Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Διασχίζοντας το Φαράγγι της Σαμαριάς

Υπάρχει μια διαδρομή στην Ελλάδα όπου ξεκινάς "απ΄τα ψηλά", ανάμεσα σε άγριες βουνοκορφές και καταλήγεις στα "χαμηλά" σε μια όμορφη παραλία με βαθιά, καταγάλανα νερά. Κατεβαίνεις απόκρημνες πλαγιές, διασχίζεις πλούσια δάση κι ακούς τρεχούμενο νερό να κελαρύζει στη μέση του πουθενά. Στέκεσαι σε σημεία με απίστευτη θέα. Ανοίγεις το βήμα σου σε άλλα για να αποφύγεις πέτρες που πέφτουν από ψηλά. Περνάς μέρη όπου ακούς φωνές θαυμασμού σχεδόν σ' όλες τις γλώσσες του κόσμου. Φτάνεις σ' άλλα όπου πινακίδες σ' ενημερώνουν να κάνεις ησυχία για το φόβο κατολισθήσεων. Συναντάς ερειπωμένα χωριά, παλιά γεφύρια και ένα είδος ζώου μοναδικού, εξωτικού, τα ίχνη του οποίου χάνονται στα βάθη της ιστορίας.

Καλωσόρισες σε μια ξενάγηση στο – ξακουστό στις τέσσερις γωνιές του κόσμου – φαράγγι της Σαμαριάς. Το "βασίλειο" του Κρι-κρι, στην Κρήτη.

 MG 4095

Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι για τους λάτρεις της φύσης που επισκέπτονται την Κρήτη, ό,τι η Κνωσσός και η Φαιστός για τους λάτρεις της ιστορίας: ένα σημείο στο οποίο πρέπει να πάνε, το οποίο πρέπει να περάσουν. Πρόκειται για μια σχετικά βατή διαδρομή, χωρίς ιδιαίτερη τεχνική δυσκολία, μήκους περίπου 15-18 χλμ. (αναλόγως αν το κάνεις όλο με τα πόδια), που ενώνει, μέσα από τα βουνά, την ορεινή κεντρική Κρήτη με την παραθαλάσσια νότια, "αγγίζοντας" το Λιβυκό πέλαγος. Πρόκειται επίσης για ένα σημείο στο οποίο έρχονται άνθρωποι από όλες τις μεριές του κόσμου, πράγμα το οποίο θα διαπιστώσεις με το που φτάσεις.

Οι περισσότεροι διασχίζουν το φαράγγι από τα βόρεια προς τα νότια, ξεκινώντας συνήθως νωρίς το πρωί απο τα ορεινά και καταλήγοντας νωρίς το μεσημέρι στην έξοδό του στην Αγία Ρούμελη.Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτάσεις στην βόρεια είσοδο το πρωί, είτε με κάποιο από τα δεκάδες εκδρομικά λεωφορεία που ναυλώνουν τα τουριστικά πρακτορεία του νησιού, είτε με το ΚΤΕΛ του νομού Χανίων που έχει πολλά δρομολόγια, ειδικά τις πρωινές ώρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ξεκινάς από το κέντρο των Χανίων κατά τις 6 και βρίσκεσαι στην είσοδο του φαραγγιού πριν τις 8 το πρωί, που είναι μια καλή ώρα για να ξεκινήσεις την πορεία, προκειμένου να αποφύγεις να σε πιάσει η ζέστη του μεσημεριού καταμεσής στο φαράγγι, στα σημεία που χτυπάει ο ήλιος. Πιο πριν, μια καλή ιδέα είναι να εξασφαλίσεις κάτι φαγώσιμο είτε από τον Ομαλό, όπου κάνουν στάση τα λεωφορεία, είτε από το κατάστημα στην είσοδο του φαραγγιού. Νερό δεν πολυχρειάζεσαι, καθώς υπάρχει άφθονο μέσα στο φαράγγι και είναι εξαιρετικής ποιότητας γιατί πηγάζει από τα βουνά. Προσοχή όμως, δεν υπάρχει τίποτα φαγώσιμο, οπότε μερικά φρούτα και μια-δυο σοκολάτες για ενέργεια, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.

Τα πρώτα χιλιόμετρα μετά την είσοδο στο φαράγγι είναι κατηφορικά και αρκετά επικίνδυνα. Ίσως πρόκειται για το δυσκολότερο σημείο της διαδρομής, με αρκετά ανώμαλο, πετρώδες έδαφος, διαμορφωμένο σε "σκαλιά", που βοηθάνε κάπως στην κατάβαση. Η θέα, ωστόσο, σε αποζημιώνει.

 MG 3912

 MG 3919

 MG 3930

Πρόσεξε τα σημεία που πέφτουν πέτρες από ψηλά. Αυτά τα σημεία πέρασέ τα γρήγορα.

 MG 3944

Μια καλή συμβουλή εδώ είναι, αν κατεβαίνεις μαζί με άλλους, π.χ. στα πλαίσια κάποιου γκρουπ, να φροντίσετε να διατηρείτε καλές αποστάσεις, 2-3 τουλάχιστον μέτρων μεταξύ σας.

 MG 3938

Αυτό είναι και το μόνο σημείο του φαραγγιού στο οποίο παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο η ποιότητα των παπουτσιών σου. Σίγουρα δε χρειάζεσαι εξειδικευμένα ορειβατικά, ωστόσο καλής ποιότητας αθλητικά θα ήταν μια καλή ιδέα. Σίγουρα, μην το αποπειραθείς με πεδιλα(!) ή παντόφλες(!) ακόμη και αν σε αφήσουν οι δασοφύλακες, θα έχεις μεγάλη δυσκολία και σε κάποια φάση θα αναγκαστείς να γυρίσεις πίσω, συνήθως λίγο μετά τον πρώτο σταθμό για διάλειμμα, στην πρώτη πηγή.

 MG 3956

 MG 3961

 MG 3972

 MG 3974

Μη βιάζεσαι να προχωρήσεις. Ειδικά νωρίς το πρωί αυτό το κομμάτι του Φαραγγιού είναι πανέμορφο. Απόλαυσε τη θέα.

 MG 3951

 MG 3955

 MG 3980

Μερικά χιλιόμετρα μετά, καθώς το κατηφορικό κομμάτι τελειώνει, αρχίσεις να "χάνεσαι" μέσα στο πανέμορφο δάσος. Σε διάφορα σημεία, "πιάνεις" τον ήχο του νερού που κυλάει παραδίπλα χωρίς πάντα να το βλέπεις, καθώς σε ορισμένα σημεία ρέει υπόγεια.

 MG 4014

Κάποια στιγμή, εκεί που πηγαίνεις, συναντάς το εξής μοναδικό θέαμα.

 MG 4001

Σταμάτα για λίγο και φτιάξε και τη δική σου «ντάνα».

 MG 3993

Η προέλευση του εθίμου είναι άγνωστη αλλά πιθανότερη εκδοχή είναι ότι πρόκειται για κέντρο- ή βορειοευρωπαϊκό έθιμο, όπου τα πετραδάκια τοποθετούνται έτσι για καλή τύχη στον ταξιδιώτη.

Συνέχισε.

 MG 4005

 MG 4006

Ανά διαστήματα θα συναντήσεις σημεία για διάλειμμα, με νερό και χώρο για να καθίσεις.

 MG 4020

Μπορείς να κάνεις μια μικρή στάση κάθε φορά για να μαζέψεις δυνάμεις και να απολαύσεις τη φύση. Μην αργείς όμως πολύ. Είναι καλό να προχωρήσεις όσο είναι ακόμη νωρίς και πριν ζεστάνει πολύ.

 MG 4043

 MG 4047

 MG 4054

 MG 4057

Περίπου στα μέσα της διαδρομής και καθώς αρχίζει να πιάνει μεσημέρι, βρίσκεται το ομώνυμο (και χιλιοφωτογραφημένο) χωριό, από το οποίο πήρε το φαράγγι το όνομά του — η Σαμαριά. Πρόκειται για πολύ παλιό οικισμό, που εγκαταλείφθηκε με κρατική απόφαση τη δεκαετία του '60 και στο οποίο σήμερα μένουν μόνο οι φύλακες του φαραγγιού, οι οποίο κινούνται με τα πόδια και με γαϊδούρια και επικοινωνούν με walkie talkie (το φαράγγι είναι και μια καλή ευκαιρία να αφήσεις πίσω τις υπόλοιπες έγνοιες και υποχρεώσεις σου, καθώς κινητό δεν πιάνει και κανείς δεν θα μπορέσει να σε βρει).

 MG 4173

1b

Η Σαμαριά, λοιπόν, βρίσκεται αμέσως μετά από ένα όμορφο γεφυράκι και φτάνοντας, δυο πράγματα θα σου κάνουν εντύπωση. Πρώτον, τα κρι-κρι που σχεδόν έρχονται δίπλα σου και κάθονται και να τα ταΐσεις στο στόμα αλλά χωρίς ποτέ να σε αφήσουν να τα αγγίξεις.

 MG 4104

 MG 4124 

Μόλις το επιχειρήσεις, διαπιστώνεις την ευελιξία τους να σκαρφαλώνουν οπουδήποτε και να απομακρύνονται ελέγχοντας πάντα και πλήρως την απόσταση απο σένα που θα τα κάνει να νιώθουν ασφαλή. Αν έχεις παιδιά, τα κρι-κρι και το παιχνίδι μαζί τους είναι μια μοναδική εμπειρία, πέρα του γεγονότος ότι δε θα ξαναδούν κάτι τέτοιο εύκολα στην Ελλάδα (το μοναδικό άλλο αντίστοιχης ομορφιάς και σπανιότητας αγριοκάτσικο υπάρχει στα ψηλά του Ολύμπου).

Το δεύτερο που θα σε εντυπωσιάσει, είναι οι αγριωποί δασοφύλακες του φαραγγιού, με τις πυκνές γενειάδες και τα σκυθρωπά βλέμματα, οι οποίοι ωστόσο αποδεικνύονται αρκετά φιλικοί και φιλόξενοι μόλις αρχίσεις την κουβέντα μαζί τους. Επιτελούν πολύτιμο έργο κουβαλώντας προμήθειες, φροντίζοντας την ομαλή παροχή νερού και — το κυριότερο — μεταφέροντας τραυματίες, όταν τυχόν συμβεί κάτι, έξω απο το φαράγγι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαράγγι, λόγω του μεγέθους, της στενότητάς του και του γεγονότος ότι είναι εκτεθειμένο στους βοριάδες, είναι κάπως επικίνδυνο κάποιες εποχές του χρόνου ή σε περιπτώσεις κακοκαιρίας με έντονους ανέμους, ακόμη και το καλοκαίρι. Κάποιες σπάνιες φορές που τυγχάνει να κυλήσει κάποιος βράχος η πέτρα και να χτυπήσει κάποιον περαστικό, η ύπαρξη των δασοφυλάκων γίνεται πολύτιμη.

 MG 4201

 MG 4189

Κάνε λοιπόν τη στάση σου στο χωριό της Σαμαριάς. Είσαι περίπου στα μισά της διαδρομής. Κουράγιο, είναι μόνο άλλο τόσο(!).

Ξαναξεκίνα.

 MG 4245

 MG 4341

Samaria Panorama8

Το στενότερο σημείο του φαραγγιού, η θερμή πύλη που είναι διάσημη παγκοσμίως ήδη απο τη δεκαετία του 60 σε περιμένει μερικά χιλιόμετρα παρακάτω. Αν το τοπίο ήταν ήδη εντυπωσιακό, τώρα γίνεται κυριολεκτικά επικό.

 MG 4373

Samaria Panorama13

Συνέχισε.

Samaria Panorama7

Samaria Panorama5

Samaria Panorama1

Μετά από συνολική πορεία δύο ωρών (για τους πιο αθλητικούς), τριών, τεσσάρων, πέντε ή έξι ωρών (για τους πιο... καθημερινούς ανθρώπους), βγαίνοντας από το φαράγγι, συνεχίζεις το περπάτημα, ανάμεσα σε στάνες με κατσικάκια, ως την Αγία Ρούμελη, όπου θα μπορέσεις να φας ένα κανονικό γεύμα σε κάποιο από τα ταβερνάκια ή να πιεις έναν καφέ και να κανείς μια βουτιά.

 MG 4385

 MG 4408

Τα νερά είναι πολύ βαθιά και συνήθως πεντακάθαρα και παγωμένα, σε αντίθεση με τις θερμοκρασίες της άμμου και του αέρα που θυμίζουν κυριολεκτικά Αφρική (αν είναι μεσημέρι και ο ήλιος καίει μην τυχόν και τολμήσεις να πατήσεις στην άμμο χωρίς παπούτσια ή παντόφλες).

Καθώς πιάνει να απογευματίζει, αναχωρείς με το καραβάκι που θα σου επιτρέψει να δεις μερικές από τις πανέμορφες ακτές της νότιας Κρήτης.

 MG 4426

 MG 4440

 MG 4450

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
17.10.2012
Η χαρά της ζωής...

Η χαρά της ζωής κρύβεται σε μικρά καθημερινά πράγματα. Όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είμαστε!

Περισσότερα...
22.01.2013

Never Give Up!

Never Give Up!

Αναπτύσσοντας σκέψεις για τη δημιουργικότητα, το φόβο μας να μη κάνουμε λάθη και αποτύχουμε και την απόφαση να επιχειρήσουμε να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας, ας παρακολουθήσουμε το παραπάνω βίντεο από το TedxAthens 2012. 

Περισσότερα...
16.12.2015

Παιδικά Χριστούγεννα

Παιδικά Χριστούγεννα

Όταν σε ένα σπίτι υπάρχουν παιδιά, είναι σαν το πνεύμα των Χριστουγέννων να γίνεται πιο δυνατό. Η θαλπωρή, η ζεστασιά, το ντεκόρ, όλα παίρνουν άλλη διάσταση. Νιώθεις πως τις μέρες αυτές η οικογένεια έρχεται πιο κοντά, περνάει περισσότερο χρόνο μαζί, δένεται περισσότερο...

Η ύπαρξη των παιδιών δίνει στις γιορτές άλλη διάσταση. Προφανώς, επειδή δεν ψάχνεις πού θα πας, πού θα βγεις, αν θα ξενυχτήσεις, πού θα κάνεις ρεβεγιόν, αλλά πώς θα στολίσεις, τι δώρο θα κάνεις στα παιδιά που θα τους ξετρελάνει, τι κουλουράκια θα κάνεις και τι μελομακάρονα, αν θα τους πας σε κάποιο χριστουγεννιάτικο χωριό, πώς θα πουν τα κάλαντα, πώς θα στολίσεις το δωμάτιό τους...

Περισσότερα...
08.10.2014

Ούζο παρέα με τους θρύλους, στη Σκάλα Συκαμιάς Λέσβου

Ούζο παρέα με τους θρύλους, στη Σκάλα Συκαμιάς Λέσβου

"Κατάμπροστα στο ψαρολίμανο στο μάτι του πουνέντε, ορθώνεται πάνω σε θεόρατη θαλασσοβραχιά το ξωκλήσι της Παναγιάς της γοργόνας" γράφει ο Μυριβήλης στο έργο του, αποκαλύπτοντας την πηγή της έμπνευσής του που δεν είναι άλλη από μία τοιχογραφία σ' ένα ταπεινό ξωκλήσι σ' ένα ψαροχώρι της Λέσβου, τη Σκάλα Συκαμιάς, 48 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης της Μυτιλήνης.

Περισσότερα...
23.11.2012

Μην ξεχάσετε το Open House!

Μην ξεχάσετε το Open House!

Παρασκευή μεσημέρι... λίγες ώρες πριν το πολυπόθητο σαββατοκύριακο!

Όπως σας έχουμε πει σε προηγούμενο post, αν είστε στη Θεσσαλονίκη ή σε κάποια από τις γειτονικές πόλεις μην ξεχάσετε το Open House Thessaloniki.

Περισσότερα...
13.02.2013

Πολύχρωμο κοτοπουλάκι

Πολύχρωμο κοτοπουλάκι

Μια που σήμερα μιλάμε για χρώματα και αρώματα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι όμορφο να προσθέτουμε χρώμα στο σπίτι, στο μπαλκόνι και στις πόλεις, ιδιαίτερα όταν μπαίνει η άνοιξη, αλλά δεν είναι ωραίο να έχουμε χρώμα και στο πιάτο μας;

Περισσότερα...
01.05.2014

Το wallpaper του Μαΐου

Το wallpaper του Μαΐου

Το νέο wallpaper του maresei.gr είναι εδώ για να πιάσουμε τον Μάη παρέα!

Περισσότερα...
25.11.2013
Για να φτιάξεις τη μέρα του άλλου

Αν "με μια καλή κουβέντα, μπορούμε να φτιάξουμε τη μέρα του άλλου", τι θα λέγατε αυτή την εβδομάδα να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τις ημέρες των ανθρώπων γύρω μας;

Περισσότερα...
01.08.2013

Το wallpaper του Αυγούστου μυρίζει θάλασσα και ξενοιασιά

Το wallpaper του Αυγούστου μυρίζει θάλασσα και ξενοιασιά

Επιτέλους Αύγουστος! Ο πιο καλοκαιρινός μήνας! Θάλασσα, παραλία, χαλάρωση, ξενοιασιά...

Περισσότερα...
28.06.2013
Αποθηκεύστε τις χάρτινες θήκες των cupcakes

Την αγάπη μας για τα cupcakes σίγουρα την έχετε καταλάβει! Και εκτός από τα cupcakes μας αρέσουν πολύ και οι πολύχρωμες χάρτινες θήκες τους!

Περισσότερα...
29.04.2014

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο (Γκορτσιά - Οροπέδιο Μουσών)

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο (Γκορτσιά - Οροπέδιο Μουσών)

Μια πανέμορφη διαδρομή, εύκολη, ακίνδυνη αλλά απαιτητική από πλευράς φυσικής κατάστασης, είναι η ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών από τη θέση "Γκορτσιά".

Περισσότερα...
11.09.2014

Με έμφαση στο περιτύλιγμα

Με έμφαση στο περιτύλιγμα

Ένα δώρο μικρό ή μεγάλο, σημαντικό ή ασήμαντο, ακριβό ή φθηνό αποκτά περισσότερο χαρακτήρα όταν μπαίνει και το προσωπικό στοιχείο, έστω στο περιτύλιγμα. 

Περισσότερα...
02.06.2015

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Μη Με Φωνάξεις

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Μη Με Φωνάξεις

Μόλις το άκουσα, το έψαξα και το μοιράζομαι...

Περισσότερα...
05.10.2013
Διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο

Συνδυάστε μερικά κλαδιά με τα origami έργα σας και δημιουργήστε χειροποίητα διακοσμητικά για το παιδικό δωμάτιο. Έτσι μπορείτε να αναμείξετε διάφορα υλικά και χρώματα, δίνοντας ιδιαίτερο ύφος στο δωμάτιο του παιδιού σας.

Περισσότερα...
04.01.2015

Γλυπτά από πάγο: Φωτογράφιση στην παγωμένη Καστοριά

Γλυπτά από πάγο: Φωτογράφιση στην παγωμένη Καστοριά

Κάθε φορά που βρίσκεσαι στην Καστοριά, καταλαβαίνεις γιατί αυτή η πόλη αποτελεί έναν από τους διαχρονικότερους τόπους προορισμού όλες τις εποχές του χρόνου. Δεν είναι μόνο η λίμνη, τα παλιά αρχοντικά ή τα ραγκουτσάρια που τραβάνε τον κόσμο. Είναι τα διαφορετικά πρόσωπα της πόλης κάθε που αλλάζει η εποχή.

Όπως και αν είσαι όταν φτάσεις στην ακριτική πόλη, μια βόλτα πλάι στη λίμνη θα σε αναζωογονήσει. Το τοπίο θα ξεκουράσει το βλέμμα σου, θα το καθηλώσει και θα ελαφρύνει τις σκέψεις σου. Αν τύχει και έχεις μαζί σου φωτογραφική μηχανή, το "φιλμ" παίρνει φωτιά. Θέλεις να αποτυπώσεις όλη την ομορφιά της πόλης στις φωτογραφίες σου, βρίσκεις πολλά "μοντέλα" και δεν είσαι διατεθειμένος να χάσεις κανένα.

Είναι μαγική η Καστοριά κι ας είναι χιλιοφωτογραφημένη. Αν δεν έχει τύχει να βρεθείς εκεί, μη χάνεις άλλο χρόνο. Μια υπέροχη πόλη, πανέμορφη σε περιμένει να την ανακαλύψεις.

Περισσότερα...
23.08.2013
Imagine Dragons - Bleeding Out

Τους "Imagine Dragons" τους θυμάστε;

Το "Radioactive" που σας παρουσιάσαμε πριν μερικούς μήνες είναι σχεδόν εθιστικό. Απ' ότι φαίνεται αυτό ισχύει για τα περισσότερα τραγούδια τους.

Περισσότερα...
09.09.2013

Μ' ένα φουλάρι στα μαλλιά

Μ' ένα φουλάρι στα μαλλιά

Τώρα που φθινοπωριάζει και τα φουλάρια θα ενταχθούν πάλι δυναμικά στις καθημερινές μας εμφανίσεις...

Περισσότερα...
16.11.2012

The Cure - Friday I'm In Love

The Cure - Friday I'm In Love

We love Fridays! Μας αρέσουν οι Παρασκευές!

Ξυπνάμε με άλλη διάθεση και περιμένουμε το Σαββατοκύριακο...

20.02.2015

Ένα βαρέλι σε νέο ρόλο

Ένα βαρέλι σε νέο ρόλο

Σε μια παλιά αποθήκη υπάρχει ένα ξύλινο βαρέλι, στο οποίο κάποτε οι αγαπημένοι σου πρόγονοι έβαζαν κρασί. Τώρα κανείς δεν του δίνει σημασία, ρημάζει μόνο του στη γωνιά του και τα χρόνια περνούν. Αυτό όμως δεν το βάζει κάτω. Ελπίζει σε μια αναπαλαίωση και σε επαναχρησιμοποίηση. Εκλιπαρεί για ένα σου βλέμμα και μια θέση στο σαλόνι σου. Και εσύ αρνείσαι πεισματικά, περνάς δίπλα του και δεν το βλέπεις καν...

Περισσότερα...
10.05.2013
Όνειρα με μάτια ανοιχτά

Μπορεί κάποιος να ονειρεύεται με μάτια ανοιχτά; 

Περισσότερα...
05.08.2013
Αδάμ Τσαρούχης - Μια αγάπη για το καλοκαίρι

Ο Αδάμ Τσαρούχης μας προσκάλεσε να δούμε το πρώτο του video clip!

Περισσότερα...
08.12.2014

Διαγωνισμός: Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2015

Διαγωνισμός: Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2015

Οι γιορτές καταφτάνουν, το έτος τελειώνει, η ώρα του απολογισμού έρχεται. Τι κάναμε σωστά; Τι κάναμε λάθος; Τι δε θα ξανακάνουμε; Ποια είναι τα όνειρα και οι επιθυμίες μας για τη νέα χρονιά; Ποιους νέους στόχους θέτουμε; Πώς θα τους πετύχουμε; Σίγουρα χρειαζόμαστε τύχη αλλά και λίγη οργάνωση δε βλάπτει. 

Πώς μπορούμε να οργανωθούμε καλύτερα; Ένα ημερολόγιο πάντα βοηθάει. Και ποιο ημερολόγιο μπορεί να είναι καλύτερο από αυτό που μας γεμίζει θετική ενέργεια και μας ωθεί να περάσουμε μια χρονιά δημιουργική, γεμάτη χαμόγελα, ξεχωριστές στιγμές και νέες εμπειρίες; 

Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρουμε δύο αντίτυπα του "Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2015", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μύρτος.

Περισσότερα...
31.10.2012
Πράσινη σαλάτα με ψιλοκομμένο κοτόπουλο

Σαλατούλα νόστιμη και υγιεινή!

Περισσότερα...
26.10.2013

Διακοσμήστε την είσοδο του σπιτιού σας

Διακοσμήστε την είσοδο του σπιτιού σας

Τι χρειάζεται ένα χωλ για να είναι άνετο και πρακτικό;

Περισσότερα...