Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Οίνος και τυρί: μια σχέση που κρατάει χρόνια

Ένας από τους αγαπημένους μας μεζέδες όταν μαζευόμαστε σπίτι με φίλους είναι τα πλατό τυριών που συνοδεύουν ένα μπουκάλι κρασί. Γι' αυτό και όταν ξέρουμε πως πρόκειται να συγκεντρωθούμε σε κάποιο από τα σπίτια της παρέας, φροντίζουμε να προμηθευόμαστε διάφορα είδη τυριών και κρασιών αναζητώντας νέα γευστικά μονοπάτια. Επιπλέον, κάθε πλατό αποτελεί μια πρόκληση. Θέλεις να το στήσεις όσο πιο καλά μπορείς, πιθανώς συνοδεύοντας τα τυριά με αλλαντικά, κριτσίνια, ντοματίνια, ελιές ή άλλα ντιπ.

Γενικά, τυριά και κρασιά συμβιώνουν αρμονικά εδώ και χρόνια και υπάρχει πλέον μια σειρά από "κανόνες" σχετικά με το ποια τυριά ταιριάζουν με συγκεκριμένα κρασιά. Έτσι, κάνοντας μαθήματα "οινοτυρογευσίας", μπορούμε να πούμε ότι εξαιρετικά ελληνικά τυριά Π.Ο.Π. έχουν βρει τους δικούς τους οινικούς συντρόφους:

- Ανεβατό Π.Ο.Π.: Μοσχοφίλερο
- Γαλοτύρι Π.O.Π.: Sauvignon Blanc, Ασύρτικο
- Γραβιέρα Aγράφων Π.O.Π.: Cabernet Sauvignon, Syrah, Λημνιώ
- Γραβιέρα Kρήτης Π.O.Π.: Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, Merlot, Κοτσιφάλι- Μαντηλάρι
- Γραβιέρα Nάξου Π.O.Π.: Chardonnay Βαρέλι, Ασύρτικο Βαρέλι, Pinot Noir, Αγιωργίτικο
- Kαλαθάκι Λήμνου Π.O.Π.: Pοδίτης
- Kασέρι Π.O.Π.: Merlot, Pinot Noir, Αγιωργίτικο βαρέλι
- Kατίκι Δομοκού Π.O.Π.: Μοσχοφίλερο
- Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π.: Ντεμπίνα
- Kοπανιστή Π.O.Π.: Γλυκό Μοσχάτο Λευκό, γλυκό Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Βηλάνα, Ντεμπίνα
- Λαδοτύρι Μυτιλήνης Π.O.Π.: Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα
- Mανούρι Π.O.Π.: Μαλαγουζιά, Sauvignon Blanc, Σαββατιανό, Pοδίτης
- Mετσοβόνε Π.O.Π.: Ξινόμαυρο, Chardonnay Βαρέλι, ρετσίνα
- Mπάτζος Π.O.Π.: Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα
- Ξινομυζήθρα Kρήτης Π.O.Π.: Bηλάνα, Ασύρτικο
- Πηχτόγαλο Xανίων Π.O.Π.: αφρώδες Mοσχοφίλερο ή αφρώδης Ντεμπίνα
- Σαν Mιχάλη Π.O.Π.: Viogner, Μοσχάτο Αλεξανδρείας
- Σφέλα Π.O.Π.: Μοσχοφίλερο
- Φέτα Π.O.Π.: Ρετσίνα, Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο, Βηλάνα
- Φορμαέλα Αράχοβας Π.O.Π.: Σαββατιανό, Ρομπόλα
Γνωστά αλλά δεν ανήκουν στην κατηγορία Π.Ο.Π.:
- Aρσενικό Nάξου: Ασύρτικο, Ρομπόλα
- Mανούρα Σίφνου: Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα
- Σεβρ Mετσόβου: Sauvignon Blanc Βαρέλι

Στο σημείο αυτό, καλό είναι να επισημάνουμε ότι για να αναγνωριστεί ένα προϊόν ως Π.Ο.Π. (προστατευμένης ονομασίας προέλευσης) πρέπει να τηρεί τις ακόλουθες προδιαγραφές:

1. Να παράγεται και να ωριμάζει εντός αυστηρά προκαθορισμένης γεωγραφικής ζώνης.
2. Η πρώτη ύλη απ' όπου προέρχεται να παράγεται επίσης εντός της ίδιας ζώνης.
3. Να μην χρησιμοποιούνται χημικά πρόσθετα κατά την παραγωγή του.
4. Να κατασκευάζεται με παραδοσιακές τεχνικές σε φυσικές συνθήκες.

winestops

Επιπλέον, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες σωστών συνδυασμών για την απόλαυση τυριού και κρασιού:
- Όλα τα φρέσκα τυριά με έντονη, αλμυρή γεύση συνδυάζονται με φρέσκα λευκά κρασιά.
- Τα κατσικίσια τυριά μπορούν να συνδυαστούν από ξηρά λευκά κρασιά με έντονη γεύση ή από ερυθρά κρασιά με απαλές τανίνες.
- Τα λιπαρά, τυριά αναζητούν πλούσια και αρωματικά λευκά κρασιά, με ευχάριστη οξύτητα.
- Τα καπνιστά τυριά λόγω έντονου αρώματος και γεύσης συνδυάζονται απόλυτα με πλούσια λευκά κρασιά που έχουν περάσει από βαρέλι.
- Τα αλμυρά τυριά με έντονη γεύση μπαχαρικών ή μούχλας αποθεώνονται με λευκά γλυκά κρασιά.
- Τα τυριά με λιπαρή, μαλακή γεύση και παρουσία της χαρακτηριστικής οσμής μούχλας συνδυάζονται ιδανικά με πληθωρικά, παλαιωμένα ερυθρά κρασιά.
- Τα παλαιωμένα κίτρινα τυριά εκθειάζονται με παλαιωμένα ερυθρά κρασιά.

Για ένα πετυχημένο σερβίρισμα, καλό είναι να ακολουθούμε τους παρακάτων κανόνες:
- Προμηθευόμαστε τα τυριά σε μεγάλες φέτες για να είναι ευπαρουσίαστα.
- Σερβίρουμε τα τυριά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Οι ξύλινοι δίσκοι είναι ιδανικοί για το σερβίρισμα, διότι συγκρατούν την υγρασία κυρίως των φρέσκων τυριών.
- Φροντίζουμε να υπάρχουν στο τραπέζι μας τα κατάλληλα μαχαίρια και εργαλεία κοπής των τυριών που έχουμε επιλέξει.
- Διαλέγουμε για κάθε πιατέλα τυριών 3 έως 4 διαφορετικά είδη. Φροντίζουμε η πιατέλα να περιέχει ένα τυρί αντιπροσωπευτικό της κάθε οικογένειας (κατσικίσιο, αγελαδινό, πρόβειο, μαλακό, σκληρό με κρούστα κ.λ.π.).
- Σε ένα πάρτι με τυρί και κρασί θα ήταν προτιμότερο να αποφύγουμε τη φέτα, τις τραχιές γραβιέρες και τα άκαμπτα κεφαλοτύρια. Η αλμυρή τους γεύση ταιριάζει περισσότερο με ρετσίνα, τσίπουρο ή ούζο.
- Δεν βάζουμε ποτέ τα τυριά το ένα πολύ κοντά στο άλλο και ούτε σε τυχαία θέση. Τα τοποθετούμε σύμφωνα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού, αρχίζοντας από τα πιο φρέσκα και απαλά και συνεχίζοντας προς στα πιο ώριμα και τέλος, προς τα πιο έντονα αρωματικά και πικάντικα.
- Υπολογίζουμε περίπου 80 γρ. ανά άτομο, εφόσον σερβίρουμε τα τυριά στο τέλος του γεύματος.
- Ετοιμάζουμε καρτούλες με την ονομασία του κάθε τυριού και τοποθετούμε την κάθε μια στο σωστό τυρί, προκειμένου να βοηθήσουμε τους καλεσμένους μας στην επιλογή τους.
- Σερβίρουμε τα κρασιά σχετικά δροσερά. Τα λευκά γύρω στους 10-12°C και τα ερυθρά στους 15-18°C.
- Τα παλαιωμένα ερυθρά κρασιά, πρέπει πρώτα να αεριστούν για τουλάχιστον 15-20 λεπτά πριν τα σερβίρουμε. Έτσι θα αναδυθούν όλα τους τα αρώματα.

cheese

Εννοείται πως δεν είναι πάντα εύκολο να ακολουθούμε όλους αυτούς τους κανόνες ούτε να αφιερώνουμε τόσο χρόνο και να έχουμε τόσα εγαλεία για να στήσουμε ένα καλό πλατό. Ωστόσο, μπορούμε πάντα να χρησιμοποιούμε τους κανόνες ως γενικό οδηγό στησίματος μιας πιατέλας τυριών, προσαρμόζοντας τους στα υλικά που έχουμε στη διάθεσή μας. Όπως και να 'χει, με μερικές απλές κινήσεις μπορούμε να έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα ικανό να εντυπωσιάσεις τους φίλους μας, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ή να μας βγάλει ασπροπρόσωπους ακόμα και σε μια πιο επίσημη εκδήλωση.

Το μόνο που μένεις είναι πειραματιστούμε λοιπόν τυριά και κρασιά που μπορούν να ζεστάνουν τις βραδιές σας και να ντύσουν γευστικά τις νυχτερινές συζητήσεις με τους φίλους μας!

Η πηγή για τους συνδυασμούς κρασιών - τυριών ονομαστικά, τις προδιαγραφές Π.Ο.Π., τους κανόνες συνδυασμών και σερβιρίσματος, αποτέλεσε το άρθρο της κυρίας Αλίκης Ψαρούδα, Οινολόγου- Τεχνολόγου Ποτών στο περιοδικό Οινολογία.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
16.04.2013
Today's tip

Η ευτυχία είναι επιλογή και κατάκτηση. Θέλει προσπάθεια, θέλει τόλμη, θέλει δύναμη, θέλει στόχο κι εμπειρίες. Να μερικές σκέψεις ακόμα...

Περισσότερα...
01.05.2013
Today's tip - Καλό μήνα!!!

Καλημέρα, καλό μήνα και καλή μας Πρωτομαγιά, όποτε κι αν τελικά τη γιορτάζουμε...

Περισσότερα...
01.07.2013

Daft Punk ft. Pharrell Williams - Get Lucky

Daft Punk ft. Pharrell Williams - Get Lucky

Για να είναι ο Ιούλιος ο τυχερός μας μήνας.. 

Περισσότερα...
29.11.2016

Junior Secret Santa 2016

Junior Secret Santa 2016

Πόσο χάρηκα φέτος για τη συμμετοχή μου στο Junior Secret Santa! Έγινα ο μυστικός Άγιος Βασίλης για δυο κοριτσάκια. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω προς το παρόν τα λιγοστά που γνωρίζω για καμιά από τις δύο.

Περισσότερα...
17.02.2013

Όταν η παράδοση συναντά τη gourmet γεύση

Όταν η παράδοση συναντά τη gourmet γεύση

προκύπτει ένα από τα νοστιμότερα και πιο ιδιαίτερα φαγητά που μπορεί να γευτεί κάποιος: Σαλμί με κυνήγι και τριμμένα καρύδια!

Περισσότερα...
29.01.2014

Αισίως έκλεισα κι εγώ τα 30!

Αισίως έκλεισα κι εγώ τα 30!

Την φοβόμουν λίγο αυτή τη μέρα, αλλά τελικά βρήκα τρόπο να την περάσω όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Πώς; Γιόρτασα την προηγούμενη μέρα! Όταν ακόμα ήμουν 29! Κι έτσι ανήμερα των γενεθλίων δε συνέβη κάτι, όλα καλά!

Θα ήθελα λοιπόν, λόγω αυτής της κρίσιμης ηλικιακής φάσης, να αφιερώσω στις συνομήλικες τριαντάρες κάποια αποφθέγματα διάσημων ανδρών και γυναικών.

Περισσότερα...
09.10.2016

Βόλτα στην αγορά και Νέος Διαγωνισμός για ένα δαχτυλίδι Guess (ΕΛΗΞΕ)

Βόλτα στην αγορά και Νέος Διαγωνισμός για ένα δαχτυλίδι Guess (ΕΛΗΞΕ)

Τώρα που η βάφτιση και οι σχετικές ετοιμασίες αποτελούν πια παρελθόν, ήρθε η ώρα να επανέλθω δριμύτερη από εκεί που είχα μείνει. Σας μιλούσα (κυρίως) για ψώνια και βιβλία. Σήμερα θα επανέλθω με τα ψώνια... και την σοβαρή καλοκαιρινή μου ανάγκη να ξεχυθώ στην αγορά και να ψωνίζω σαν να μην υπάρχει αύριο.

Περισσότερα...
24.05.2013

Odette - little rabbit

Odette - little rabbit

Ας κλείσουμε την ημέρα μας μελωδικά.. με ένα νέο κομμάτι από την Άντα Λιβιτσάνου που μας εξέπληξε ευχάριστα ως "Odette"!

Περισσότερα...
26.02.2013

Biagio Antonacci - Sognami

Biagio Antonacci - Sognami

Μετά τη στιλιστική βόλτα μας στους δρόμους του Μιλάνο, συνεχίζουμε μελωδικά και ιταλικά..

Περισσότερα...
20.01.2014

Φτιάχνοντας αερόστατα για το παιδικό δωμάτιο

Φτιάχνοντας αερόστατα για το παιδικό δωμάτιο

- Χάρτινες μπάλες είχαμε (είχαν ξεμείνει από το στολισμό του γάμου)

- χαρτόνι βρίσκεις εύκολα,

- το ίδιο και κορδέλες,

- κόλλα για το χαρτόνι και ψαλίδι για σχέδια έχει η μητέρα στα καλλιτεχνικά της,

- συρραπτικό και διακορευτής υπάρχουν στο γραφείο του σπιτιού

- πετονιά έχει πάντα ο ψαράς της οικογένειας,

- κολλητική ταινία διπλής όψης υπάρχει στην εργαλειοθήκη του σπιτιού 

Άρα τα υλικά είναι όλα διαθέσιμα και η εργασία αρχίζει...

Περισσότερα...
25.02.2016

Λαχταριστά σοκολατάκια καρύδας με τρία υλικά

Λαχταριστά σοκολατάκια καρύδας με τρία υλικά

Σας τα έταξα αυτά τα σοκολατάκια από την ανάρτηση για το πάρτι γενεθλίων του Φίλιππου. Τα δοκίμασε κόσμος πολύς και όποιος αγαπά την καρύδα, τα αγάπησε και αυτά! Έρωτας με την πρώτη μπουκιά!

Περισσότερα...
21.02.2014
BRIT Awards 2014

Mετά τα Grammy απονεμήθηκαν δύο μέρες πριν στην Ο2 αρένα στο Λονδίνο τα BRIT Awards 2014, δηλαδή τα βρετανικά μουσικά βραβεία για τη χρονιά που πέρασε.

Περισσότερα...
10.05.2017

Διακοπές 2016 - Αργοσαρωνικός - 2η στάση: Πόρος

Διακοπές 2016 - Αργοσαρωνικός - 2η στάση: Πόρος

Με τον ήλιο να χάνεται πίσω από το Αγκίστρι και νωπές τις τελευταίες εικόνες από την Αίγινα, πάμε για Πόρο με μια σύντομη στάση στα Μέθανα. Έχει ήδη πέσει για τα καλά η νύχτα όταν φτάνουμε στον Πόρο και κατευθυνόμαστε απευθείας στο ξενοδοχείο, το οποίο φροντίσαμε και κλείσαμε πριν την έναρξη του ταξιδιού για δυο νύχτες. Αρκετά κουρασμένοι γιατί εκτός από την κούραση της ημέρας περπατήσαμε και κανένα χιλιόμετρο σέρνοντας τις αποσκευές, φτάνουμε στο δωμάτιο που ευτυχώς μας γεμίζει ικανοποίηση. Η καταπόνηση και η πείνα μας οδηγούν για φαγητό δίπλα στο ξενοδοχείο. Λίγο αργότερα αν και έχουμε αρκετές απορίες για το τι βλέπουμε τριγύρω, πώς είναι η χώρα του νησιού, τι είναι όλα αυτά τα φώτα κ.λπ., ο Μορφέας μας παρασύρει σχετικά εύκολα σε βαθύ ύπνο.

Περισσότερα...
28.01.2013
Για όσους αγαπούν το κρασί

Θυμάστε τα ΒορΟινά στη Θεσσαλονίκη; Είναι μια εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα στην οποία είχαμε την τύχη να παρευρεθούμε στις 22 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα...
17.02.2016

Paul Kalkbrenner - Cloud Rider

Paul Kalkbrenner - Cloud Rider

Αφήνουμε τους runners και περνάμε στους riders! Και μάλιστα στους cloud riders!

Μια μουσική πρόταση είχε φτάσει εδώ και καιρό στο inbox μου και μου άρεσε από την πρώτη στιγμή.

Ψάχνοντάς τη, διαπίστωσα ότι ήταν το τρίτο μέρος των μουσικών βίντεο της τριλογίας FLORIAN. Τα κομμάτια της τριλογίας έχουν ακουστεί πολύ, έχουν πολλούς θαυμαστές και σήμερα ήρθε η ώρα να απολαύσουμε το πρώτο μέρος της παρέα.

Περισσότερα...
04.02.2016

Η μουσική είναι στη ζωή μας

Η μουσική είναι στη ζωή μας

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω αν αυτό που μου συμβαίνει, συμβαίνει σε όλους. Φαντάζομαι η πλειοψηφία των ανθρώπων ακούει μουσική. Εγώ ανήκω σίγουρα στην πλειοψηφία και ίσως στο κομμάτι αυτής που κάθε στιγμή της ζωής τους είναι μουσική. Η χαρά μου, η λύπη μου, το άγχος μου, η διασκέδασή μου, το ψυχοπλάκωμά μου, η αρχή της εβδομάδας μου, οι Κυριακές μου, ακόμη και τα όνειρά μου. Και προφανώς στο μπάνιο μου τραγουδάω και στο δωμάτιό μου και όταν μαγειρεύω και όταν καθαρίζω και φυσικά στο δρόμο με ακουστικά τόσο αποκρουστικά όσο κάθε μαγεμένος από τις νότες άνθρωπος που περπατάει και σιγοτραγουδάει.

Περισσότερα...
30.04.2013

Summertime

Summertime

H μέρα το απαιτεί και ο καιρός το επιτρέπει να απολαύσουμε δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Jazz να μας τραγουδούν summertime..

Περισσότερα...
21.03.2017

Δημιουργώντας με pon pon

Δημιουργώντας με pon pon

Ιδέες δανεικές έγιναν η αφορμή για να αγοράσω pon pon και να ανακαλύψω πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με αυτά! Και επειδή ξετρελαθήκαμε με την ευκολία και το αποτέλεσμα μεγάλοι και μικροί σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Περισσότερα...
30.10.2012

Αν δεν είναι αυτός λόγος για πικ - νικ, τότε ποιος είναι;

Αν δεν είναι αυτός λόγος για πικ - νικ, τότε ποιος είναι;

Παραλαμβάνω αναπάντεχα σήμερα ειδοποιητήριο από το Ταχυδρομείο. Είναι στο όνομά μου και πρόκειται για δέμα από Γερμανία. Μα τι να είναι; Το μυαλό μου δεν πηγαίνει πουθενά! Έχω ένα φίλο στη Γερμανία αλλά δέμα... τι δέμα τι να μου έστειλε;

Περισσότερα...
24.10.2014

Ελιά: Ένα ευλογημένο δώρο της γης με μεγάλη ιστορία και διατροφική αξία

Ελιά: Ένα ευλογημένο δώρο της γης με μεγάλη ιστορία και διατροφική αξία

Η Ελιά είναι το δέντρο που χαρακτηρίζει τα ελληνικά παράλια. Η ιστορία της μετρά πάρα πολλά χρόνια και συνδέεται άμεσα με τη χώρα μας. Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική παράδοση, πατρίδα του δέντρου είναι η Αθήνα και η πρώτη ελιά φυτεύτηκε από τη θεά Αθηνά στην Ακρόπολη. Η ελιά άλλωστε ήταν το σύμβολο της θεάς. Στην πορεία η ελιά συνδέθηκε με τον αθλητισμό, ενώ αποτέλεσε και ένα βασικό διακοσμητικό στοιχείο σε διάφορα είδη καθημερινής χρήσης, αφού πήλινα και ξύλινα δοχεία, λευκά είδη, ακόμα και κοσμήματα διακοσμήθηκαν με μοτίβα κλαδιών και καρπών ελιάς. Επιπλέον αποτέλεσε σύμβολο ειρήνης, σοφίας και γνώσης.

Περισσότερα...
02.07.2013
Αγκαλιάστε τη μέρα, αδράξτε τις ευκαιρίες

Καλημέρα! Δεύτερη μέρα της εβδομάδας και δεύτερη μέρα του μήνα. Ο καιρός φαίνεται πως ξαναστρώνει, η πρωινή δροσιά είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, ειδικά αν αναλογιστούμε πως όσο περνάει η ώρα, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει.

Περισσότερα...
06.05.2016

Αποτελέσματα διαγωνισμού για τα ιαματικά προϊόντα της Saman Relax Center

Αποτελέσματα διαγωνισμού για τα ιαματικά προϊόντα της Saman Relax Center

Καλησπέρα σας! Χρόνια πολλά και καλά και Χριστός Ανέστη!

Επανερχόμαστε στη διαδικτυακή μας παρέα μετά από ένα διάλεμμα αρκετών ημερών που μας χάρισε ξεκούραση, χαλάρωση, λίγο παραπάνω ύπνο, καθαρό αέρα, θέα στη θάλασσα, ήχους τζιτζικιών και κελαηδίσματα πουλιών. Ομολογώ ότι ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν οικογενειακώς. Οι μεγάλοι για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα, ο Φίλιππος για να εκτονώσει όλη του την ενέργεια παίζοντας με τις ώρες στην αυλή και η μπέμπα για να έχει πάντα μια διαθέσιμη αγκαλιά να απαλύνει το κλάμα της.

Περισσότερα...
11.07.2013
Γιώργος Σαμπάνης feat Pro Sinnerz

To τραγούδι που συνόδεψε τις διακοπές μας 2 χρόνια πριν..

Περισσότερα...