετικής συνταγής της αγαπημένης μου φίλης, που μεταξύ άλλων ακούει και στο ψευδώνυμο "Dear".

Περισσότερα...
29.04.2015

"Searching for Sugar Man" από τη Φωτεινή

"Searching for Sugar Man" από τη Φωτεινή

Ναι, ήρθε το έναυσμα για την 1η μου απόπειρα στην αρθρογραφία. Και αν αρέσει στην ομάδα του maresei, θα είναι ο λόγος να φτάσουν όσα γράφω στην οθόνη σας :). Δεν είναι άλλο, παρά η επιθυμία μου να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με μια διαφορετική ταινία που έφτασε στα χέρια μου και με συγκίνησε απρόσμενα. Περισσότερο ντοκιμαντέρ θα τη χαρακτήριζα, αλλά σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. Ντοκιμαντέρ όχι εκπαιδευτικό, αλλά βιογραφικό. Και μόλις τώρα, που την είδα, ανακαλύπτω την ιστορία και τα διάφορα κινήματα γύρω από τη μορφή του ατόμου που αφορά.

Περισσότερα...
24.02.2013

Maroon 5 - Sunday Morning

Maroon 5 - Sunday Morning

Το πρωί της Κυριακής είναι εδώ και o καιρός σε αρκετές περιοχές είναι ακόμη βροχερός, αλλά δεν πτοούμαστε! Ξεκινάμε την ημέρα μας με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση και αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας και στις επιθυμίες του.

Περισσότερα...
21.11.2012
Quote

Ας χορέψουμε λοιπόν..

Περισσότερα...
13.11.2012

Ένας διαφορετικός γιακάς

Ένας διαφορετικός γιακάς

Βάλτε φαντασία και αξιοποιήστε παλιά σας ρούχα!

Περισσότερα...
27.11.2012
Χάρτινοι γερανοί

Χάρτινοι γερανοί! Λένε πως αν κάνεις 1000, μια επιθυμία σου θα γίνει πραγματικότητα.

Τώρα που ήρθε και το ειδικό χαρτί που παρήγγειλα ποιος με πιάνει! Απανταχού φίλοι origami ενωθείτε...

Περισσότερα...
27.11.2012
Γλυκό του κουταλιού

Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε ένα γλυκό κουταλιού μαζί με τον απογευματινό ελληνικό καφέ;

07.04.2014

Το γκρι σακάκι

Το γκρι σακάκι

Πριν λίγες μέρες έκανα την πρώτη ανοιξιάτικη αγορά μου για φέτος. Σε μια εξόρμηση στην αγορά μετά από πολύ καιρό - δεν είχα βγει καθόλου εδώ και μήνες στην αγορά, οπότε στην πρόσφατη βόλτα μου η ανάγκη να ψωνίσω κάτι ήταν σχεδόν επιτακτική - αγόρασα ένα γκρι σακάκι. Φοριέται με τα πάντα, σκέφτηκα! Μου άρεσε, μου έστρωσε, το πήρα... Αλλά δεν το φόρεσα ακόμα.

Κι έτσι αφιέρωσα λίγο χρόνο χθες βράδυ και αναζήτησα στο Pinterest τρόπους να αξιοποιήσω το καινούριο μου απόκτημα. Κι επειδή ένα γκρι σακάκι (ή κάποιο άλλο εξίσου ουδέτερου χρώματος) υπάρχει σε πολλές γυναικείες ντουλάπες, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τις εμφανίσεις που ξεχώρισα.

Περισσότερα...
29.03.2014

Μια τούρτα - αφιέρωση

Μια τούρτα - αφιέρωση

Αυτή η τούρτα δεν είναι μια συνηθισμένη τούρτα γενεθλίων, μια τούρτα που παρασκευάστηκε με μόνο σκοπό να μπουν πάνω τα κεράκια, να τα σβήσει η εορτάζουσα και να τη χαρούν αργότερα οι καλεσμένοι της. Αυτή η τούρτα είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Είναι μια τούρτα αφιέρωση. Κάποιοι μπορεί να αφιερώνουν στους αγαπημένους τους τραγούδια, κάποιοι άλλοι ποιήματα ή στιχάκια και κάποιοι άλλοι προχωρούν ακόμα πιο πέρα και αφήνουν την έμπνευση και τη δημιουργικότητα να τους οδηγεί.

Περισσότερα...
02.09.2012
Σταφύλια από τον κήπο σου...

Γευστική έκπληξη για τους συναδέλφους στο γραφείο! 

Περισσότερα...
24.02.2015

Καρναβάλι Ξάνθης 2015 - Εκτενής φωτογραφική ανταπόκριση

Καρναβάλι Ξάνθης 2015 - Εκτενής φωτογραφική ανταπόκριση

Πενήντα χρόνια μετρούσε φέτος το καρναβάλι της Ξάνθης, που για άλλη μια φορά ήταν εκπληκτικό! Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και μόνιμοι κάτοικοι κάθε ηλικίας βρέθηκαν στην πανέμορφη πόλη και φυσικά στην αποκριάτικη παρέλαση είτε ως συμμετέχοντες είτε ως θεατές (που νομίζω πως θα 'θελαν πολύ να είναι συμμετέχοντες).

Περισσότερα...
11.03.2013

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Μέτρησα

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Μέτρησα

Μετά τη χθεσινή αναφορά στο νέο τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, το μυαλό μου άρχισε να τρέχει σε όλα εκείνα τα τραγούδια της που έχουμε αγαπήσει και χιλιοτραγουδήσει.

Περισσότερα...
01.12.2013

Καλωσορίζουμε τον Δεκέμβριο με νέο wallpaper

Καλωσορίζουμε τον Δεκέμβριο με νέο wallpaper

Για να μπαίνουμε στο κλίμα των εορτών που έρχονται, τι λέτε να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα του χειμώνα με ένα γλυκό και γιορτινό wallpaper;

Περισσότερα...