Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Σαν τη Ζυρίχη το καλοκαίρι δεν έχει!

Ήταν ένας καυτός Ιούλης όταν βρέθηκα για πρώτη και τελευταία δυστυχώς φορά στη Ζυρίχη. Σε έναν κατεξοχήν χειμερινό προορισμό δηλαδή όπου φαντάζεται κανείς χιόνια, Άλπεις, ζεστή σοκολάτα, ρολόγια, Χάιντι και τα συναφή. Πάντα έβρισκα συναρπαστικό το να βρεθείς σε ένα μέρος, στο οποίο έχει αποδοθεί μια πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα, τη "λάθος" εποχή, για παράδειγμα στο Σαρακήνικο της Μήλου το χειμώνα, ή σε ένα χιονοδρομικό πχ. στη Βασιλίτσα το καλοκαίρι, είναι αυτή η γοητεία των αντιθέσεων. Δε φανταζόμουν όμως ποτέ ότι η Ζυρίχη θα με εκπλήξει έτσι.

Είχα μιάμιση μέρα μόλις στη διάθεση μου καθώς το ταξίδι ήταν επαγγελματικό. Ε, λοιπόν σαν τη Ζυρίχη το καλοκαίρι δεν έχει! Πέταξα το business look, φόρεσα το καλοκαιρινό μου φορεματάκι, σανδάλι και περπάτησα σχεδόν όλο το κέντρο. Βόλτα στη Ζυρίχη με 36 βαθμούς και αντηλιακό!

Ειδυλλιακή, χαλαρή και οικεία πόλη το κέντρο της οποίας αναπτύσσεται γύρω από την ομώνυμη λίμνη στην οποία εκβάλλει ο ποταμός Limnat. Η παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα επιβλητικά κτίρια, τις υπέροχες γκαλερί, και τα ιδιαίτερα μαγαζιά είναι πανέμορφη, με μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα που σε μεταφέρει σε άλλη εποχή. Και εκεί που περπατάς κάθε τόσο ξεπροβάλλει και η λίμνη στο βάθος χαμηλά και είναι λίγο δύσκολο να της αντισταθείς. Από τη μια η μαγεία της ιστορίας και του παλιού, από την άλλη αυτό το απίστευτα ζωντανό υγρό κομμάτι της πόλης.

Τα νερά είναι πεντακάθαρα, από εδώ άλλωστε υδροδοτείται ολόκληρη η πόλη. Οι Ζυριχιώτες να κάνουνε μακροβούτια, άπειρος κόσμος να αράζει δίπλα στη λίμνη με μουσικές και ποδήλατα, υπέροχα πλωτά μπαράκια και υπαίθρια πάρτυ και εγώ να αναρωτιέμαι γιατί δεν πήρα το μαγιώ μου. Αυτό ήταν, τους αγάπησα ένιωσα σαν στο σπίτι μου!

Στη λίμνη λοιπόν έχει πολλές, κρυμμένες και φανερές, ιδιαίτερες γωνιές, μοναδικά μπαράκια και εστιατόρια. Με τη φίλη μου τη Ρουμάνα, η οποία ήρθε να με μαζέψει μετά από 6 ώρες που τριγυρνούσα μόνη μου, ανακαλύψαμε το διάσημο Barfussbar (The barefoot bar). Μια φυσική πισίνα με ξύλινο γεφυράκι, καταπληκτική μουσική και ένα ξύλινο κατάστρωμα ολόγυρα 125 ετών γεμάτο με γυμνά πόδια να λικνίζονται, καθώς μπαίνοντας σ' αυτό τον μικρό παράδεισο, ένας ευγενικός Ελβετός σου λέει να αφήσεις τα παπούτσια σου στην είσοδο για να προστατεύσεις το ξύλο, ω ναι συμβαίνουν και αυτά σε άλλες χώρες.

Ήπιαμε το κοκτέιλ μας, φορέσαμε απρόθυμα και πάλι τα πεδιλάκια για να συνεχίσουμε τη βόλτα στη λίμνη όπου απολαύσαμε το ηλιοβασίλεμα με φόντο τις χιονισμένες Άλπεις, χαζεύοντας τους φωτογράφους. Φάγαμε κάτι εκείνο το βράδυ αλλά δε θυμάμαι τι, μα ήταν τόσο αναπάντεχα όμορφη η γνωριμία μου με τη Ζυρίχη που αγνόησα για πρώτη φορά το φαγητό!

Η λίμνη όμως δε σ'αφήνει να φύγεις τόσο εύκολα. Το αυτάκι μου άκουσε κάτι νότες να έρχονται από ένα μεγάλο φυσικό μπαλκόνι μιας καφετέριας, πλησιάζουμε και βλέπω κόσμο να χορεύει salsa, latin και δε συμμαζεύεται και στο κέντρο της πίστας-πλατείας έναν παππού να στροβιλίζει μια κυρία με χάρη και ζωντάνια. Ένα ποτάκι ακόμα; ρώτησα τη φίλη μου και δε μου χάλασε το χατίρι αν και τα αεροπλάνα μας έφευγαν σε μερικές ώρες.

zurich 1

zurich 3

zurich 5

zurich 6

zurich 7

zurich 8

zurich 9

zurich 10

zurich 11

zurich 12

zurich 13

zurich 14

zurich 15

zurich 16

zurich 17

zurich 20

zurich 21

zurich 22

zurich 23

zurich 24

zurich 25

zurich 26

zurich 27

zurich 28

zurich 29

zurich 30\

zurich 31

zurich 32

zurich 35

Κείμενο - Φωτογραφίες: Νίκη Χ.

ΥΓ. Πότε θα πάμε παρέα στη Ζυρίχη Νίκη;

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
15.10.2014

Φάε μπρόκολο... είναι φάρμακο!

Φάε μπρόκολο... είναι φάρμακο!

Μπρόκολο... μπλιαχ... Έτσι έλεγα από παιδί. "Άκου μπρόκολο! Και γενικά ε όχι να φάω και σαλάτα! Τι να την κάνω τη σαλάτα, δε μ' αρέσουν οι σαλάτες, δε θέλω να φάω, όχι μαμά δε θα φάω με το ζόρι... ούτε τις πέντε ντομάτες που μου έβαλες στο πιάτο, δε θέλω να φάω καθόλου"... και να τα δράματα κάθε μεσημέρι!

Ευτυχώς μεγαλώνοντας, έμαθα να τρώω και σαλάτες. Αγγουροντομάτα στην αρχή, να και λίγο μαρούλι μετά, άντε να δοκιμάσω και λίγο λάχανο, και λίγο μπρόκολο... Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τώρα, που η σαλάτα δε λείπει από κανένα γεύμα. Μια από τις αγαπημένες μου, που είναι και της εποχής, είναι το μπρόκολο.

Τι θρεπτική αξία έχει; Η μαμά λέει ότι το μπρόκολο είναι φάρμακο. Και αφού το λέει η μαμά, κάτι θα ξέρει :)

Περισσότερα...
04.04.2013

Έμπνευση

Έμπνευση

Αναρωτιέμαι μερικές φορές τι είναι αυτό που μου τραβάει την προσοχή στις φωτογραφίες που απεικονίζουν σπίτια, δωμάτια, τραπεζαρίες, κουζίνες μια σύνθεση από διακοσμητικά αντικείμενα, δυο βιβλία ακουμπισμένα σε ένα κομοδίνο.. Αναρωτιέμαι γιατί ενώ πολλές φωτογραφίες μοιάζουν, εγώ μπορώ να τις παρατηρώ για ώρα και να μη τις χορταίνω.. Και αναρωτιέμαι, γιατί πολλά από όσα βλέπω και μου αρέσουν, δεν ταιριάζουν ούτε στο στιλ μου ούτε στο στιλ του σπιτιού μου ούτε μπορούν να υλοποιηθούν στο δικό μου χώρο.

Περισσότερα...
28.10.2012
Eurythmics - Here comes the rain again

Το τραγούδι που κλασικά θυμόμαστε όταν ξαναρχίζουν οι βροχές!

Περισσότερα...
27.06.2013
Η φωτεινή πλευρά της ζωής

Στίχοι από τραγούδια μου έρχονται στο μυαλό κοιτώντας αυτή τη φωτογραφία και σκεφτόμενη τη φωτεινή πλευρά της ζωής...

Περισσότερα...
08.07.2013

Nouvelle Vague - Ever Fallen In Love

Nouvelle Vague - Ever Fallen In Love

Αγαπημένο κομμάτι από τους Nouvelle Vague.

Περισσότερα...
23.02.2014

Χιονοβόλτες στα Γρεβενά (και πάλι!)

Χιονοβόλτες στα Γρεβενά (και πάλι!)

Η ευκαιρία για νέες χιονοβόλτες στα Γρεβενά δόθηκε απρόσμενα και χρονικά πολύ κοντά με την πρώτη, οπότε δεν είναι να την χάνεις. Μέσα Φλεβάρη, καιρός ανοιξιάτικος, το βράδυ πανσέληνος και νύχτα ακόμη ξεκίνησα για τα ψηλά. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι μια ανάβαση στο ύψωμα Αννίτσα, απέναντι κατά κάποιο τρόπο από τη Βασιλίτσα και τον Σμόλικα, θα έδινε την ευκαιρία να θαυμάσεις ταυτόχρονα την ανατολή του ηλίου και τη δύση του φεγγαριού και όχι μόνο. Ο καθαρός ουρανός προσφέρεται για φωτογραφίες και αγνάντεμα.

Περισσότερα...
10.12.2013

Πώς οι ήχοι και η μουσική επηρεάζουν την εξέλιξη της προσωπικότητας του βρέφους;

Πώς οι ήχοι και η μουσική επηρεάζουν την εξέλιξη της προσωπικότητας του βρέφους;

Έχουμε δει ποτέ ένα βρέφος να χτυπάει ένα κουτάλι πάνω σε ένα τραπέζι; Σίγουρα!

Και τρελαινόμαστε...

Και όσο λες "Σταμάτα", τόσο πιο δυνατά το βρέφος χτυπάει το κουτάλι πάνω στο τραπέζι.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό;

Περισσότερα...
02.07.2013

Χειροποίητα αξεσουάρ γραφείου

Χειροποίητα αξεσουάρ γραφείου

Έχετε σκεφτεί να εξοπλίσετε το γραφείο σας με τις δικές σας κατασκευές;

Περισσότερα...
28.09.2015

Στη φημισμένη Μακρυνίτσα

Στη φημισμένη Μακρυνίτσα

Ένα πανέμορφο, απίστευτα γραφικό χωριό, σχεδόν ανέπαφο από το πέρασμα του χρόνου, λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω από τον Βόλο, στο μαγευτικό Πήλιο. Νομίζω ότι οι λέξεις δεν αρκούν για να δώσουν μια πλήρη περιγραφή της Μακρυνίτσας. Δεύτερη φορά στον τόπο αυτό και δεύτερη φορά απόλυτα γοητευμένη από τον πηλιορείτικο χαρακτήρα του, το ιδιαίτερο ύφος του, την αρχοντιά του. Καταλαβαίνω απόλυτα τους φίλους που κατάγονται από δω και με τόση περηφάνια μιλούν για το χωριό τους.

Περισσότερα...
14.10.2014

Leonard Cohen - Almost Like the Blues

Leonard Cohen - Almost Like the Blues

Θέλετε να ακούσουμε παρέα ένα από τα νέα κομμάτια του Leonard Cohen;

Περισσότερα...
07.10.2013
SMA RAG DA - Speaking of Love

H SMA RAG DA μας μιλάει για την αγάπη..

Περισσότερα...
11.12.2013
Διεθνής Ημέρα Βουνών

Διεθνής Ημέρα Βουνών σήμερα και εμείς εδώ το γιορτάζουμε! Με τόσες ορεινές περιπλανήσεις άλλωστε, δε θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά.

Περισσότερα...
11.03.2015

Milan Fashion Week 2015

Milan Fashion Week 2015

Οι εμφανίσεις της κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εβδομάδας μόδας στο Μιλάνο χαρακτηρίστηκαν δικαίως από τις πιο ενδιαφέρουσες. Έπαιζε άλλωστε εντός έδρας. 

Αναφερόμαστε στη Candela Novembre, μοντέλο και style icon από την Αργεντινή, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια έχει έδρα της το Μιλάνο, όπου και κατοικεί με τον σύζυγο (Ιταλό αρχιτέκτονα) Fabio Novembre και τις 2 κόρες τους.

Το συνολικό της στιλ μας αρέσει ιδιαίτερα και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το στιλ των μαλλιών της.

Περισσότερα...
29.01.2013

Να μ' αγαπάς

Να μ' αγαπάς

Τρεις φωνές σε ένα πολύ αγαπημένο τραγούδι.

Περισσότερα...
05.02.2013

Cupcakes Hot Dog

Cupcakes Hot Dog

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη των γλυκών cupcakes, σειρά έχουν τα αλμυρά και ιδιαίτερα πρωτότυπα cupcakes με hot dog. Οι φίλοι μου ξέρετε τρώνε αρκετά και εμένα μ' αρέσει πάντα να τους ετοιμάζω ωραίες λιχουδιές.

Περισσότερα...
17.02.2013

Γιώργος Ρους - Λένε

Γιώργος Ρους - Λένε

Αν και σήμερα μάλλον θα ταίριαζε περισσότερο το "Ένα χειμωνιάτικο πρωί" από την εξαιρετική φωνή της Ελένης Βιτάλη, εμείς ας αψηφήσουμε τον καιρό και ας απολαύσουμε ένα χρωματιστό πρωινό, ακούγοντας την ιδιαίτερη φωνή του Γιώργου Ρους να μας τραγουδάει ένα κομμάτι που αγαπήσαμε πολύ και έχουμε πολύ καιρό να ακούσουμε.

Περισσότερα...
17.10.2014

Parov Stelar - Booty Swing

Parov Stelar - Booty Swing

Μας χαρίζετε έναν χορό;

Περισσότερα...
24.03.2013

Δωρεάν επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Δωρεάν επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Όσοι είστε στην Αθήνα και στα πέριξ και δεν έχετε πάει ακόμα στο Μουσείο της Ακρόπολης ή έχετε πάει αλλά θέλετε να ξαναπάτε, αύριο είναι η τέλεια ευκαιρία.

Περισσότερα...
13.10.2013

Βόλτα στο Ροδοχώρι

Βόλτα στο Ροδοχώρι
Τι λέτε για μια Κυριακάτικη βόλτα στο Ροδοχώρι με ξεναγό την ανταποκρίτριά μας από τη Θεσσαλονίκη;
Περισσότερα...
11.02.2013

Κέικ με άρωμα λεμονιού σε τρεις εκδοχές

Κέικ με άρωμα λεμονιού σε τρεις εκδοχές

Μuffins με παπαρουνόσπορο, cupcakes με μαρμελάδα δαμάσκηνο και άλλα τρία μικρά κεικάκια χωρίς πρόσθετα υλικά για όσους αγαπούν το άρωμα λεμονιού στα κέικ και δε θέλουν τίποτα να χαλάει τη γεύση του.

Περισσότερα...
31.03.2013

SMA RAG DA - Take Your Time

SMA RAG DA - Take Your Time

Μετά τους Minor Project και άλλα ευχάριστα μουσικά νέα από την πόλη της Πάτρας! 

Περισσότερα...
29.11.2016

Junior Secret Santa 2016

Junior Secret Santa 2016

Πόσο χάρηκα φέτος για τη συμμετοχή μου στο Junior Secret Santa! Έγινα ο μυστικός Άγιος Βασίλης για δυο κοριτσάκια. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω προς το παρόν τα λιγοστά που γνωρίζω για καμιά από τις δύο.

Περισσότερα...
02.04.2013
Shelf Styling

Μια πρωτότυπη ιδέα για το γέμισμα των ραφιών της επιτοίχιας βιβλιοθήκης σας. Αντί για βιβλία μπορείτε να τη γεμίσετε με καδράκια.

Περισσότερα...