Σπαγγέτι ολικής με σολομό
Βλέποντας την ταινία "Ψαρεύοντας Σολομούς στην Υεμένη" είπα να πειραματιστώ και να δοκιμάσω να φτιάξω ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα ζυμαρικών! Η ταινία να σας πω την αλήθεια ήταν μέτρια, αλλά τουλάχιστον η προσπάθεια στην κουζίνα στέφθηκε με επιτυχία!
Ακολουθεί η συνταγή την οποία σας προτείνω ανεπιφύλακτα.
Υλικά:
- Μισό πακέτο σπαγγέτι ολικής αλέσεως ή πάστα της επιλογής μας
- 150-200γρμ. σολομό καπνιστό
- Κρέμα γάλακτος
- 1 σφηνάκι αλκοόλ (ουίσκι)
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 5 καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα
- Ψιλοκόβουμε τον σολομό και τον σοτάρουμε με λίγο λάδι σε βαθύ τηγάνι μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα
- Σβήνουμε τον σολομό με το αλκοόλ και αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
- Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά ώσπου να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε κατευθείαν μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε
- Σερβίρουμε προσθέτοντας τα τριμμένα καρύδια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τips:
- Το αλκοόλ μπορεί αντί για ουίσκι να είναι βότκα ή κονιάκ ή ρούμι
- Η κρέμα γάλακτος μπορεί να αντικατασταθεί με τυρί κρέμα τύπου philadelphia
- Προσοχή στην ποσότητα λαδιού στο σοτάρισμα, γιατί ο σολομός είναι πλούσιος σε λιπαρά και μάλιστα στα θετικά Ω3 λιπαρά