Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

34oς Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας και όχι μόνο…: Μια ανεπανάληπτη εμπειρία

Για όσους μας παρακολουθείτε σε facebook και instagram είδατε ήδη κάποιες φωτογραφίες μας από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας την περασμένη Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. Σήμερα θα σας περιγράψω αναλυτικά την εμπειρία μου.

Ούτε καν είχε περάσει ποτέ απ' το νου μου ότι θα ζούσα τέτοιες στιγμές έντασης, γλυκιάς αγωνίας, παράξενης συγκίνησης με την έμμεση συμμετοχή μου στα δρώμενα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 13/11/2016. Εξηγούμαι λοιπόν... Ένταση κατά τη διάρκεια του αγώνα των 10 χιλιομέτρων στον οποίο συμμετείχα, συγκίνηση μόλις πέρασα την είσοδο του Καλλιμάρμαρου τερματίζοντας... Καλά τι ήταν αυτό; Να νιώθεις ξαφνικά τα πόδια σου βαριά απ' το πρωτόγνωρο αυτό συναίσθημα... Και αγωνία, πολλή αγωνία για τους φίλους που τρέχανε τον αυθεντικό Μαραθώνιο με τις πολλές δυσκολίες της διαδρομής, για το αν, πότε και πώς θα τερματίζανε. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Επανέρχομαι στα δικά μου λοιπόν. Είχα περάσει 4-5 φορές συνολικά έξω από το Καλλιμάρμαρο, το θαύμαζα και ως εκεί. Ποιος θα μου το έλεγε ότι θα τερμάτιζα εκεί αγώνα δρόμου. Και όμως προέκυψε και τώρα το θέμα είναι πότε θα περάσει ένας χρόνος (αν και δεν συμφέρει ηλικιακά), για να ξανατρέξω και να τερματίσω στο Καλλιμάρμαρο. Και σε τι αγώνα; 10 χιλιόμετρα; Λίγο μου φάνηκε και αφού δεν έχει ημιμαραθώνιο (που τον "έχω"), μήπως πρέπει να ετοιμάζομαι για τον μεγάλο, τον αυθεντικό κι εγώ; Ε, αν γίνει κι αυτό και τα καταφέρω, τότε ποιος με φτάνει, στα μισά των δεύτερων -ήντα μου να το ζήσω, χε χε χε... Τέλος πάντων, έτρεξα, το ευχαριστήθηκα και περιμένοντας τους Μαραθωνοδρόμους όλο τέτοιες σκέψεις με βασάνιζαν.

Πάρα πολλοί θεατές, φίλοι, συγγενείς των αθλητών, αθλητές των 5 και 10 χιλιομέτρων που είχαν τερματίσει όπως κι εγώ αλλά και λάτρεις τέτοιων αγώνων κατέκλυσαν τις κερκίδες του σταδίου και όλοι περιμέναμε. Προηγήθηκαν εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 120 χρόνων από την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων του 1896 με την παρουσία των Ελλήνων Ολυμπιονικών του Ρίο και παλαιότερων, αναμένοντας τους Μαραθωνοδρόμους. Οι πρώτες θέσεις είναι κλεισμένες από τους Κενυάτες δεν το συζητάμε, καλά τι αθλητές είναι αυτοί; Γεννημένοι να τρέχουν, γαζέλες κυριολεκτικά και να ο πρώτος σε 2 ώρες και 12 λεπτά περίπου τερματίζει εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων και ακολουθούν άλλοι 9 νομίζω μέχρι που στην 10η θέση γενικής κατάταξης τερματίζει και ο μόνιμος τα τελευταία χρόνια Έλληνας νικητής και ακολουθούν και άλλοι και άλλοι και όσο περνάει η ώρα, οι τερματισμοί πολλαπλασιάζονται και αρχίζουν να τερματίζουν και τα φιλαράκια σιγά σιγά. Εγώ φωτογραφίζω τερματισμούς αλλά η σκέψη μου εκεί... Αν έτρεχα κι εγώ άραγε μετά από μια καλή προετοιμασία θα τερμάτιζα; Όποιος τερματίζει είναι με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη, και ας έχουν περάσει και 4 ώρες περίπου από την εκκίνηση, και ας πονάνε τα πόδια. Κι εμάς μας πονάνε τα χέρια από το παρατεταμένο χειροκρότημα και πάμε στις 5 ώρες και οι τερματισμοί τέλος δεν έχουν. 17 χιλιάδες και βάλε οι συμμετοχές του Μαραθωνίου, ενώ σε όλους τους αγώνες έφτασαν τις 50.000. Διέκρινα τρεις ιερείς να τερματίζουν, άτομα με ειδικές ικανότητες, με αμαξίδια, υπέρβαροι, τραυματίες και όμως όλοι τερματίζουν και εγώ να αναρωτιέμαι, θα τρέξω του χρόνου, θα τρέξω; Να το σκέφτομαι συνέχεια... Αλλά να το λες εύκολο είναι, να το πραγματοποιήσεις όμως; Μακάρι να μπορέσω, να νιώσω και γω αυτή τη χαρά που βλέπω στα μάτια όλων αυτών που τερματίζουν, τι είναι εξάλλου τα 42.197 μέτρα; Χα χα χα... Είτε είναι η πρώτη τους φορά είτε η δεύτερη είτε η 5η, 10η, 15η, κάθε φορά λένε είναι σαν να είναι η πρώτη φορά. Η εμπειρία βέβαια αφενός είναι σημαντικός παράγοντας, η προπόνηση και η ψυχή αφετέρου απαραίτητα. Βέβαια καθοριστικός παράγοντας είναι και η κατάσταση που θα βρεθείς εκείνη τη μέρα για την ολοκλήρωση ενός τέτοιου αγώνα. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε οι έμπειροι Μαραθωνοδρόμοι ότι "ο Μαραθώνιος αρχίζει μετά το 30στό χιλιόμετρο".

Σε κάθε περίπτωση όλα ήταν συναρπαστικά ειδικά για εμάς που βρεθήκαμε για πρώτη φορά σε αυτή την τεράστια αθλητική γιορτή! Κλείνω με λίγες φωτογραφίες και μαζί ...την ευχή και την ελπίδα να είμαι ξανά εκεί του χρόνου.

ama2016 1
Στην έκθεση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στο κλειστό Tae Kwon Do Φαλήρου.

ama2016 2
Στην αφετηρία των 5 χιλιομέτρων.

ama2016 6
Βράβευση της νικήτριας του Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

ama2016 7
Έλληνες ολυμπιονίκες και αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

ama2016 9
Οι τρεις πρώτοι Κενυάτες Μαραθωνοδρόμοι.

Θοδωρής

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
24.02.2013

Μια βόλτα στις πηγές Λούρου

Μια βόλτα στις πηγές Λούρου

Το έχουμε ξαναπεί ότι το Σαββατοκύριακο μας αρέσουν οι κοντινές εξορμήσεις στη φύση για πεζοπορία, για βόλτα και φωτογράφιση, για να ένα πικ νικ ή έστω μια βόλτα στο πλησιέστερο χιονοδρομικό κέντρο.

Σήμερα λοιπόν σας ξεναγούμε σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία λίγο έξω από τα Ιωάννινα ιδανική για περίπατο στη φύση, φωτογραφίες, πικ νικ και βουτιές.

Περισσότερα...
30.11.2012

Dean Martin - Papa loves mambo

Dean Martin - Papa loves mambo

Μια που για αρκετούς είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας, ας ανέβουμε λίγο!

Περισσότερα...
05.06.2013

Στολισμός γάμου σε αποχρώσεις λευκού - κίτρινου

Στολισμός γάμου σε αποχρώσεις λευκού - κίτρινου

Το λευκό και το κίτρινο είναι ένας πολύ όμορφος και αρκετά πρωτότυπος χρωματικός συνδυασμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το στολισμό του γάμου σας.

Περισσότερα...
17.01.2013
Bonjour!

Καλημέρα αλά γαλλικά!

Περισσότερα...
02.09.2014

Ο τοίχος του παιδικού δωματίου

Ο τοίχος του παιδικού δωματίου

Τελευταία αυτή η ιδέα μας βασάννισε αρκετά. Τι να κάνουμε με το παιδικό δωμάτιο; Να βάψουμε έναν τοίχο; Γαλάζιο; Θαλασσί; Οινοπνευματί; Μπλε; Πολύ αγορίστικο... Κάτι πιο ουδέτερο και συνάμα φωτεινό και συνάμα ευκολοσυνδύαστο και συνάμα δροσερό...; Όλα τα θέλαμε και αφού ψάξαμε στα χρωματοπωλεία όλης της πόλης για το τέλειο χρώμα, καταλήξαμε σε ένα μπλε-πράσινο, το χρώμα του νερού στο Ιόνιο. Ούτε μπλε ούτε πράσινο ούτε τιρκουάζ... το χρώμα των υπέροχων νερών σε κάποια σημεία του Ιονίου. 

Περισσότερα...
15.10.2013
Αγαπημένο snack

Μια μπανάνα, καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, λιναρόσπορος, ηλιόσποροι και κολοκυθόσποροι μπερδεύονται σε ένα βαθύ μπολ με ταχίνι, μέλι και κανέλα και αποτελούν ένα αγαπημένο γεύμα για διάφορες ώρες της ημέρας. Κυρίως για το πρωί ή για νωρίς το απόγευμα!

Περισσότερα...
16.04.2013
Μετατρέψτε παλιές καρέκλες και σκαμπό σε κομοδίνα

Έχουμε δει κατά καιρούς πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά μια παλιά καρέκλα για να δημιουργήσουμε μια όμορφη γωνιά στο σπίτι σε ρετρό εκδοχή, τόσο για τους λάτρεις των ανοιχτών και ζωηρών αποχρώσεων όσο και για όσους αγαπούν τη μονοχρωμία και τα μεταλλικά χρώματα. Έχουμε επίσης δει πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε μια μικρή ξύλινη σκάλα στο χώρο της κρεβατοκάμαρας, δίπλα στο κρεβάτι, δίνοντάς της το ρόλο του κομοδίνου. Μπορούμε όμως να συνδυάσουμε κάπως αυτές τις τεχνικές, έτσι ώστε να αλλάξουμε τα κομοδίνα στην κρεβατοκάμαρά μας φέρνοντας έναν αέρα ανανέωσης στο χώρο μας;

Περισσότερα...
24.06.2013
Monday

Η σημερινή Δευτέρα είναι από αυτές που μας αρέσουν, μια και για τους περισσότερους από μας ισοδυναμεί με περισσότερο ύπνο, καφεδάκι, ηλιοθεραπεία ή βόλτες στον ήλιο και περισσότερο χρόνο για ό,τι άλλο μας αρέσει.. πάντα με καλή παρέα!

Περισσότερα...
16.01.2014

Όσκαρ 2014: Οι υποψηφιότητες

Όσκαρ 2014: Οι υποψηφιότητες

Οι φετινές υποψηφιότητες για τα Όσκαρ ανακοινώθηκαν πριν από λίγο..

Περισσότερα...
26.01.2013

Ρεπορτάζ στην κουζίνα για ένα σούπερ πρωινό

Ρεπορτάζ στην κουζίνα για ένα σούπερ πρωινό

Για να μη νομίζετε ότι μένουμε στα λόγια, οι φωτογραφίες απεικονίζουν το σημερινό πρωινό μας.

Περισσότερα...
09.12.2012
Πρωινό Κυριακής

Μέρες τώρα σκεφτόμουν να ξαναρχίσω τους φρέσκους χυμούς με διάφορα φρούτα εποχής αλλά όλο κάτι τύχαινε και με τη συνεχή δικαιολογία του ότι δεν προλαβαίνω, άφηνα τα φρούτα παραπονεμένα και ειδικά τα ρόδια είχαν γίνει σχεδόν διακοσμητικά!

Περισσότερα...
14.03.2013

Διακόσμηση με ανοιξιάτικη διάθεση (ΙΙ)

Διακόσμηση με ανοιξιάτικη διάθεση (ΙΙ)

Όσο σταθεροποιούνται οι καλές για την εποχή θερμοκρασίες και όσο ο ήλιος λάμπει και η μέρα μεγαλώνει, τόσο περισσότερο νιώθουμε την ανάγκη να φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι μας. Ήδη είδαμε κάποιες ιδέες ανανέωσης του σπιτιού, με σκοπό να αποκτήσει πιο ανάλαφρη εικόνα αλλά το θέμα "διακόσμηση" είναι ανεξάντλητο. Έτσι σήμερα επανερχόμαστε δριμύτεροι με ιδέες και προτάσεις για το πώς θα φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι μας.

Περισσότερα...
21.01.2013

Je Ne Veux Pas Travailler

Je Ne Veux Pas Travailler

Το Σαββατοκύριακο όσο γεμάτο κι αν είναι δεν είναι ποτέ αρκετό και έτσι πολύ συχνά τη Δευτέρα το πρωί σιγοτραγουδάμε στο ρυθμό του κομματιού "Sympatique" των Pink Martini..

Περισσότερα...
01.06.2013

Το wallpaper του Ιουνίου

Το wallpaper του Ιουνίου

Υποδεχόμαστε τον Ιούνιο με ένα άκρως θαλασσινό wallpaper... Κατεβάστε το!

Περισσότερα...
02.03.2013
Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη

Επιτέλους Σάββατο! Έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για βόλτες με φίλους και φυσικά για κουζινοπειραματισμούς!

Περισσότερα...
01.12.2012
Στολίδια στο χέρι

Στήσιμο δέντρου, στολίδια στο χέρι, καλή παρέα, χριστουγεννιάτικη μουσική και ξεκινάμε..

Περισσότερα...
09.05.2014
The Handsome Family - Far From Any Road

Η καλύτερη ώρα της εβδομάδας είναι εδώ! Ώρα λοιπόν για χαλάρωση με ένα κομμάτι που αγαπήσαμε κεραυνοβόλα 10,5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Περισσότερα...
20.02.2013

Μια διαφορετική παπουτσοθήκη

Μια διαφορετική παπουτσοθήκη

Εκτός από τις παλέτες και τα ξύλινα τελάρα μπορούν να έχουν εναλλακτικές χρήσεις στο σπίτι μας. 

Περισσότερα...
16.05.2013
10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Για τους φίλους των βιβλίων στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές, υπάρχει ένα καλό νέο! Σήμερα, 16 Μαΐου 2013, ξεκινά η 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...
12.04.2013
Χαμογελάστε!

Καλημέρα με κέφι και χαμόγελο! Σήμερα θα πάμε να αγοράσουμε φυτά για το μπαλκόνι! Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσουμε όσα ξεράθηκαν, να γεμίσουμε τις άδειες γλάστρες, να αποκτήσουμε και μερικά καινούρια λουλούδια, οπωσδήποτε αρκετά αρωματικά φυτά, να αξιοποιήσουμε και τις παλέτες για τη διακόσμηση του μπαλκονιού.. Ελπίζω να γίνει όμορφο και σύντομα να σας δείξουμε φωτογραφίες!

Περισσότερα...
14.09.2015

Χειροποίητα ευχολόγια made by Artmania + Νέος Διαγωνισμός

Χειροποίητα ευχολόγια made by Artmania + Νέος Διαγωνισμός

Την Artmania την καλωσορίσαμε στην παρέα μας στο τέλος Ιουνίου, μας φιλοξένησε με χαρά στο εργαστήριό της, μας επέτρεψε να διεισδύσουμε στον καλλιτεχνικό της κόσμο και σήμερα, δυόμιση περίπου μήνες μετά, είναι και πάλι εδώ στο maresei! Για άλλη μια φορά την επισκεφτήκαμε στον χώρο της, στο ανανεωμένο εργαστήριό της όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα καινούρια της ευχολόγια.

Περισσότερα...
24.04.2013

Leader of the Broken Hearts

Leader of the Broken Hearts

Άλλη μια διαφορετική πρόταση αυτή την εβδομάδα που ταιριάζει με την ανεβασμένη ανοιξιάτικη διάθεσή μας. 

Περισσότερα...
12.04.2013

Διακόσμηση μπαλκονιού

Διακόσμηση μπαλκονιού

Η γενική άποψη είναι ότι η πολλή οργάνωση απαιτεί συνήθως και αρκετά έξοδα. Όμως δεν είναι πάντα έτσι... Η φαντασία και το μεράκι μπορούν να μας οδηγήσουν σε δημιουργικά μονοπάτια και να οργανώσουμε το χώρο μας σκεφτόμενοι Αλλιώς...

Περισσότερα...