Σπιτικές μπάρες δημητριακών με βρώμη και μήλα
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα θρεπτικό και νόστιμο σνακ!
Καιρό ήθελα να φτιάξω σπιτικές μπάρες δημητριακών! Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε την περασμένη Τετάρτη. Είχα βλέπετε αρκετά μήλα στο ψυγείο και δεν ήθελα να χαλάσουν. Ζήτησα λοιπόν τη συνταγή από μια φίλη που φτιάχνει συχνά μπάρες για τη μικρή της κόρη και ανέλαβα δράση!
Τολμήστε το κι εσείς και θα με θυμηθείτε!
Υλικά:
- ½ κιλό βρώμη
- 6-7 μήλα
- μια κουταλιά σούπας ταχίνι (προαιρετικό)
- μια κουταλιά (ή δύο) σούπας μέλι
- λίγη κανέλα
- λίγη κουβερτούρα ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
- μερικά κράνμπερι αποξηραμένα ή εναλλακτικά σταφίδες (προαιρετικό)
- λίγα αμύγδαλα ψιλοκομμένα (προαιρετικό) ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μήλα σε μικρά κομματάκια.
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν κατά το ήμισυ περίπου τα μήλα.
- Τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα λιώνουμε είτε με ένα πιρούνι είτε με το εργαλείο που λιώνουμε τις πατάτες σε πουρέ.
- Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε τη βρώμη, προσθέτουμε τα μήλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε το μείγμα.
- Το ισιώνουμε να γίνει ένα ορθογώνιο πάχους περίπου 1cm.
- Το βάζουμε στο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες.
- Βάζουμε τις μπάρες σε ένα τάπερ και τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!