Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Project: Οργάνωση μπαλκονιού

Η χθεσινή βόλτα στο super market της γειτονιάς ήταν αρκετή για να με ξεσηκώσει, να πάρουν τα μυαλά μου αέρα και να μπω σε ανοιξιάτικη διάθεση.

Φταίνε βέβαια λίγο και οι τελευταίες ηλιόλουστες μέρες παρά τις σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Ίσως φταίει και η φίλη μας που βρίσκει ευκαιρίες για pic nic και μας θυμίζει ότι "ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει".

Όμως η αλήθεια είναι ότι τα γεμάτα με γλάστρες ράφια του super market ήταν η βασική αιτία που άρχισα να σκέφτομαι τις καρεκλίτσες στο μπαλκόνι και τον απογευματινό καφέ στο ανοιξιάτικο αεράκι.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με το που αρχίζω να σκέφτομαι μπαλκόνι, καρέκλες, τραπεζάκι, λουλούδια, χρώματα και ανοιξιάτικα αρώματα, ξεκινάω και ψάχνω για ιδέες ανανέωσης του μπαλκονιού μου, χωρίς βέβαια ιδιαίτερες νέες αγορές και πρόσθετες δαπάνες. Τα ετήσια έξοδα για την αναμόρφωση του μπαλκονιού συνήθως περιορίζονται στην αγορά νέων λουλουδιών προς αντικατάσταση όσων έχουν ξεραθεί.

Και η αλήθεια είναι ότι μέχρι πέρυσι δεν είχα καταφέρει να διατηρήσω λουλούδι για δεύτερη χρονιά. Ή τουλάχιστον λουλούδι σε κατάσταση ανεκτή, έτσι ώστε να έχει πράσινα φυλλαράκια και μερικούς μήνες ζωής ακόμη μπροστά του. Φέτος όμως έξι γλάστρες φαίνεται πως παίρνουν το εισιτήριο για να στολίσουν άλλη μια σεζόν το μπαλκόνι. Τελικά λέτε να έπαιξε ρόλο η περσινή μου αναπάντεχη αγάπη για την κηπουρική; Λέτε να βοήθησαν τα ταμπελάκια στις γλάστρες με τις οδηγίες φροντίδας κάθε λουλουδιού; Ό,τι και να έπαιξε ρόλο πάντως, το αποτέλεσμα ήταν θετικό και φέτος ανυπομονώ ακόμα περισσότερο για τις ημέρες εκείνες που οι βεράντες όλων θα αποκτήσουν και πάλι ζωντάνια και χρώματα.

Μέχρι τότε κάθε φορά που η αναζήτηση ιδεών και λύσεων για τη διαμόρφωση του μπαλκονιού μου θα με οδηγεί σε κάποια ωραία φωτογραφία, θα τη μοιράζομαι μαζί σας με την ελπίδα να αντλείτε και εσείς νέες ιδέες για να δημιουργήσετε φέτος ένα πιο ωραίο και πιο χρωματιστό μπαλκόνι.

Η πρώτη φωτογραφία που ξεχώρισα φέτος απεικονίζει ένα μπαλκόνι όχι εξωπραγματικό ούτε καν πολύ φαρδύ, όπως και το δικό μου, όπου ένα καναπεδάκι δημιουργεί ένα χώρο χαλάρωσης ανάμεσα σε αρκετές γλάστρες. Αυτό που περισσότερο μου αρέσει είναι η αίσθηση της ξενοιασιάς που βγάζει η εικόνα, τα λευκά μαξιλάρια, τα πολύχρωμα μαξιλάρια που σπάνε τη μονοτονία του λευκού και τα ανθισμένα λουλούδια με τα χρωματιστά πέταλα που είναι κρεμασμένα στα κάγκελα - από τη μέσα πλευρά πάντα. 

Η αλήθεια είναι ότι παλαιότερα δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία στα κρεμασμένα λουλούδια. Μου άρεσε να τα βλέπουμε όσοι καθόμασταν στο μπαλκόνι, οπότε και ακουμπισμένες οι γλάστρες απευθείας στο δάπεδο του μπαλκονιού έδιναν ένα ωραίο αποτέλεσμα. Μετά όμως το καλοκαιρινό ταξίδι σε διάφορες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης και τα χρωματιστά μπαλκόνια σχεδόν σε όλα τα σπίτια, άλλαξα εντελώς γνώμη. Ήταν τόσο όμορφες όλες οι βεράντες με τα ανθισμένα λουλούδια που εξείχαν από τα κάγκελα, που αποφάσισα στο εξής να τοποθετώ τις γλάστρες στις ειδικές θήκες που στερεώνονται στα κάγκελα, πάντα από μέσα για περισσότερη ασφάλεια, άλλα με τρόπο τέτοιο που τα άνθη τους θα προσφέρουν μια όμορφη και χρωματιστή εικόνα και εκτός μπαλκονιού. 

Φωτογραφία: pinterest via Melissa Mayeux via Nikole Bordato  

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
29.12.2012

Παστίλιες για τον πόνο του άλλου πήραμε;

Παστίλιες για τον πόνο του άλλου πήραμε;

Αν πήραμε, ας ξαναπάρουμε. Κι αν δεν πήραμε, ας κάνουμε μια στάση σε ένα φαρμακείο σε μια από τις επόμενες βόλτες μας στην αγορά κι ας φροντίσουμε να προμηθευτούμε ένα πακετάκι παστίλιες!

Περισσότερα...
20.11.2012

Monika - Never

Monika - Never

Τόσο μελωδικό! Απολαύστε το!

Καλό μας απόγευμα!

26.04.2013

Iyeoka - Simply Falling

Iyeoka - Simply Falling

Η Iyeoka Okoawo ξεχωρίζει για την υπέροχη φωνή της και τις πολλαπλές ιδιότητες. Είναι Νιγηριανή - Αμερικανίδα, ποιήτρια, καλλιτέχνης, τραγουδίστρια, ακτιβίστρια.. .Έχει υπάρξει και εκπαιδεύτρια στο TEDGlobal Fellow το 2010.

Περισσότερα...
15.03.2013
Μας αρέσει!

Μας αρέσει... το πώς μας βρίσκετε. Μας αρέσει το τι ψάχνετε όταν καταλήγετε στο maresei. Και μας αρέσει γιατί μας βρίσκετε ψάχνοντας πράγματα που - τι άλλο; - μας αρέσουν! Μας θυμίζουν πόσο ωραία είναι η ζωή αρκεί να μπορούμε να το δούμε, πόσο μαγικές είναι οι μικρές καθημερινές απολαύσεις της, πόσο δημιουργικές οι μικρές καθημερινές έγνοιες της. Ιδού μερικά παραδείγματα αναζήτησης που οδηγούν σε μας...

Περισσότερα...
06.04.2015

Μπούρινος 2015, λίγο πριν έρθει η άνοιξη…

Μπούρινος 2015, λίγο πριν έρθει η άνοιξη…

Τι κι αν φέτος η άνοιξη μας κάνει τη δύσκολη; Τι κι αν οι βροχές δε λένε να μας ξεχάσουν; Είδαμε δυο μέρες με λίγο καλύτερο καιρό και μια που δεν μπορούσε να μας κρατήσει το σπίτι, αναζητήσαμε μια διαδρομή, μια ορεινή περιπλάνηση, μια κορυφή βουνού, να πάρουμε τη δόση μας... Και κάπως έτσι τέλος Μαρτίου του '15 ανεβήκαμε για άλλη μια φορά στον Μπούρινο.

Περισσότερα...
27.02.2013

Cupcakes βανίλιας με μπισκότα oreo

Cupcakes βανίλιας με μπισκότα oreo

Χθες βράδυ με έπιασε μια υπογλυκαιμία, μια τρομερή διάθεση για γλυκό και λαχταρούσα να σηκωθώ το πρωί και να βρω ένα νόστιμο πρωινό. Ένα, ή τουλάχιστον ένα, cupcake ήταν η τέλεια επιλογή και παράλληλα ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό. Ψάχνοντας διαθέσιμες συνταγές στα βιβλία μου, εντόπισα αυτή που βόλευε βάσει των υλικών που είχα στην κουζίνα και του χρόνου που απαιτούσε για την εκτέλεσή της. Το αποτέλεσμα ήταν νοστιμότατα cupcakes βανίλιας με σοκολατένια μπισκότα oreo! Δεν ακούγεται άσχημα, ε; Και πιστέψτε με, δεν είναι!  

Περισσότερα...
24.11.2012

Sophie Delila - Nature of the crime

Sophie Delila - Nature of the crime

Για να ξεκινήσουμε δυναμικά τη μέρα μας..

"Oh, yeah, you get what you ask for, what you wish for
Doesn't matter if you're wrong or right

Περισσότερα...
24.07.2013
Σαντορίνη

Η Σαντορίνη, το πιο ιδιαίτερο, το πιο χαρακτηριστικό νησί της Ελλάδας, λόγω της ηφαιστειογενούς της προέλευσης και της απαράμιλλης ομορφιάς της, μαγεύει κάθε επισκέπτη και κερδίζει το ενδιαφέρον κάθε φωτογράφου. Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για πολύ μεγάλη μερίδα τουριστών. Τα γραφικά σοκάκια, η Καλντέρα, η πανέμορφη Οία, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα δημιουργούν εικόνες και αναμνήσεις που μένουν ανεξίτηλες στο μυαλό των περισσότερων επισκεπτών.

Περισσότερα...
15.10.2014

Φάε μπρόκολο... είναι φάρμακο!

Φάε μπρόκολο... είναι φάρμακο!

Μπρόκολο... μπλιαχ... Έτσι έλεγα από παιδί. "Άκου μπρόκολο! Και γενικά ε όχι να φάω και σαλάτα! Τι να την κάνω τη σαλάτα, δε μ' αρέσουν οι σαλάτες, δε θέλω να φάω, όχι μαμά δε θα φάω με το ζόρι... ούτε τις πέντε ντομάτες που μου έβαλες στο πιάτο, δε θέλω να φάω καθόλου"... και να τα δράματα κάθε μεσημέρι!

Ευτυχώς μεγαλώνοντας, έμαθα να τρώω και σαλάτες. Αγγουροντομάτα στην αρχή, να και λίγο μαρούλι μετά, άντε να δοκιμάσω και λίγο λάχανο, και λίγο μπρόκολο... Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τώρα, που η σαλάτα δε λείπει από κανένα γεύμα. Μια από τις αγαπημένες μου, που είναι και της εποχής, είναι το μπρόκολο.

Τι θρεπτική αξία έχει; Η μαμά λέει ότι το μπρόκολο είναι φάρμακο. Και αφού το λέει η μαμά, κάτι θα ξέρει :)

Περισσότερα...
05.06.2015
Dust in the Wind

Παλιό μα τόσο διαχρονικό και τόσο αγαπημένο!

Περισσότερα...
24.10.2014

Ελιά: Ένα ευλογημένο δώρο της γης με μεγάλη ιστορία και διατροφική αξία

Ελιά: Ένα ευλογημένο δώρο της γης με μεγάλη ιστορία και διατροφική αξία

Η Ελιά είναι το δέντρο που χαρακτηρίζει τα ελληνικά παράλια. Η ιστορία της μετρά πάρα πολλά χρόνια και συνδέεται άμεσα με τη χώρα μας. Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική παράδοση, πατρίδα του δέντρου είναι η Αθήνα και η πρώτη ελιά φυτεύτηκε από τη θεά Αθηνά στην Ακρόπολη. Η ελιά άλλωστε ήταν το σύμβολο της θεάς. Στην πορεία η ελιά συνδέθηκε με τον αθλητισμό, ενώ αποτέλεσε και ένα βασικό διακοσμητικό στοιχείο σε διάφορα είδη καθημερινής χρήσης, αφού πήλινα και ξύλινα δοχεία, λευκά είδη, ακόμα και κοσμήματα διακοσμήθηκαν με μοτίβα κλαδιών και καρπών ελιάς. Επιπλέον αποτέλεσε σύμβολο ειρήνης, σοφίας και γνώσης.

Περισσότερα...
19.11.2013

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Ο καιρός χάλασε, οι μέρες άρχισαν να γίνονται πιο σκοτεινές, τα ζεστά ροφήματα, τα βιβλία και το χουχούλιασμα στον καναπέ αποτελούν τις νέες απογευματινο-βραδινές μας συνήθειες και κάπως έτσι... αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα. 

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, ψάξαμε, ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε ιδέες και λύσεις για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Γιατί και φέτος ανυπομονούμε να γίνουμε Christmastreestas!

Περισσότερα...
17.06.2013
Πώς σας αρέσει να περνάτε τον χρόνο σας στην παραλία;

Παραλία.. ομπρέλα.. ξαπλώστρα.. ψάθες.. μουσική.. καφές.. ρακέτες.. beach βόλεϊ.. κολύμπι.. θαλάσσια σπορ.. βιβλία.. εφημερίδες.. περιοδικά.. 

Μαγικές λέξεις! Ονειρικές στιγμές! Πολυπόθητες ειδικά μετά τις ζέστες των τελευταίων ημερών.

Περισσότερα...
12.01.2014

Η Μαρίλη Νίκα στο TEDxZurich

Η Μαρίλη Νίκα στο TEDxZurich

Θέλετε να ταξιδέψουμε παρέα στο 2035;

Περισσότερα...
15.01.2013
Creativity can solve almost any problem. The creative act, the defeat of habbit by originality, overcomes everything.

George Lois, 1931-, Αμερικανός σκηνοθέτης, σχεδιαστής και συγγραφέας (γιος Ελλήνων μεταναστών)

07.05.2013

Duran Duran - Ordinary World

Duran Duran - Ordinary World

Η σημερινή μουσική μας πρόταση είναι ένα πολύ γνωστό και αγαπημένο τραγούδι, ιδιαίτερα δημοφιλές παγκοσμίως και μας αρέσει πολύ!

Περισσότερα...
15.02.2013

Η Blair Eadie παραδίδει μαθήματα στιλ

Η Blair Eadie παραδίδει μαθήματα στιλ

Εμείς θα είμαστε καλές μαθήτριες;

Περισσότερα...
16.05.2015

DIY παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά

DIY παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά

Τέσσερις ήμασταν οι μόνιμοι ανήλικοι παραθεριστές στη μικρή αυλή μας πριν πολλά πολλά χρόνια. Παίζαμε, τρώγαμε, δημιουργούσαμε διάφορα αυτοσχέδια παιχνίδια, τι γήπεδο τένις στην παραλία με συνολικό μήκος όχι πάνω από 4 μέτρα και φιλέ από παλιά υφάσματα, τι σκηνές από κουβέρτες στο μπαλκόνι, τι κεφτεδοπόλεμο με "κεφτέδες" από βρεγμένη άμμο, τι αγώνες με τα κύματα όταν καθόμασταν εκεί που σκάει το κύμα, τι στρατιωτάκια, τι τσιλίκα...

Περισσότερα...
09.05.2013

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Πού να σε βρω

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Πού να σε βρω

Με σένα κάνω βήματα μπροστά
Αλλάζω θεωρία σε πολλά
Με σένα νιώθω ελευθερία να ανασάνω.
Δεν ξέρω πως μεγάλωσα αλλά
τα πράγματα τα θέλω πιο απλά.
Θέλω να σ' έχω, δε ζητάω παραπάνω

Περισσότερα...
07.10.2015

Η στρόγγυλη τραπεζαρία που θα 'θελα να έχω

Η στρόγγυλη τραπεζαρία που θα 'θελα να έχω

Αυτό που εύκολα θα άλλαζα στο σπίτι μου είναι η τραπεζαρία. Δεν είναι πως δε μ' αρέσει η υπάρχουσα. Μ' αρέσει! Και μάλιστα πιστεύω πως ταιριάζει απόλυτα με όλα τα υπόλοιπα έπιπλα και με τον χώρο. Ίσως γι αυτό θα την άλλαζα. Για να μην ταιριάζει τόσο. Για να είναι κάτι διαφορετικό!

Και αν την άλλαζα πιθανότατα αυτή τη φορά να επέλεγα στρόγγυλο τραπέζι. Γιατί όσο τις βλέπω τόσο πιο πολύ μ' αρέσουν οι στρόγγυλες τραπεζαρίες! Οι ροτόντες!

Περισσότερα...
31.12.2012
Γλυκιά αναμονή του 2013

Λίγες ώρες πριν την έλευση του 2013 χαλαρώνουμε υπό το φως των κεριών με κρασάκι, επιδόρπια και καλή παρέα..

Περισσότερα...
22.11.2012
Τα νέα μου αποκτήματα

Τα νέα μου αποκτήματα!

Περισσότερα...
27.01.2014

56th Grammy Awards - Οι νικητές

56th Grammy Awards - Οι νικητές

Η εβδομάδα μας ξεκινά μουσικά με τα αποτελέσματα των βραβείων Grammy, που αποτελούν το σημαντικότερο γεγονός της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.

Περισσότερα...