Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Τα ράφια... "χωνευτά"

Αυτή η τεχνική των ραφιών "μέσα στον τοίχο" είναι μια πολύ καλή λύση, πολύ πρακτική, πολύ όμορφη! Σου δίνουν χώρο για αποθήκευση και διακόσμηση, μπορείς να εκμεταλλευτείς και να αναδείξεις γωνιές του σπιτιού, χωρίς να έχεις έπιπλα να προεξέχουν, να μπουκώνουν το χώρο και να σε γεμίζουν μελανιές, όταν είσαι απρόσεκτος. Και δυο-τρεις από εμάς είμαστε επιρρεπείς στους αυτοτραυματισμούς... Τα έπιπλα φταίνε που μετακινούνται από μόνα τους και μπαίνουν μπροστά μας!

Ακόμα και όταν δεν υπάρχουν εσοχές στον τοίχο για να τις γεμίσουμε με ράφια, μπορούμε να δώσουμε αυτήν την ψευδαίσθηση χρησιμοποιώντας γυψοσανίδα. Το καλύτερο που έχω δει κατά καιρούς σε αυτό το στιλ είναι ένα σύνθετο - ραφιέρα - έπιπλο τηλεόρασης φτιαγμένο από γυψοσανίδα και βαμμένο στο χρώμα του τοίχου. Ήταν σε ένα σαλόνι που δεν ήταν πολύ μεγάλο αλλά ήταν φτιαγμένο με πολύ μεράκι. Το βασικό του έπιπλο - σύνθετο φτιαγμένο από γυψοσανίδα με ράφια, χώρο για την τηλεόραση και άλλες σχετικές συκευές καταλάμβανε έναν ολόκληρο τοίχο χωρίς να φαίνεται μπουχτιστικό ούτε καν μεγάλο. Το χρώμα της γυψοσανίδας και το χρώμα του τοίχου ήταν όμοια, με αποτέλεσμα να μοιάζει "χωνευτό" κι έτσι έκανε το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος, λιτός και ανάλαφρος.

Είναι μια τεχνική που πιθανότατα θα επέλεγα σε μια μελλοντική αναδιαμόρφωση ενός μικρού σχετικά δωματίου.

Φωτογραφία: Pinterest

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
22.04.2014

Ανθισμένες Στιγμές

Ανθισμένες Στιγμές

Ο καιρός τις προηγούμενες ημέρες μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος δυνατός, αλλά αυτό δε μας εμπόδισε να βγούμε βόλτα στην ανθισμένη φύση! 

Περισσότερα...
04.05.2013

Yann Tiersen - A Secret Place

Yann Tiersen - A Secret Place

Αγαπημένο κομμάτι του Yann Tiersen με την ιδιαίτερη φωνή του frontman των "Tindersticks", Stuart A. Staples.

Περισσότερα...
22.01.2013
Ένα εναλλακτικό snack

Ένα smoothie γεμάτο θρεπτικά συστατικά για πρωινό ή για ενδιάμεσο γεύμα μέσα στη μέρα! Χορταστικό και νόστιμο!

Περισσότερα...
28.12.2013
Lynn Anderson - Rose Garden

Ένα από τα τραγούδια που αγαπώ να ακούω... "Rose Garden" από τη Lynn Anderson.

Περισσότερα...
07.03.2013
Bellini - Samba De Janeiro

Άλλο ένα χαρακτηριστικό και έντονα χορευτικό κομμάτι στο κλίμα της ημέρας!

Περισσότερα...
02.07.2013
Αγκαλιάστε τη μέρα, αδράξτε τις ευκαιρίες

Καλημέρα! Δεύτερη μέρα της εβδομάδας και δεύτερη μέρα του μήνα. Ο καιρός φαίνεται πως ξαναστρώνει, η πρωινή δροσιά είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, ειδικά αν αναλογιστούμε πως όσο περνάει η ώρα, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει.

Περισσότερα...
25.12.2012

Christmas table art

Christmas table art

Θυμάστε που λέγαμε ότι δε χρειάζεται να είναι μια ειδική περίσταση για να στρώσουμε ένα ωραίο τραπέζι; 

Περισσότερα...
02.07.2013
Ένας διαφορετικός πίνακας ανακοινώσεων

Και αφού φτιάξετε μερικά από τα χειροποίητα αξεσουάρ που είδαμε νωρίτερα, μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση του γραφείου σας με έναν διαφορετικό πίνακα ανακοινώσεων..ή διαθέσεων..

Περισσότερα...
25.11.2012

Louis Armstrong - C'est si bon

Louis Armstrong - C'est si bon

Καλό μας βράδυ με jazz διάθεση!

28.11.2012
Αλλάξτε τους τοίχους σας

Και μια που από χθες μιλάμε για αλλαγές στους τοίχους του σπιτιού, βλέπουμε πως κορνίζες με διαφορετικό μέγεθος, πάχος και στιλ μπορούν να συνδυάζονται άψογα μεταξύ τους και να δημιουργούν μια πολύ ιδιαίτερη σύνθεση στον τοίχο, η οποία δίνει στιλ και προσωπικότητα σε ολόκληρο το δωμάτιο.

Περισσότερα...
25.04.2013
Jessie Ware - Wildest Moments

Σήμερα έχουμε διάθεση για άγριες στιγμές μέσα από ένα μαγικό μουσικό ταξίδι.

Περισσότερα...
17.11.2012

Art de la Table: μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες!

Art de la Table: μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες!

Στρώνουμε τραπέζι για τρεις! Δε χρειάζεται να υπάρξει μια μια ειδική περίσταση ούτε ακριβά σερβίτσια ούτε ακριβά μαχαιροπίρουνα ούτε το τέλειο φαγητό για να στρώσουμε ένα καλό τραπέζι.

Περισσότερα...
12.08.2013
Χειροποίητη συσκευασία δώρων για καλλιγράφους

Για τους λάτρεις της καλλιγραφίας ή για όσους το έχουν απωθημένο από την παιδική τους ηλικία, όταν με τόσο κόπο ο δάσκαλος τους υποχρέωνε να εξασκηθούν στην καλλιγραφία, ενώ σήμερα η μόδα επιτάσσει γραμματοσειρές λιτές και ευανάγνωστες...

Περισσότερα...
20.12.2014

Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια της Ξανθίππης

Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια της Ξανθίππης

Την Ξανθίππη τη γνωρίσαμε πριν λίγες μέρες. Ήταν η νικήτρια του ενός εκ των δύο αντιτύπων του βιβλίου "Μ' αρέσει να πλέκω" και κουβέντα στην κουβέντα μάθαμε μερικά πράγματα γι αυτή ;)

Απ' ότι φαίνεται δεν της αρέσει μόνο να πλέκει... Της αρέσει να δημιουργεί γενικώς. Μια ένδειξη της δημιουργικότητάς της είναι τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια που έφτιαξε μόνη της και τα χάρισε στους φίλους της. Φωτογραφίες από αυτά τα στολίδια μας έδειξε, μας άρεσαν και με την άδειά της πάντα, τις μοιραζόμαστε μαζί σας για να πάρετε ιδέες για μικρά χειροποίητα δωράκια Χριστουγέννων.

Περισσότερα...
14.10.2013
Open House Thessaloniki 2013

Μετά την περσινή του επιτυχία, το Open House Thessaloniki διοργανώνεται και πάλι στη συμπρωτεύουσα το προσεχές παρασκευοσαββατοκύριακο, 18 - 20 Οκτωβρίου 2013.

Περισσότερα...
03.07.2014

Λαμπερά, πολύτιμα "σκουπίδια"! Παίζοντας με τις πέρλες της γιαγιάς

Λαμπερά, πολύτιμα "σκουπίδια"! Παίζοντας με τις πέρλες της γιαγιάς

Μια μικρή ιστοριούλα..

Playing with granny's pearls!

Οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας φορούσαν παλιά αυτά τα μικρά μαργαριταράκια, ή αλλιώς "ρυζάκια"! Σειρές ολόκληρες με χρυσά πολύπλοκα κουμπώματα, μέσα στις μπιζουτιέρες, απαραίτητο αξεσουάρ για γιορτές, επισκέψεις, events, αλλά και για τα δικά μας κοριτσίστικα παιχνίδια!

Περισσότερα...
05.03.2013
Αλληλεγγύη

Ένας πολύ καλός ορισμός, διατυπωμένος από ένα συγγραφέα, για μια έννοια παραμελημένη επί χρόνια. Ευτυχώς που αργά αλλά σταθερά ξεπροβάλλει και ενσωματώνεται στις καθημερινές μας συνήθειες.

Περισσότερα...
10.04.2017

Πασχαλινές Κάρτες - DIY

Πασχαλινές Κάρτες - DIY

Η δεκάλεπτη πλοήγηση στο διαδίκτυο, λίγο πριν πει την καληνύχτα του το laptop μια από τις προηγούμενες νύχτες, ήταν η αφορμή γι' αυτή την κατασκευή. Τη μια νύχτα είδα την ιδέα, το επόμενο απόγευμα κάτσαμε με τον Φίλιππο και τη Μάγδα να χειροτεχνήσουμε... Ο Φίλιππος έκοβε, η Μάγδα καθόταν πάνω στο τραπεζάκι που χρησιμοποιούσαμε ως πάγκο εργασίας και εντάξει... μας ενοχλούσε λίγο. Αλλά παρά τις κάπως αντίξοες συνθήκες, το φτιάξαμε το έγο μας!

Περισσότερα...
21.01.2017

Χοιρινό με πρασοσέλινο και αυγολέμονο: Μια παραδοσιακή χειμωνιάτικη συνταγή

Χοιρινό με πρασοσέλινο και αυγολέμονο: Μια παραδοσιακή χειμωνιάτικη συνταγή

Είναι ένα φαγητό πεντανόστιμο. Είναι γεύση συνυφασμένη με γιορτινές αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων. Το έφτιαχνε η μητέρα μου, ίσως και και η γιαγιά μου.

Τώρα το φτιάχνω εγώ για τα παιδιά μου. Σχεδόν πάντα στα γιορτινά τραπέζια Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μεταξύ άλλων οικογενειακών συνταγών που αποτελούν πια για μας παράδοση κατά τις μέρες των γιορτών.

Περισσότερα...
19.03.2013

Παραδοσιακό ή ηλεκτρονικό βιβλίο;

Παραδοσιακό ή ηλεκτρονικό βιβλίο;

Μια από τις μεγάλες μου αδυναμίες για τον ελεύθερο χρόνο και τα ταξίδια, τόσο τα πραγματικά όσο και αυτά του μυαλού, είναι η ανάγνωση βιβλίων. 

Περισσότερα...
03.01.2015

Συμβουλές για την αντιμετώπιση του χιονιά

Συμβουλές για την αντιμετώπιση του χιονιά

Λίγο πριν μπει η νέα χρονιά, είδαμε τις πρώτες άσπρες μέρες κυριολεκτικά. Χιόνι έπεσε σε πολλές περιοχές της χώρας μας, ακόμα και δίπλα στο κύμα, οι φωτογραφίες με τα χιονισμένα τοπία κατέκλυσαν τα social media, παιδάκια γέμισαν τα πεζοδρόμια για να παίξουν χιονοπόλεμο παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και εκδρομείς βρέθηκαν για ώρες στους δρόμους αφού αναγκάστηκαν να ταξιδεύουν με πολύ μικρές ταχύτητες μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Περισσότερα...
05.05.2013

Ο πρώτος μεζές

Ο πρώτος μεζές

Η πρώτη λιχουδιά μόλις έφτασε στο τραπέζι μας..

Περισσότερα...
25.12.2013

Φάκελοι αλληλογραφίας σε νέα χρήση

Φάκελοι αλληλογραφίας σε νέα χρήση

Φέτος για τα δώρα μας επιλέξαμε χειροποίητες συσκευασίες με κύρια πρώτη ύλη απλούς φακέλους αλληλογραφίας.

Περισσότερα...